Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΛΩΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ

Η άποψη ενος εφοπλιστή που συμπίπτει με μια θεωρία του Κεϊνς «Χρωστώ 1.000 δολλάρια, δεν μπορώ να κοιμηθώ το βραδυ. Χρωστώ 1.000.000 δολλάρια δεν μπορεί να κοιμηθεί ο δανειστής μου», περιγραφει επακριβώς την αιτία «διάσωσης» της Ελλάδος που αποφάσισαν  προσφατα οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι της Ευρωζώνης μεσω της «περιορισμένης χρεοωκοπίας», την οποία προσπάθησε να μας παρουσιάσει ο πανηγυρίζων πρωθυπουργός μας ως μέγιστη προσωπική του επιτυχία.
Υπο την έννοια αυτή η εξελιξη που σημειώθηκε το βραδυ της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλες περισσότερο με αυτο επιβεβαιούμενη προφητεία μοιαζει. Πώς άλλωστε θα ήταν δυνατόν να μην υποστηρίζουν την Ελλάδα με νεα πακετα οι συν-εταίροι της , όταν ο κίνδυνος της μόλυνσης από τον «ελληνικό ιό» άρχισε να αγγίζει την Ιταλία;
Ως γνωστόν οι «New York Times»  σε κύριο άρθρο τους (22-06-2011), με τίτλο «Greece and you», έγραφαν ότι οι αμερικάνικες τράπεζες είναι ευάλωτες στην κρίση του ελληνικού χρέους επειδή είναι μεγάλοι παίκτες στην αγορά παραγώγων , όπως αυτές των ασφάλιστρων κινδύνου έναντι της ελληνικής χρεοκοπίας, των οποίων εγγυητής είναι η American International Group.
Επίσης η «Wall Street Journal» έγραψε ότι « ...  μια ενδεχόμενη ελληνική χρεροκοπία θα οδηγήσει σε παγκόσμια κατάρρευση , επειδή όλες οι «μεγάλες τράπεζες» είναι εκτεθιμένες στα ελληνικά «CDS» !!! Ενώ n λονδρέζικη «Daily Mirror»  εκτιμούσε ότι η ελληνική στάση πληρωμών θα προκαλούσε ζημία στο City , 377 δις ευρώ !!! Δηλαδή το 24% του Βρετανικού ΑΕΠ !!!
Τα επισημαίνω όλα αυτά για να μην κλασαυχενίζονται οι «μαθητευόμενοι μάγοι» του ελληνικού «σοσιαλισμού» ότι κατι πέτυχαν. Διότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Κατόπιν ομως όλων αυτών επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά , ότι :
·          OI ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ομολογούν πλέον ότι απέτυχαν με τα «Μνημόνια», διότι αποστράγγισαν την πραγματική ελληνική οικονομία και την οδήγησαν σε διαρκή ύφεση με πρόθυμο οδηγό τον κ. Παπανδρέου.
·         Κατάλαβαν ότι με την ύφεση αυτή δεν  πρόκεριται πιοτε να πάρουν πίσω τα λεφτα τους
·         Κατάλαβαν κυρίως ότι κινδυνεύει σοβαρα με κατάρρευση το σαθρό νομισματικό οικοδόμημα του ευρώ  το οποίο έστησαν  για να μπορούν να «ξεζουμίζουν» τις εγλώβισμένες σ’αυτό χώρες του ευρωπαικού Νότου ( PIGS)
Οσον αφορά τα δ για την κυβερνηση , αυτά ξεκινούν από το γεγονός ότι οι ανάσες που παίρνουμε και τα λεφτα που μας δίνουν έχουν ως προϋπόθεση και να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της χώρας και τις αναγκαίες μεταρρυθμήσεις να κάνει και την οικονομική ανάπτυξη να επιτύχει.
Με την εμπειρία των 21 μηνών διακυβέρνησης των «σοσιαλιστών» της παρέας του κ. Παπανδρέου, έχει κανείς έλληνας πολίτης την ψευδαίσθηση ότι αυτή η κυβένηση , μπορεί να κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να «τρώει» τα χρήματα που της δανείζουν ;

1 σχόλιο:

  1. Δεν θέλω να μπλέξω σε συνωμοσιολογίες και θέλω να σταθώ στα βασικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας με τους πιστωτές μας .
    Καταρχήν δεν πρόκειται για συμφωνία γιατί μια συμφωνία σημαίνει διαπραγμάτευση δύο πλευρών ,ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε την επιβολή των συμφερόντων των πιστωτών μας .
    Δύο είναι τα χαρακτηριστικά της ''συμφωνίας ''
    1. Είχαμε μια άνευ προηγουμένου κρατικοποίηση των επισφαλειών των ιδιωτών πιστωτών της χώρας μας . Ήταν φανερό ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να πληρώσει αυτά που χρωστούσε στους ιδιώτες πιστωτές της . Και τι έκαναν ? Αυτές τις οφειλές τις κρατικοποίησαν με αποικιακρατικούς όρους για τη χώρα μας και τον Ελληνικό λαό που τελικά θα πληρώσει το μάρμαρο . Αυτό δείχνει τη μεγάλη υποκρισία των νεοφιλελεύθερων όταν μιλάνε για λιγότερο κράτος . Λιγότερο κράτος για τον λαό και τεράστιο κράτος για την προστασία των συμφερόντων τους και την καταστολή . Λιγότερο κράτος ή και καθόλου για κοινωνικές δαπάνες ( παιδεία , υγεία , νερό , ρεύμα , παιδικοί σταθμοί , συγκοινωνίες κ.λ.π. ) και τεράστιο κράτος για την προστασία των τραπεζών που είναι ο τμήμα του κεφαλαίου που κυριαρχεί σήμερα .
    2. Μπήκε υποθήκη το σύνολο της δημοσίας περιουσίας για πρώτη φορά στην ιστορία ενός δημόσιου χρέους . Ότι θα ξεπουλιέται απο τον G.A.P. και την παρέα του θα πηγαίνει στους πιστωτές μας υποχρεωτικά . Για να καταλάβουμε τη διαφορά είναι σαν να χρωστάει κάποιος 15.000 ευρώ σε μια τράπεζα χωρίς καμμιά εγγύηση και να μην έχει να την πληρώσει . Η τράπεζα θα πάρει τότε τα α@@@@@α της ! Τι κάνει τότε ? Σου λέει έλα να κάνουμε διακανονισμό για περισσότερα χρόνια και μικρότερη δόση ανά μήνα , αλλά θα βάλουμε υποθήκη το σπίτι σου . Αυτό ακριβώς έγινε για ένα ολόκληρο κράτος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ