Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

"Δίαυλος Ροδολίβους" ... ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ


Πόσο θα κρατήσει ακόμα η ομηρία των εργαζομένων στον τηλεοπτικό κανάλι  "Δίαυλος Ροδολίβος"?

 Μετά από 9 μήνες  χωρίς να δοθεί ούτε ένα σεντς από τους μισθούς των εργαζομένων και χωρίς να ξεπληρωθούν οι υποχρεώσεις της δημοτικής επιχείρησης προς τους προμηθευτές της , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους . Από το Δεκέμβριο  2010  και με το παλιό Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης , εν ενεργεία , άρχισε η ταλαιπωρία των εργαζομένων στην επιχείρηση. Έτσι ξεκίνησε η καθυστέρηση πληρωμής των μισθών. Το Μάρτιο του 2011 εξελέγη και εγκρίθηκε το νέο Δ.Σ αλλά πάλι δεν ξεκίνησε η πληρωμή των εργαζομένων.  Βέβαια για το θέμα έχει ενημερωθεί  το Σωματείο εργαζομένων στους Δήμους του Ν.Σερρών και στηρίζει τους εργαζόμενους.  Έχει ενημερωθεί η ΠΟΕ ΟΤΑ κεντρικά  καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης η Επιθεώρηση Εργασίας παρενέβη "βελούδινα" και οχι όπως  προβλέπει ο νόμος. Εκανε όμως τα δέοντα; Σαφώς όχι. Βέβαια εντός Αυγούστου κάλεσε το Δ.Σ της επιχείρησης για .να τους κάνει σαφές  πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, αλλά  αυτό δεν αρκεί. Σαφώς συνιστά πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της.


ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ
ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έχουν να παλέψουν με τις νομικές διαδικασίες. Ήδη η αγωγή που κατέθεσαν και θα εκδικαζόταν τέλος Ιουνίου πήρε αναβολή για τέλος Οκτωβρίου μεγαλώνοντας την ανασφάλειά τους. Επίσης οι εργαζόμενοι έχουν να παλέψουν με εξώδικα  των πιστωτών τους. Ήδη κάποιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα δάνειά τους, χρωστούν ενοίκια και ήδη εξώδικα για εξώσεις από τα σπίτια τους έχουν φτάσει και πόσα άλλα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά σε εμάς.


Από την άλλη μεριά η Δημοτική Αρχή, μέσω της Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κουτή , δήλωσε δημοσίως ότι  αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα τη Δημοτικής  επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι  ο Δίαυλος Ροδολίβους είναι ΝΠΙΔ και αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να δοθεί λύση για την ύπαρξη της ή μη  ήδη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή γεγονός που δεν έγινε δυστυχώς και οι αναβολές για το μέλλον της επιχείρησης παίχτηκαν  και παίζονται  στις πλάτες των εργαζομένων  που είναι μόλις 5 εκ των οποίων οι 3 είναι αορίστου χρόνου. 

 Ομως οι περισπούδαστοι κύριοι αυτοί ως μελη του Δ.Σ. έχουν και προσωπική ευθύνη για τα χρέη του σταθμού έναντι των εργαζομένων και παντός τρίτου. Νομίζω ότι είναι καιρός οι καθε είδους αιρετοί να κληθούν και να αναλάβουν τις εύθυνες τους, οχι τις πολιτικές - που είναι αέρας κοπανιστός - αλλα  τις ποινικές και αστικές, αυτές που προβλεπει ο νόμος για κάθε επιχειρηματία - εργοδότη.

Από την πλευρά του Δ.Σ.  γνωρίζουμε ότι εκτός από ελάχιστες επισκέψεις για να μάθει ο πρόεδρος το κανάλι , κανείς δεν έτρεξε για να μαζέψει διαφημίσεις, χρήματα από διαφημίσεις και να οργανώσει εκπομπές για να έρθει χρήμα στην επιχείρηση και κυρίως να πληρωθούν  οι υποχρεώσεις της. Την άνοιξη ,ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην πόλη των Σερρών δεν δικαιολόγησε τα εντάλματα του Δήμου Αμφίπολης για να δοθούν χρήματα στο κανάλι και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι  και το θέμα πάγωσε εκεί.


Είναι κρίμα ένας Δήμος που δεν έχει ουσιαστικό οικονομικό πρόβλημα να γίνεται περίγελο όλων και να αφήνει απλήρωτους 5 εργαζόμενους και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της επιχείρησης και μάλιστα τηλεοπτικού ενημερωτικού σταθμού και οι εργαζόμενοι να παλεύουν με φιλότιμο να ανταποκριθούν με πενιχρά μέσα  στις  εργασιακές υποχρεώσεις τους.

5 σχόλια:

  1. υπομονη!
    θαρθει ο αντωνακης με τον αχιλλεα
    να μας σωσουν η ο καρατζαφυρερ...!
    για τωρα μας σωζει τζεφρυ με το μαρκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ elikoptera,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ,ΚΡΙΜΑ................................................................................................................................................................ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ,ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΝ ΤΕΓΟΥ; (ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ; Η ΤΕΓΟΥ ΕΚΑΨΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ "ΑΦΕΝΤΙΚΑ" ΟΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΛΑΜΟΓΙΟ
    ΟΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ 666
    ΟΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΑΓΕΛΑΔΑ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΥΛΌ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προσφορά μου , είναι προσφορά εθελοντική για την πατρίδα ! Καλό Χειμώνα !
    elikopteras

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ