Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ... (2ον)

  Συνεχεια από το http://oiakxos.blogspot.com/2011/08/1_19.html


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ Μ.Κ.Ο.
 ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 17, 2011
Η  Μετάφραση στα Ελληνικά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ, ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ
 στις όχθες  της Λεμάν

Πάρτε ένα ινστιτούτο, υπό ελληνική σημαία και που ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την «ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.” Τοποθετήστε το στις προστατευμένες όχθες της λίμνης της Γαλάζιας Λεμάν. Βάλτε επικεφαλής έναν άνθρωπο, τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Έλληνα Πρωθυπουργού. Προσθέστε μια υποψία υπεξαίρεσης και μια πρέζα υποτιθέμενης σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των δύο αδελφών. Η σαλάτα είναι έτοιμη: Το σωματείο I4cense , που έχει έδρα στη Morges, ταράζει τις τελευταίες εβδομάδες το πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και την μπλογκόσφαιρα.

ZUFFEREY
(Φωτογραφία Keystone)
 

Ένα σωματείο που έχει συσταθεί ταράζει εδώ και μερικές εβδομάδες  το πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και την μπλογκόσφαιρα. Διότι ισχυρές υποψίες της υπεξαίρεσης και της σύγκρουσης συμφερόντων κρέμονται πάνω του. Επιπλέον, είναι στα χέρια των μελών της οικογένειας του πρωθυπουργού …
Το όνομά του; Το Ινστιτούτο για το κλίμα και την ασφάλεια της ενέργειας (I4cense). Ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας (δεξιά), Παναγιώτης Καμμένος, ήταν ο πρώτος που σάλπισε την επίθεση:

«Το ίδρυμα έχει λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ, την Ελληνική Δημοκρατία αλλά επίσης και της Siemens (σημείωση: η γερμανική εταιρεία είναι επίσης στην καρδιά ενός ευρέως σκανδάλου διαφθοράς των δημ. υπαλλήλων). ” Και να αναρωτιέσαι πού πήγαν τα χρήματα.

Δομή αδιαφανής

Σύμφωνα με το Εμπορικό Μητρώο του Vaud, το Ινστιτούτο έχει ως στόχο την «προώθηση και την ενθάρρυνση της ιδέας ότι η ενεργειακή ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δύο αμοιβαίες και συμπληρωματικές έννοιες.” Ευγενείς προθέσεις. Αλλά τι είναι αυτό πραγματικά; Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πάτε στη Morges. Στον αριθμό 1A της οδού Αμπελουργών, το γραφείο της δικηγορικής εταιρείας H&B Law  χρησιμεύει ως έδρα της I4cense . Ο δικηγόρος Marc Hasler συνεργάτης του γραφείου επιβεβαιώνει ότι, κατά το ελβετικό δίκαιο, το Ινστιτούτο για την ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα σωματείο. “Τα πάντα διοικούνται από το Λονδίνο ή την Αθήνα», λέει, και δεν είναι παρά ένα γραμματοκιβώτιο. Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου;

Πιο ανησυχητικό, μόνο δύο άνθρωποι εμφανίζονται στο ΔΣ τηε αδιαφανούς δομής: Ο Ανδρέας Παπανδρέου – αδελφός του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου – και η σύζυγός του Μαριάνθη Αλεξίου. Ένα ζευγάρι που ποτέ δεν έχει επισκεφθεί την έδρα του σωματείου, στην Ελβετία, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Όσο για το όνομα τομέα (www.i4cense.org), στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον κατάλογο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αρκετές εκδηλώσεις έχουν συσταθεί από την ίδρυσή της το 2008. Για τη διοργάνωση του Φόρουμ των επενδυτών που εργάζονται στην πράσινη ανάπτυξη της Μεσογείου το 2010, η εκδήλωση παρουσιάστηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (BEI) και υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Υπήρχε κάτι ώστε να προκαλέσει κάποια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου; Το I4cense είναι μια “δεξαμενή σκέψης” γνωστή στην Ελλάδα και μερικοί από τους εμπειρογνώμονές μας έχουν προσκληθεί να μιλήσουν σε συνέδρια τους», βεβαιώνει η Sabine Parisse, Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Τύπου της BEI. Η οποία διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει την ακριβή νομική φύση αυτής της δομής. Είπε ακόμη ότι εκπλήσσεται μαθαίνοντας για την ύπαρξη της έδρας του σωματείου στην Ελβετία, καθώς και τις κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων.

Ένας ειλικρινής ακαδημαϊκός

«Η BEI δεν έχει συμβάλει οικονομικά στην οργάνωση του φόρουμ το 2010,” επιμένει η Sabine Parisse. «Η μόνη σχέση μεταξύ της τράπεζας και των εκπροσώπων της I4cense ήταν η συμμετοχή σε συναντήσεις όπου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ήταν παρόντες κατά τη δημιουργία του φόρουμ.” Με άλλα λόγια, η I4cense δεν έχει χρησιμοποιήσει διαφημιστικό γραφείο  για τη διοργάνωση . Είναι η εταιρεία C & C International , η οποία ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία. Στο γραφείο για τον Συντονισμό των γεγονότων της ΒΕΙ, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του σωματείου εκπλήσσουν: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα φημισμένος ακαδημαϊκός τίμιος και σοβαρός.” Τη γνώμη συμμερίζονται ο Αχιλλέας Παπαρσένος, επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου Τύπου στη Γενεύη, “ο κ. Παπανδρέου είναι ένας σεβαστός περιβαλλοντικός οικονομολόγος ” Ο Αχιλλέας Παπαρσένος πιστοποιεί τη σοβαρότητα της I4cense:”. Οι δεσμοί μεταξύ της ένωσης και της Ελλάδας δεν είναι κάτι καινούργιο. Και στην ιστοσελίδα τους βρίσκεται μια λίστα του Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει ανθρώπους όπως ο Jeffrey Sachs του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Μεταξύ των χορηγών περιλαμβάνεται η «Financial Times». Ο κ. Παπαρσένος, επιβεβαιώνει ότι το σωματείο δεν έχει λάβει ούτε μια δεκάρα από την ελληνική κυβέρνηση. Επιμένει επίσης να υπενθυμίσει ότι το τελευταίο σκοπεύει να αποδείξει την διαφάνεια. Έκανε την καταπολέμηση της διαφθοράς, γάγγραινα της εθνικής οικονομίας και παράγοντα της κρίσης, την κινητήρια δύναμη της. Η Διεθνής Διαφάνεια σημείωσε το περασμένο Μάρτιο ότι οι υποθέσεις διαφθοράς πέρασαν από 13,4% το 2009 σε 10,4% το 2010.

Αποσιωπημένη υπόθεση

Ακόμα, η νέα αυτή υπόθεση δεν εκπλήσσει τους Έλληνες. Ακόμη και αν αποσιωπηθεί από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση. “Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των ομάδων που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για να ανησυχήσουν την κυβέρνηση», σημείωσε ένας δημοσιογράφος. “Μόνο τα μικρά ραδιόφωνα και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μιλάνε γι ‘αυτό.” Εν τω μεταξύ, ένας διδακτορικός φοιτητής έκανε την παρατήρηση ότι «όλοι οι πολιτικοί και Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία.” Η κυβέρνηση ωφείλει να απαντήσει ακόμη σε πολλά εκκρεμή ζητήματα. Ένας δημοσιογράφος από την ΕΡΤ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός, μέλος του ΠΑΣΟΚ (Σοσιαλιστικό Κόμμα), θα πρέπει να εξηγήσει σε αυτό το πλαίσιο: “Τι ποσά το I4cense έλαβε από το ελληνικό κράτος; Πως είναι δυνατόν να επιδοτεί μια μη-Ελληνική και με έδρα την Ελβετία ΜΚΟ;

7 σχόλια:

  1. ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ..........................................................ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ...ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΠΟΡΝΕΙΑ,ΟΠΛΑ,ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΜΠΙΚΟΣ..............................................................................................................................................................ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΖΑΙΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΩΡΑΚΑΜΕΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΣ ! ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7,33 μαλακας εισουν μαλακας εμεινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΜΕ ΒΟΥΝΟ ΠΑΜΕ ΚΕΡΚΙΝΗ .
    ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΠΑ - ΚΕΠΗ
    Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαλακευση..........................εισουν...............................................................................................................................................................ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΑΚΧΟ.....................................................................................................................................................ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΖΑΙΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιακχος....πες τα ρε φίλε, όλα τα άπλυτα του κόσμου....Ποιος άλλος μπορεί να το κάνει αυτό!!!Και που τα ξέρεις όλα ρε μλκ!Ούτε google να ήσουν....πες τα πες τα όλο και κάποιος θα ασχολήται και με το ιντερνετ.Μακάρι να έβγαιναν και σε εφημερίδα τα λόγια σου!!!! :)
    ΠΑΤΑΚΟΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ
    ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ