Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 100% ΔΩΡΕΑΝ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

 

Γιατί είναι δωρεάν οι Υπηρεσίες

 

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τη Θαλπωρή είναι δωρεάν προς όλους τους Ωφελούμενους και Εξυπηρετούμενους του Προγράμματος επειδή η παροχή Κατ’ οίκων Υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας που παρέχει η Θαλπωρή χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα/Δράση του ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ».
Πρόκειται ουσιαστικά για τη μετεξέλιξη του γνωστού σε όλους Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι που μέχρι και το 2008 υλοποιούνταν αποκλειστικά από Δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από το 2009, λόγω εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, οι Υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται και από ιδιωτικές Δομές, αρκεί να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έτσι το 2009 στον Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό με Ενδιάμεσο Φορέα τις κατά τόπους Περιφέρειες, η Θαλπωρή επιλέγεται ως Πάροχος των Υπηρεσιών αυτών σε ωφελούμενους της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται στους Ωφελούμενους – Εξυπηρετούμενους Ηλικιωμένους, μέσω χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ' οίκον βοήθειας». Οι Δομές, μία εκ των οποίων είναι η Θαλπωρή, πληρώνονται ουσιαστικά από το Πρόγραμμα, χωρίς να χρειάζεται οι ωφελούμενοι να πληρώσουν.
Από το 2011 οι Υπηρεσίες κατ’ οίκον Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ». Η Θαλπωρή μετά από Διαγωνιστική Διαδικασία επιλέγεται να είναι Πάροχος των Υπηρεσιών αυτών στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και Κέρκυρα.
Έτσι, οι Ωφελούμενοι (Άνεργοι ή Εργαζόμενοι σε ειδικά καθεστώτα Απασχόλησης) μπορούν να επωφεληθούν των υπηρεσιών της Θαλπωρής, προκειμένου Συγγενικά τους Πρόσωπα – ηλικιωμένοι ή ΑΜΕΑ- να δέχονται κατ’ οίκον Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας χωρίς να πληρώνουν, αφού αυτές οι Υπηρεσίες επιχορηγούνται 100% και έτσι πληρώνεται η Θαλπωρή (και η κάθε Δομή).

6 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ . ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την περίοδο που διανύουμε πρέπει να είμαστε λίγο προσεχτικοί . Είναι γνωστό ότι σαν τον δικό μας τον Πετράκη τον Κτηνίατρο υπάρχουν πολλοί . Η ανικανότητά τους αλλά και οι πολιτικές επιλογές τους καταστρέφουν ότι έχει σχέση με κοινωνικές υπηρεσίες . Εδώ δεν πρέπει να ισχύει το '' πονάει κεφάλι - κόψε κεφάλι ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .
    ΡΗΓΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η ιστορία μου θυμίζει τη δεκαετία του ΄80 που έδιναν επιδοτήσεις στους αγρότες για να θάβουν τη σοδειά τους και τώρα τους λένε ότι καταστρέφονται γιατί δεν έχουν ποιοτική παραγωγή . Μην τσιμπάμε στο πρώτο κοκαλάκι που μας πετάνε . Άλλο αυτό βέβαια και άλλο η αχρηστία της παιδικής χαράς του κτηνίατρου που ούτε το πιο απλό δεν μπορούνε να κάνουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΑΚΧΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ! ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτος ο ανεκδιηγητος που γραφει πεταει μια βλακεια και νομιζει οτι ο κοσμος συμφωνει μαζι του!! ρε ιακχε που αγαπας την ιδιωτικη πρωτοβουλια( με παχυλες επιδοτησεις ειτε απο το ΕΣΠΑ ειτε απο το κρατος!!!) μπορεις να μας πεις αν αυτος ο ιδιωτης ,ο φιλανθρωπος, θα παρεχει τις υπηρεσιες του και στα μοναχικα ατομα που εχουν αναγκη ή και σε οσους δεν εχουν τα κριτηρια να ενταχθουν αλλα χρειαζονται παροχη υπηρεσιων?!!! μαλλον οχι!! εκτος αν πληρωνουν!!! εδω σε θελω ιακχε !!!!
    παναγιωτης τσομπανιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ