Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

H "ΘΕΑ" ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


Η «Μαρινέλλα-Το μιούζικαλ» στη Θεσσαλονίκη

Η «Μαρινέλλα-Το μιούζικαλ» στη Θεσσαλονίκη

Για 15 μόνο παραστάσεις

Από αύριο και για 15 παραστάσεις μεταφέρεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μια από τις πλέον επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις με θέμα τη ζωή και την πορεία της Μαρινέλλας και τίτλο «Μαρινέλλα- Το μιούζικαλ».

Η παράσταση διατρέχει τις δεκαετίες από το ’50 μέχρι σήμερα παρουσιάζοντας τη διαδρομή της Μαρινέλλας, με πρωταγωνίστρια την ίδια την καλλιτέχνιδα.

Συγγραφικό εύρημα των συγγραφέων της παράστασης Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου αποτέλεσε η τοποθέτηση δίπλα στην ιστορία της Μαρινέλλας, των παράλληλων ιστοριών δύο φανταστικών προσώπων, της Ειρήνης από την επαρχία (την υποδύεται η Ευαγγελία Μουμούρη) και της Μαρίας από την Αθήνα (Τζένη Μπότση). Οι ιστορίες της Ειρήνης και της Μαρίας συμπλέκονται με την πορεία της Μαρινέλλας, ενώ οι σημαντικότερες μουσικές επιτυχίες της ερμηνεύτριας γίνονται ορόσημα για τη ζωή των δύο άλλων γυναικών.

«Σταθήκαμε στις επικεφαλίδες της ζωής της Μαρινέλλας, δεν έχει νόημα το θέατρο να γίνει αδιάκριτο, μεσημεριανάδικο, και γίναμε αδιάκριτοι στη ζωή των δύο άλλων, φανταστικών γυναικών», υπογράμμισε ο Μιχάλης Ρέππας σε σχετική συνέντευξη τύπου. Χαρακτήρισε δε τη Μαρινέλλα μια «αρχετυπική μορφή θηλυκότητας». «Πολλές είναι οι τραγουδίστριες με υπέροχη φωνή και τραγούδια που αφορούν τον κόσμο. Η Μαρινέλλα είχε κάτι παραπάνω, ήταν μια αρχετυπική μορφή θηλυκότητας από το ’70 και μετά», είπε.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Σταμάτης Φασουλής, διευκρίνισε: «Αποφύγαμε στην παράσταση να ξεκινάει το μιούζικαλ εκεί που σταματάει η δράση. Θέλαμε το κάθε τραγούδι να το φέρνει η ίδια η πρόζα».

Στην παράσταση εμφανίζονται, επίσης, οι Λάμπης Λιβιεράτος και Αντώνης Λουδάρος, πλαισιωμένοι από δώδεκα ακόμα ηθοποιούς και χορευτές. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής επτά μουσικοί.
newsbeast

1 σχόλιο:

  1. ο Φοντας στο νοσοκομειο κανη οτι γουσταρη σαν γνησιο κομματοσκυλο εκανε μετακινηση αδελφης απο την ΜΕΘΣΤΟ διοικητικο και ενω υπηρχε απο το Υπουργειο απαγορευση για μετακινηση νοσυλευτικου πρωσοπικου.Και μαλιστα με ημερισια κινηση ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ