Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΚΥΛΙΣΕ Ο "ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ" ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ "ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΑ"

ΟΛΑ ΤΑ "ΜΩΡΑ" ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ
Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας (πρώην Πολιτικό Συμβούλιο) της Ν.Δ., ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Δ. Πανοζάχος για παράβαση καθήκοντος.Η είδηση, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την καταδίκη του κ. Π. Ψωμιάδη, ότι ο κ. Πανοζάχος θα δικαστεί, μαζί με τον πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων και στέλεχος της Ν.Δ. κ. Ν. Γκόντα, αλλά και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Πανοζάχος, που είχε στηρίξει τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές και έλαβε «πράσινο φως» από την ηγεσία της Ν.Δ. να πολιτευθεί στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές (πιθανότατα στην Α΄ Θεσσαλονίκης), κατηγορείται - μαζί με άλλους 19 - για την υπόθεση των παράνομων μεταδημοτεύσεων στο δήμο Ιωαννιτών προ των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2006.

Η υπόθεση φθάνει στο ακροατήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στις 17 Μαϊου) μετά από τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχαν υποβάλλει ο τότε επικεφαλής της μειοψηφίας («Συνεργασία για την Αλλαγή») και σημερινός δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φιλ. Φίλιος.

Ο κ. Πανοζάχος κατηγορείται, ότι με την ιδιότητα του Γ.Γ. της Περιφέρειας Ηπείρου, αν και είχε λάβει γνώση του με αριθμ. πρωτοκ. 70661/28-12-2006 εγγράφου του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, απέφυγε να ενεργοποιήσει την πειθαρχική διαδικασία κατά του κ. Γκόντα, αν και είχαν καταγγελθεί παράνομες μεταδημοτεύσεις.
Και αυτό, παρά την από 14-3-2007 παραγγελία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου για διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου στον κ. Γκόντα, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τα καθήκοντά του υπέρ του Δημάρχου Ιωαννιτών και σε βάρος των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων και του συνόλου των δημοτών.

Ο κ. Πανοζάχος, είναι κουμπάρος του πρώην περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, του κ. Ανδρ. Λεούδη (είναι και κουμπάρος του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή), που ελέγχεται στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για το έργο της αποναρκοθέτησης του Γράμμου, που κόστισε 4,4 εκατομμύρια ευρώ και απεντάχθηκε από τους κοινοτικούς προϋπολογισμούς.

Αυτή την περίοδο, το ΣΔΟΕ, ελέγχει τις συμβάσεις έργων που πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κατά την πενταετή θητεία του κ. Λεούδη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που αφορούν την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

4 σχόλια:

  1. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλήρης στήριξη της Ν.Δ. στον Πανοζάχο
    Την πλήρη στήριξη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας έχει το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος κ. Δ. Πανοζάχος που παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος. Η αξιωματική αντιπολίτευση τον στηρίζει πλήρως και θεωρεί υπερβολική την απόφαση να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και κορυφαία στελέχη της λέγανε, ότι εσχάτως η δικαιοσύνη δείχνει υπερβολική ευαισθησία για μέλη της Ν.Δ. που είχαν θέσεις ευθύνης.

    Κομματικοί παράγοντες υποστήριζαν ότι ο κ. Πανοζάχος θα καθίσει άδικα στο εδώλιο, για μια υπόθεση μεταδημοτεύσεων στο Δήμο Ιωαννίνων, όπου κατηγορείται ο πρώην «γαλάζιος» δήμαρχος κ. Ν. Γκόντας, ο πρώην αντιδήμαρχος και άλλοι 17 πολίτες.

    Μάλιστα ορισμένοι έλεγαν ότι είναι περίεργη η άσκηση δίωξης ταυτόχρονα με την απόφαση για την καταδίκη στο Εφετείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδη. «Πως, ξαφνικά βρίσκονται στο στόχαστρο γαλάζια στελέχη;» διερωτήθηκαν.

    Η υπόθεση που φθάνει στο ακροατήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στις 17 Μαϊου) μετά από τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχαν υποβάλλει ο τότε επικεφαλής της μειοψηφίας («Συνεργασία για την Αλλαγή») και σημερινός δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φιλ. Φίλιος, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό της Ν.Δ.

    Η απάντηση Πανοζάχου

    Για άδικη κατηγορία κάνει λόγο ο κ. Πανοζάχος, ο οποίος μιλώντας στο Βήμα, υποστηρίζει ότι ως γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου είχε επιβάλλει ποινή στον κ. Γκόντα.

    «Εγώ, έκανα ό,τι όριζε η νομοθεσία. Τον έθεσα σε αργία, όπως αποφάσισε το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, στο οποίο συμμετέχουν και δικαστικοί. Εγκαλούμαι, γιατί καθυστέρησα ένα μήνα να του επιβάλλω την ποινή» ανέφερε ο κ. Πανοζάχος.

    Στη συνέχεια, αφού υποστήριξε ότι η περιφέρεια δεν έχει νομικό τμήμα και ως εκ τούτου υπήρξε μια λογική καθυστέρηση, υπογράμμισε: «Δεν υπήρξε παράβαση καθήκοντος. Είναι άδικη η κατηγορία» λέει ο κ. Πανοζάχος που δέχθηκε τηλεφωνήματα συμπαράστασης από πολλά κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=395200

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΟΖΑΧΟ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΥΡΙΣΑΝ ΚΟΝΤΡΑ ... ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAI ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ ΜΗΝΥΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ BLOGS ΔΙΟΤΙ ΣΠΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥ . ΒΡΕ ΟΥΥΥΥΣΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ