Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΤΣΙΜΕΡΙΚΑ , ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ …


Με έκπληξη ακούσαμε τον Δήμαρχο Σερρών προσκεκλημένο σήμερα στην εκπομπή της κ. Μωραϊτη "ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" να αναγγέλλει- στην ουσία να εκβιάζει -  ότι εάν δεν ψηφιστούν στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο οι «τιμαριθμικές αναπροσαρμογές»  των τιμολογίων της ΔΕΥΑΣ , σε τρία χρόνια η επιχείρηση θα καταρρεύσει !!!

Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΣ έχει ετήσιο έλλειμμα 800.000 € , το οποίο προκύπτει ακόμη και εάν εισπράξουν τις οφειλές των καταναλωτών. Διευκρίνισε ο κ. Δήμαρχος ότι κατ’ έτος η διαφορά εσόδων – εξόδων της επιχείρησης είναι 800.000 € , χωρίς να αναφέρει ποιο είναι το συνολικό χρέος της ΔΕΥΑΣ. Δηλαδή η ΔΕΥΑΣ με μαθηματική ακρίβεια οδεύει στην χρεοκοπία με ένα σταθερά αυξανόμενο κατ’ έτος χρέος ;

Υπεραμύνθηκε ο κ. Αγγελίδης της ορθότητας των «τιμαριθμικών αυξήσεων» με το επιχείρημα ότι αποτελεί πάγια τακτική όλων των προηγούμενων δημάρχων χωρίς όμως να τεκμηριώσει την αναγκαιότητα αυτών. Δεν δόθηκαν στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΥΑΣ που αγγίζει τα 4.800.000 €  για 110 εργαζόμενους ενώ για την ομαλή λειτουργία της απαιτούνται μόλις 35-40 , στοιχεία ότι το κόστος μισθοδοσίας αναλογεί στο 60% των εσόδων της, στοιχεία για το ετήσιο ύψος του συνολικού ποσού των αυξήσεων και ποιες ανάγκες θα καλύψουν …

Κύριε Τσιμερίκα  , έχετε τον λόγο …

Υ.Γ. Υπάρχουν και άλλα πολλά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων αλλά τα αφήνουμε για αργότερα

4 σχόλια:

  1. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
    ΕΑΝ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΗΜΙΣΥ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ,ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΟΣΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ.......................................ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΛΛΟ ΡΕ ΜΑΚΑΚΕΣ..........................................................................................Υ.Γ.Η ΔΕΥΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. iakxe, η ΔΕΥΑΣ κοβει το νερο σε όσους χρωστανε πανω απο 100 ευρω και ζηταει 65 ευρω για την επανασυνδεση. Ψαξτο να δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το νερο δεν ειναι εμπορευμα κυριοι,ειναι ενα φυσικο και κοινωνικο αγαθο που εχουν δικαιωμα να εχουν ολοι προσβαση σ΄αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ