Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΣΕΡΡΩΝ (μέρος 1ο)


H εσωκομματική ανθρωπογεωγραφία, και η λειτουργία του κομματικού οργάνου της ΝΔ ήταν , είναι και παραμένει αντικείμενο μελέτης .Από την δημιουργία του κόμματος , ο έλεγχος της κομματικής οργάνωσης ήταν αποκλειστικό προνόμιο του πολιτικού γραφείου (και των παρατρεχάμενων του Αχιλλέα Καραμανλή )

Μοναδική παρένθεση η θητεία Παναγιωτάκη,την εποχή Μητσοτάκη. Από το 1994 η τάξη αποκαστάθηκε και πάλι με την εκλογή του Πρασσά (πεθερός του Καλογερούδη) Ακολούθησε ο γιατρός ο Μακρίδης . Βέβαια δεν πρέπει να σταθούμε, μόνο στο πρόσωπο που επιλεγόταν κάθε φορά για να παίξει το ρόλο του προέδρου, αλλά και στους υπόλοιπους που τον πλαισίωναν και οι οποίοι με μόνο προσόν την σχέση τους με το πολιτικό γραφείο του Αχιλλέα Καραμανλή, αναριχήθηκαν στην κομματική πυραμίδα, αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά και καταξιώθηκαν κοινωνικά στο σερραίϊκο

Εκτός από την σχέση τους ,με το πολιτικό γραφείο οι λεγάμενοι διέθεταν και το μέγιστο προσόν του γλυψίματος ,στον υπουργό και κυρίως της συκοφάντησης και του εξαφανισμού των δικών τους εσωκομματικών αντιπάλων, τους οποίους παρουσίαζαν στον υπουργό ως αντικαραμανλικούς.

Πάνω σε αυτό το δόγμα έστησαν καριέρες μια σειρά στελεχών όπως οι Παπαπαναγιώτου, Σφεληνιώτης, Γκαντίδης, Καλογερούδης, Γεωργιάδης Τάσος, Ευαγγελίδης, Λεονταρίδης, Κόλλια, Καριπίδης, Δαβίτης, Τατούδης, Βλάχος, Μπάρκας κ.α .

Το σύστημα κινδύνεψε για πρώτη και τελευταία φορά το 2004. Στις περίφημες εκλογές στο <> , όπου όταν αντιλήφθηκαν οτι κινδυνεύουν , δεν είχαν πρόβλημα να ανοίξουν τις κάλπες και να αλλάξουν τα ψηφοδέλτια. Μάλιστα είναι τέτοια η ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν για το κόμμα, που δεν φρόντισαν να κρατήσουν τα προσχήματα (αφαίρεσαν από τις κάλπες 150 ψηφοδέλτια και πρόσθεσαν 300 ) εκ των υστέρων χώρις κανένα πρόβλημα, για να φέρουν τους αριθμούς στα ίσα διέγραψαν άλλους 100 από τις καταστάσεις ψηφισάντων ,ώστε να ταιριάζουν οι αριθμοί. Ακολούθησαν καταγγελίες.

Ήταν αρκετό να ψηθιρίσουν στο αυτί του υπουργού οτί οι εχθροί έρχονται να καταλάβουν το κάστρο .Η ετυμηγορία του κόμματος, νομιμοποίησε το αποτέλεσμα ,καλώντας μάλιστα όποιον διαφωνεί να παραιτηθεί.Κανείς δεν μίλησε, από τους απέναντι, αφού μια ευθεία αντιπαράθεση με το Καραμανλικό κατεστημένο σήμαινε και πολιτικό θάνατο, για όποιον είχε φιλοδοξίες για την πολιτική σκηνή.

Το 2007 μετά από μια σειρά από καραμπόλες προέκυψε ο Σάκης Καλαιτζής, με βοηθητική υποψηφιότητα , που θα μάζευε τα απόνερα των καραμανλικών δυσαρεστημένων της Πέπης Μπουτάκογλου .Απέναντι ο Σωτήρης Μανουσίδης, με ενοχλητική υποψηφιότητα αυτή του Γιώργου Αβραμίδη που του έκλεβε ψήφους. Η πλευρά που υποστήριξε Μανουσίδη έκανε 2 λάθη .Το πρώτο ήταν ότι το 2004 καταπίνοντας το εκλογικό πραξικόπημα, έχασε την ευκαιρία να διαλύσει το τότε ετοιμοθάνατο κατεστημένο, δίνοντας του την ευκαιρία να αναδιοργανωθεί.

Το δεύτερο ήταν ότι με την επιλογή ενός σκληρού εκφραστή του συστήματος Χαιτίδη ( Μανουσίδη ) ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά επιβίωσης των περιφερειακών του Καραμανλικού συστήματος. Θυμούνται οι έχοντες σχέση με τα εσωκομματικά της ΝΔ ,τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών που προσπάθησαν να διεκδικήσουν όσο μεγαλύτερο κομμάτι από την νίκη του Σάκη Καλαιτζή.
( συνεχίζεται ... )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ