Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ : " Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡIΑ" ...



ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ 2
Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Ιουλίου 25, 2011

H AΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 

 Ο συσχετισμός δυνάμεων που υπήρχε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας τον Ιούλιο του 1974 ήταν υπέρ της Ελλάδας. Γνωστή η ιστορία με τα υποβρύχια που κάποιοι διέταξαν να γυρίσουν πίσω, τα αεροπλάνα, που κάποιοι δεν άφησαν να πάνε στην Κύπρο κλπ.

Το ερώτημα που τίθεται και είναι εάν μετά την επάνοδο Καραμανλή υπήρχε η δυνατότητα να αντιδράσει ο Στρατός στην κυβέρνηση των πολιτικών και στα ολέθρια της σφάλματα(;), που οδήγησαν στον Αττίλα 2 και στην κατοχή του 40% της Ελληνικής Κύπρου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑΙ!

ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2 Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΘΗΝΩΝ…

Βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου, οι Τούρκοι έχουν ένα μικρό προγεφύρωμα στην Κυρήνεια και κατέχουν το πολύ το 5% της Κύπρου, αλλά η κυβέρνηση των πολιτικών συζητά τους όρους της «ανακωχής»… Τις ημέρες εκείνες, λοιπόν, όπως γράφει ο ίδιος ο Καραμανλής συνέβη το παρακάτω:

«Το πρωί της 11ης Αυγούστου (1974) επληροφορούμην ότι δυνάμεις ελεγχόμεναι από τον Ιωαννίδην επρόκειτο το βράδυ της ιδίας ημέρας να επιχειρήσουν πραξικόπημα (…). Είπον εις τους αρχηγούς των Επιτελείων ότι είναι ζήτημα αξιοπρεπείας και δι’ εμέ και δι’ αυτούς να εξουδετερώσουν εντός της ημέρας τα καρκινώματα αυτά ή άλλως να παραιτηθούν. Τους έταξα προθεσμίαν έως τας 2 μ.μ. διά να μου είπουν εάν αναλαμβάνουν ή όχι την ευθύνην αυτήν και τους εδήλωσα ότι εάν δεν συνεμορφώνοντο θα ήμην υποχρεωμένος ή να παραιτηθώ ή να καλέσω εντός της ημέρας τον λαόν εις την Πλατείαν Συντάγματος και να ζητήσω από αυτόν να κάμει αυτό που εκείνοι θα ηρνούντο ή δεν θα ηδύναντο να μου εξασφαλίσουν -δηλαδή να εξουδετερώσει τους συνωμοτούντας κατά της κυβερνήσεως και του λαού» («Αρχείο Καραμανλή», τ. 8ος, σ. 68).

Τελικά οι "ύποπτες μονάδες" μεταφέρθηκαν αυθημερόν εκτός Αθήνας.

Στις 11 Αυγούστου, λοιπόν, ο Καραμανλής απαιτεί να φύγουν οι δυνάμεις των καταδρομών και των πεζοναυτών, που ήταν πιστές στο στρατιωτικό καθεστώς από την περιοχή Αθηνών. Τρεις ημέρες μετά ξεκινά ο Αττίλας 2 με τον οποίο οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το 40% της Ελληνικής Μεγαλονήσου που κατέχουν μέχρι και σήμερα.

Ο Καραμανλής δεν αντιδρά!

Τι θα συνέβαινε εάν οι μονάδες των Αλεξιπτωτιστών βρισκόντουσαν στην Αθήνα; Μήπως θα αντιδρούσαν στο περίφημο «η Κύπρος είναι μακριά»;

Κανείς δεν ξέρει…

4 σχόλια:

  1. ειναι γνωστο οτι την κυπρο την πουλησε στην τουρκια η χουντα,κατι που ειχαν σχεδιασει οι αμερικανοι πριν απο χρονια,μη εχοντας δικαιολογια για να μπουνε χρειαζοντουσαν εναν προδοτη εθνικιστη που θα επρεπε να αρχισει να σφαζει τους τουρκοκυπριους και να δωσει την αφορμη και το ονομα αυτου σαμψων,παντα χρειαζεται ενας ανιδεος φασιστας για να πετυχουν τα σχεδια τους,ιδια πετυχημενη συνταγη και στο κοσοβο,ο εθναρχης μας εκεινη την εποχη εκανε οτι καλυτερο μπορουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεματες οι εκκλησιες today, απο νυκοκυραιους και λάτρης του "μακρυα ειναι η Κύπρος" και του
    αδερφουτ...!!!!!!!!ΑΥΡΙΟ να δειτε ,της πουτανας
    θα γενει απ τη ΜΕΓΑΛΗΧΑΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. == 11:06 ... ΠΟΣΟ ΠΑΠΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ; ΟΤΑΝ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΣ; ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΣ "ΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΣΑΝ ΤΟΝ "ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιακχε, είσαι τόσο ετερόφωτος που και η παρούσα ανάρτηση και η επόμενη για τον Ντερτιλή ειναι Copy/paste από "Χρυσά Αυγά" και χουντοφυλλάδες του κερατά...και γαμώ τους πατριώτες τα χρυσαγουλα και οι παλιοχουνταίοι...δεν φτάνει που πετσόκοψαν την Ελλάδα και χαντάκωσαν την Κύπρο,βγάζουν γλώσσα και από πάνω...πατριωτισμός,το τελευταίο καταφυγιο του απατεώνα....η παραπάνω ρήσησ ταιριάζει γάντι και στους χουνταίους και στα χρυσάυγουλα και στον Γιωργάκη που επικαλείται τον πατριωτισμό μας για να καταπιούμε το ΔΝΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ