Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ Μ.K.O. ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ (1ον)

ΤΙ ΛΕΤΕ κ. ΒΕΡΓΙΔΗ ;


Ανοίγουμε το φάκελο των ΜΚΟ στη Σέρρες :
"Θεωμαι Κέντρο Εκφρασης" (Ευρωπαϊκό Σωματείο Λειτουργών Παραστατικών Τεχνών).  Νίκος Βεργίδης.

Η ΜΚΟ υφίσταται πριν από ατο 2005 με άγνωστη δραστηριότητα Το 2010 ανέβηκε η παράσταση "ΤΑ ΠΑΘΗ του ΣΩΤΗΡΟΣ" , όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο ίδιος η παράσταση ανέβηκε με την βόηθεια του Πολιτιστικού Οργανισμού Πολίχνης, την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει επίσης την ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Η παράσταση έχει τη τιμή, της στήριξης και συμπαράστασης της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης – τμήμα πολιτισμού, με βασικό στυλοβάτη τον Νομάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η παράσταση παράλληλα επιχορηγήθηκε και από τους παρακάτω ιδιώτες Βιτσικάνου Φωτεινή κατοίκου Νιγρίτας για 2 παραστασεις με 12.000 ευρω http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot/ada/4%CE%91%CE%98%CE%A6%CE%93-%CE%A82, Βιτσικάνος Χρηστος κάτοικος Αθηνών με 13.000 ευρω για 2 θεατρικες παραστασεις http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot/ada/4%CE%91%CE%98%CE%A6%CE%93-%CE%9C5 «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΙΤΣΙΚΑΝΟΣ» Χονδρικό Εµπόριο Άλλων Τροφίµων, 50.000,00 ευρώ, για 5 παραστασεις http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot/ada, Φαρμακείο ΒΑΪΑΣ ΚΟΡΔΑ ,Σέρρες για 1 παράσταση με 12.000 ευρώ  http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot/ada/4%CE%91%CE%9B1%CE%93-5%CE%91

Μια παράσταση λοιπόν χορηγήθηκε μόνο από τους ιδιώτες με 87.000 ευρώ Θα μπορούσαμε να πούμε μπράβο στους συμπολίτες μας που σε περίοδο κρίσης επιχορηγούν τον πολιτισμό και μάλιστα κάποιοι και από την Αθήνα.

Διαβάζω όμως στο υπουργείο πολιτισμού και μου δημιουργούνται ερωτήματα Η Πολιτιστική Χορηγία είναι ένας θεσμός της ελληνικής πολιτείας που αποσκοπεί στη χρηματοδότηση του πολιτισμού από πόρους προερχόμενους από τον ιδιωτικό τομέα. Αποδέκτες πολιτιστικής χορηγίας μπορούν να είναι όχι μόνο δημόσιες υπηρεσίες αλλά και κάθε μη κερδοσκοπικός οργανισμός με πολιτιστικούς σκοπούς. Ο νόμος 3525/07 προβλέπει κίνητρα για φυσικά και νομικά πρόσωπα ώστε να προβούν σε πολιτιστικές χορηγίες. Ποια είναι λοιπόν τα κίνητρα:

 Άρθρο 12 (όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 11 του ν. 3842/2010) Έκπτωση πολιτιστικών χορηγιών από το εισόδημα
 1. Το χρηματικό ποσό ή η αξία της παροχής μετά από χρηματική αποτίμηση αυτής από ειδική εκτιμητική επιτροπή, που προσφέρεται ως πολιτιστική χορηγία, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, εκπίπτει εξ ολοκλήρου από το φορολογητέο εισόδημα του φορολογουμένου ή τα ακαθάριστα εισοδήματα της επιχείρησης που προσέφεραν τη χορηγία. Το αφαιρούμενο συνολικό ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει το δέκα τοις εκατό (10%) του συνολικού φορολογούμενου εισοδήματος ή των καθαρών κερδών που προκύπτουν από τα βιβλία της επιχείρησης που προσέφερε τη χορηγία. Μπαίνει λοιπόν το ερώτημα πόσα βγάζει ένα φαρμακείο ώστε να του περισσευούν 12.000 ευρώ για χορηγίες σε μια παντελώς άγνωστη παρτασταση.Πόσα βγάζει μια επιχείρηση που δωρίζει σε χαλεπούς καιρούς 75.000 ευρώ ; Πόσοι θεατές παρακολούθησαν την παράσταση του κ. Βεργίδη ώστε να δικαιολογείται επιχειρηματικά η χορηγία ποσού 87.000 ευρώ;

Mήπως οι χορηγίες είναι εικονικές και εξασφαλίζουν στους "ευεργέτες" φοροαπαλλαγές με εικονικά και πλαστά παραστατικά.

Τι λέτε κ.Βεργίδη

Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο ΑΛΚΗΣ ΠΑΕΙ ... ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ την 10/8/2011

4 σχόλια:

  1. Ποιός απο τους τόσους βιτσικάνους ειναι ο απατεών
    που ωσάν αντ/πος τσιγάρων ήτο κλεπταποδόχος κλπ ,
    είναι κάποιος απο αυτούς?
    Τον εβαζε ο κοσμος στα μαγαζια του κλπ κλπ
    Είχε ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ θαρρω. ΝΙΓΡΙΤΑ ε?
    Για το "φαρμακειο"πάσο ...χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΑΚΧΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΧΟΝΤΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!
    ΕΙΧΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΤΕ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΧΡΕΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΠΙ ΜΩΥΣΙΑΔΗ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΝΤΕΜΕΚ)ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΒΡΗΣΚΕ ΕΒΓΑΖΕ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΓΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΑΛΛΕΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΡΙΕΣ 3-4 ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ! ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ!
    ΤΟΤΕ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΥΤΟΙ 40.000- 50000 ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΑΙΡΝΕ 3000 ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ!
    ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ tse@revolution.gr
    ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΜΑΙΛ ΜΟΥ
    ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην ξεχάσουμε και την παράσταση "Πάθη Σωτήρος" πέρσι τον Οκτώβριο για την οποία πούλησε εισιτήρια εισπράττοντας προκαταβολικά το ποσό , η παράσταση ακυρώθηκε χωρίς ειδοποίηση λόγω προβλημάτων υγείας των πρωταγωνιστών (?) και ουδέποτε επαναλήφθηκε... για τα ωφειλόμενα...ούτε λόγος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΜΚΟ του Κουτμεριδη , ενεργοποιηθηκε ποτε κυρ-Ιακχε? Γραφει κατι το Παρον?
    Αναμενομεν(αν ειχε δραστηριοτητα ολο κ κατι θα γραφε...) Ψαξτο...πλιζζζζζζζζζζζζζζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ