Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ (5ον)


Στην χώρα μας τελικά η ΓΣΕΕ εξελίχθηκε από συνδικαλιστικό όργανο σε μεγαλοεπιχειρηματία και εργοδότη, που βολεύει όλους τους ημέτερους ( πολλές οι καταγγελίες για διορισμούς συγγενών και πολιτικών φίλων των συνδικαλιστών ).

Για να αντιληφθεί κάποιος ,το μέγεθος της ΓΣΕΕ να πούμε ότι η υπό την εποπτεία της ,λειτουργούν πέντε άλλοι οργανισμοί , που στην πλειοψηφία τους τρέφονται από διάφορα προγράμματα από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο προϋπολογισμός της ΓΣΕΕ ( όχι των εποπτευόμενων φορέων ) για την τριετία 2010-2013 είναι γύρω στα 30.000.000 ευρώ. Επίσης με νόμο του κράτους Τα έξοδα λειτουργίας όλων των ελληνικών Εργατικών Κέντρων,τα αναλαμβάνει ο φορέας του Υπουργείου Εργασίας « Εργατική Εστία ».

 Μικρογραφία λειτουργίας και το τοπικό εργατικό κέντρο Σερρών . Στο 11μελές ΔΣ συμμετέχουν 8 μέλη της ΠΑΣΚ , 2 από την ΔΑΚΕ και 1 από το ΚΚΕ . Ο πρόεδρος (Αλκης Απιδόπουλος ) είναι βολεμένος υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας , ο αντιπρόεδρος (Αβραμπάκης) υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος ( παράλληλα είναι διορισμένος στο ΔΣ του νοσοκομείου , διατηρώντας το προνόμιο να εκπροσωπεί και τους εργαζόμενους και την εργοδοσία ). Ο γραμματέας ( ο πολύς Στεργίου, όψιμο Αραμάτζακι) είναι υπάλληλος του ΟΤΕ, αντιδήμαρχος και αυτός λοιπόν και εργατοπατέρας και εν μέρει και εργοδότης.

 Το κορυφαίο ο πρώην πρόεδρος ( Δούκας ) παρέμεινε αν και δημόσιος υπάλληλος επί ένα χρόνο μέλος του ΔΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

 Το καλύτερο, ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Λάμπρος Πολυχρόνης υπάλληλος του ΟΤΕ (χαριν του γάμου του αφου η γυναίκα του,  είχε ήδη "τρουπώσει" στην Α' ΔΟΥ Σερρών ως πρωην ιδιαιτερα του Κλείτου) και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ υπάλληλος της ΔΕΦΑ ( φυσικό αέριο ) , δεν το κατήγγειλαν.

Θα μιλήσουμε για αυτή την διοίκηση, έκλεισε η Σερραϊκη αλυσίδα S/M ΧΑΒΑΛΕΣ,  (από καταγγελία μάλιστα του τότε Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, υπαλληλου της ΔΕΗ, που τα Σάββατα "έκανε σπαστά μεροκαματα" σε άλλη ανταγωνιστική αλυσίδα S/M των Σερρών) κανείς τους δεν βγήκε να μιλήσει η να ενδιαφερθεί για την τύχη των εργαζομένων.( που ηταν φυσικα αξιοι της μοίρας τους και της ρουφιανιας τους προς τον εργοδότη τους

Σε κανένα εργασιακό χώρο του ιδιωτικού τομέα δεν υπάρχει σωματείο εργαζομένων κάνεις τους δεν μιλάει .Η ελαστική μορφή εργασίας έχει πάρει μορφή επιδημίας .Πήγε κάποιος από αυτούς σε κάποιο χώρο εργασίας να φτιάξει ένα σωματείο.

Το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα δεν δίνεται παράνομα σε κανένα σχεδόν εργαζόμενο, το έχουν πάρει χαμπάρι. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος τραπεζοϋπάλληλοι μίλησαν με κάποιο συνάδελφο τους από ιδιωτική τράπεζα ,για να μάθουν ότι εργάζεται τουλάχιστον 15 ώρες την ημέρα και αμείβεται με το 1/3 από αυτά που παίρνουν οι ίδιοι.

 Ο αντιπρόεδρος K Aβραμπάκης άκουσε τίποτα για τους επι σειρά μηνών απλήρωτους υπαλλήλους της εταιρείας SEKIOURITI του νοσοκομείου. (Αλήθεια γιατί χρειαζονται αυτοί στο Νοσοκομείο, οταν υπαρχουν δεκαδες κοπροσκυλα, μόνιμοι υπάλληλοι που μισθοδοτούνται ως φύλακες

Οι κ. Στεργίου και Πολυχρόνης γνωρίζουν για τους μισθούς που παίρνουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι στην cosmote και για το καθεστώς εργασίας των υπαλλήλων των ιδιωτικών εταιρειών τηλεφωνίας . Ο Κ. Παραστατίδης γνωρίζει τίποτε για τις αμοιβές των υπαλλήλων στις ιδιωτικές εταιρείες ταχυδρομίας.

Τις τελευταίες μέρες ξέσπασε το θέμα με τον κ. Κουτμερίδη άφαντοι άπαντες, για τους Πασόκους το καταλαβαίνω, οι δεξιοί όμως, ο κουμουνιστής γιατί δεν μίλησαν άραγε . Είναι λοιπόν συνδικαλιστές η συμμέτοχοι στο σύστημα .Πολεμούν το σύστημα και προστατεύουν τον εργαζόμενο η έχουν αναλάβει ένα ιδιότυπο ρόλο νταβατζή που εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο ,για την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων . Κλείνοντας καλό θα ήταν να απαντήσουν σε ποιες επιτροπές συμμετέχουν και αν αμείβονται .
Από το χρήστη Ανώνυμος στις "ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο. - ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ; στις 2:16 μμ

4 σχόλια:

  1. Ε ναι ,λοιπόν,Τα κουνάβια ΒΡΩΜΑΝΕ,
    ειτε μεγαλώσουν σε σαλόνια ειτε οχι,ΒΡΩΜΑΝΕ.

    Η ΜΑΦΙΑ ,Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο δε βρωμανε τα ποδια σου κιτρινεγλομπε,σωγαμπρε today ντουμπλεξ ασον δικτυο και ΤΡΟΜΕΡΟ σε Ε στην αλευρα, ΧΟΥΝΤΟμνημονακια και λοιπα δεξια κοπροσκυλα και αναρωτιοταν ενας μαλακας κατι με αδεδυ κατι σε αξαν συνδικαλιτικο

    _Γιατι δεν ερχεται ο ΚΟΣΜΟΣ στην απεργια,
    σας παρακαλω,κορες ναυαρχου ..Λιγο πουτανακια κλεφτρονια ειμαστε,μην μας παρεξηγητε..elate!
    ΚΟΥΝΑΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΚΗ..ΧΑΧΧΑ..ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΕ ΔΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλ σ αυτα τα "λαμογια" του Εργατικου Κεντρου, οπως τ αποκαλεις, ηθελες να δοθει η διαχειριση των 1200 θεσεων εργασιας ρε Ιακχε? Αποφασισε...Σα να βρισκεσαι σε συγχυση θαρρω...Εδω λες οτι προκειται για "απατεωνες', "νταβατζηδες" κλπ...
    Δεν συστηνεις εσυ βρε μια Μη Κερδοσκοπικη Εταιρεια οπως δικαιουσαι βασει του νομου?
    Γιατι τελικα σ αυτον τον τοπο μαλλον εσυ εισαι ο καθαρος...Εχεις το λαο μαζι σου...Ιακχε προχωρα....σε θελει ολη η χωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ