Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ : " XYΔΑΙΑ ΠΡΑΞΙΣ Η ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ AΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ"

Το φαινόμενο Ντερτιλή





Ας το πούμε από την πρώτη γραμμή: Το φαινόμενο του Στρατηγού Νικόλαου Ντερτιλή εγκλείστου  στον Κορυδαλλό  επί τριάντα τέσσερα χρόνια, τεθέντος τώρα επικεφαλής στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΕΛ.ΕΝ. (Ελληνική Ενότητα) και συμπληρούμενου από επιζώντες  Επενίτες, δεν έχει κανένα προηγούμενο ούτε στην Αρχαία ούτε στη νεωτέρα Ελλάδα.  Αλλά ούτε  και στον υπόλοιπο κόσμο, όπου το ανώτατο όριο φυλακίσεως  για πολιτικά αδικήματα έχει μείνει  στα είκοσι δύο χρόνια στην Αφρική (Μαντέλα) και έξη χρόνια στη Γαλλία του Μιττεράν (Σαλάν). Για τις υπόλοιπες νεαρές Δημοκρατίες (Ισπανία, Πορτογαλία) δεν γίνεται  καν λόγος, αφού  είναι παγκοίνως   γνωστό ότι πέρασαν  από τριαντάχρονες Δικτατορίες (Φράνκο, Σαλαζάρ) και αιματηρούς εμφυλίους Πολέμους χωρίς να τιμωρηθή κανείς από τους συνεργάτες των Δικτατόρων.

Πρώτη στην ιστορία μας η Καραμανλική  Μεταπολίτευση  συνέδεσε  την παράνομη φυλάκιση  του πολιτικού αδικήματος (παράνομη αφού είχε δοθεί  από την δεύτερη ημέρα Γενική Αμνηστεία που ανεκλήθη  μετά δίμηνον παρανόμως όταν ο Παπαδόπουλος δήλωσε  την πρόθεσή του να πολιτευθή  κατά τις επικείμενες εκλογές) με το καννιβαλικό δόγμα «όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια». Το δόγμα αυτό ήταν πρωτίστως ξένο  προς την Ιστορία μας. Την νεωτέρα  ιστορία του 20ου αιώνος  με τις δεκάδες στρατιωτικές  επεμβάσεις, των οποίων οι Αρχηγοί (Πλαστήρας, Κονδύλης, Πάγκαλος κλπ)  δεν φυλακίσθηκαν  περισσότερο από μερικούς μήνες. Όπως άλλωστε και οι διάφοροι αιμοσταγείς αρχηγοί  των κομμουνιστικών κινημάτων δεν έμειναν στη φυλακή  για περισσότερο από 5-6 χρόνια. Πάντοτε  οι δημοκρατικές κυβερνήσεις διέκοπταν  την έκτιση  των Ισοβίων  με διάφορα μέτρα ειρηνεύσεως  εν ονόματι της πολιτικής Λήθης. Τελευταίο το μαζικό  μέτρο Λήθης  αυτού του ίδιου  Καραμανλή το 1962  προς τους 382 ισοβίτες των φυλακών Αιγίνης με πρώτον τον Χ. Φλωράκη κατόπιν αποστολής επιστολής προς τον τότε Πρωθυπουργό.

Αλλά το καννιβαλικό καραμανλικό δόγμα υπήρξε κατ’ εξοχήν ξένο προς την αρχαία Ιστορία μας όπως την εδίδαξε ο πατήρ της αθηναϊκής Δημοκρατίας Κλεισθένης, για να την προστατεύση από νέους Τυράννους. Το όπλο προστασίας υπήρξε ο εξοστρακισμός αλλά με ανώτατο χρονικό όριο την Δεκαετία. Όπως ιστορεί ο Αριστοτέλης  η δικαιολογητική βάση  του μέτρου ήταν «η ειωθυία πραότης του δήμου». Και όπως συμπληρώνει ο Πλούταρχος  στον Βίο του Αριστείδη, του διασημότερου  θύματος  του εξοστρακισμού: « Το μέτρο  δεν ήταν ποινή  της μοχθηρίας. Αλλά τον ονόμαζαν  για λόγους ευπρέπειας, ταπείνωση  και τιμωρία  της πολύ βαριάς δυνάμεως. Πραγματικά, όμως, ήταν ήρεμη παρηγοριά του φθόνου, που το μίσος εναντίον  του εξοστρακιζόμενου   δεν έφθανε στο σημείο  να επιβάλει  καμμία  ανεπανόρθωτη  ποινή, αλλά μονάχα  εκτόπιση για 10 χρόνια». Γιατί, λοιπόν,  οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί  αρνούνται  την φωνή της Ιστορίας μας; Η  εύκολη εξήγηση  είναι, διότι είναι  ξένοι προς την αρχαιοελληνική Παιδεία: ο πρώτος (Καραμανλής) που ομολόγησε  ότι εδιάβασε  αρχαίους συγγραφείς  μετά τα εξήντα του  από γαλλικές μεταφράσεις κατήργησε  ακόμα και την διδασκαλία τους. Ο δεύτερος (Παπανδρέου)  στην ηλικία, που οι Έλληνες της εποχής τους ξημερώνονταν με την μελέτη του Πλάτωνος, αυτός έλυωνε πάνω στα βιβλία του Τρότσκυ, αφότου  δε επανήλθε  στην Ελλάδα απέφυγε  και μια φορά  να χρησιμοποιήσει στους λόγους  του κάποιο αρχαίο ρητό.

Από τους 22 Ισοβίτες της Εθνικής Επαναστάσεως, ο κορυφαίος Γ. Παπαδόπουλος παρέδωσε το πνεύμα προ δεκαετίας στην Εντατική του Λαϊκού Νοσοκομείου αρνούμενος  μέχρι τέλους να υπογράψη «μεταμέλεια» προς τον πρωθυπουργό Σημίτη για να τον στείλη στο σπίτι του. Επόμενος στην άρνηση υπογραφής μεταμέλειας ο στρατηγός των Στρατηγών Οδυσσεύς Αγγελής (έξη χρόνια αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων, όσα δεν συμπλήρωσε  ούτε ο Παπάγος) καίτοι η ποινή του είχε εκτιθή το 1987, οπότε και αυτοκτόνησε στο κελλί του, μήπως και ευαισθητοποιηθή η Ελληνική πολιτεία προς χάριν  των συνέγκλειστων  συνεδέλφων του. Όλοι οι άλλοι ισοβίτες  κατά διαταγήν  του Αρχηγού τους Παπαδόπουλου από την δεκαετία του Ενενήντα  υπέβαλαν  αίτηση κατ’ οίκον νοσηλείας «λόγω ανηκέστου βλάβης» - ευτυχώς διότι έτσι ο στρατηγός Παττακός μπόρεσε να γράψη  τα γνωστά Εννέα βιβλία του. Μόνος αρνητής  της διαταγής Παπαδόπουλου αλλά και κάθε  ευχέρειας  που παρέχεται στους ισοβίτες ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής  μετά την συμπλήρωση  του 70 έτους ηλικίας και 25ετούς  φυλακίσεως.

 Γιατί; Διότι  όπως ο Παπαδόπουλος αρνείται να υπογράψη προς τις αρχές της Δημοκρατίας μας με την πεποίθηση ότι η υπογραφή  του είναι η ψυχή του. Και η ψυχή του  αισθάνεται παρανόμως φυλακισμένη.

Με όσα νομικά  γνωρίζω προσέλαβα προ τριετίας τον συνάδελφο διαπρεπή ποινικολόγο Γεώργιο Παπαϊωάννου και αφού επισκεφθήμεν τον Ντερτιλή στο κελλί του   με αίτημα να μας διορίση δικηγόρους του για να ενεργήσωμε  τα νόμιμα για την αποφυλάκισή του, προ της αρνήσεώς του να κάνη και αυτό,  καταθέσαμε  την αίτησή μας στο αρμόδιο Πλημμελειοδικείο  ως απλοί πολίτες. Γιατί; Διότι  το σχετικό άρθρο  του Ποιν. Κώδικος (105)  δεν απαιτεί αίτηση  του κρατουμένου είμη μόνον την συμπλήρωση  του 70 έτους  και 25 χρόνια συνεχή φυλάκιση.

Τι δεν υπολογίσαμε; Ότι την ίδια ημέρα της αιτήσεώς μας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Παπαληγούρα θα έστελνε ο ίδιος μέσω του Δ/ντου Κορυδαλλού γράμμα στον υπουργό, στην οποία χαρακτηρίζει «χυδαίαν  πράξιν την μεταμέλειαν  από τους Αξιωματικούς», αποδοκιμάζει την ενέγειαν των «δικηγόρων αυτοβούλως ενεργούντων» και δέχεται μόνον την «προγενεστέραν πλήρη διακίωσιν και αποκατάστασίν του». Ύστερα από τρεις μήνες  το Πλημμελειοδικείο με το υπ’ αριθ. 71/2006 Βούλευμά του, επικυρωθέν  και από το Εφετείο Πειραιώς κατόπιν εφέσεώς μου,  απεφάνθησαν ότι καίτοι συντρέχουν οι  τυπικές προϋποθέσεις  του αρθρ. 105 περί  υφ΄ορον  απολύσεως, ελλείπουν  οι ουσιαστικές προϋποθέσεις  της σχετικής νομολογίας  που είναι η μεταμέλεια του κρατουμένου, όπως προκύπτει  από την παραπάνω επιστολή του προς Παπαληγούραν.

Και ιδού τώρα  το αποκορύφωμα του φαινόμενου Ντερτιλή. Ενώ γράφεται το παρόν  δικάζεται στο αρμόδιο τμήμα  του Αρείου Πάγου  η ένσταση του συντονιστού του Ψηφοδελτίου  της ΕΛΕΝ Βασ. Πρωτόπαπα κατά της ακυρώσεως της υποψηφιότητος Ντερτιλή  λόγω ελλείψεως της υπογραφής του. Κατά την προχθεσινή επίσκεψη μου στο κελλί του με τον Πρωτόπαπα με αίτημα την υπογραφή του  στο ψηφοδέλτιο της ΕΛΕΝ ο Ντερτιλής  παρέμεινε αμετακίνητος. Αν απαιτείται ή όχι η υπογραφή του υποψήφιου ευρωβουλευτού θα το κρίνει τελικώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν η απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίψη  την ένστασή μας. Αλλά ο Ελληνικός  Λαός  έχει ιστορικό χρέος να ξεπεράση  τα κόμματα της Μεταπολιτεύσεως  με τα περί μετανοίας  και μεταμέλειας δόγματά και να αρθή  στο ύψος  αρχαιοελληνικής Δημοκρατίας των θεσμίων τους, όταν η ανάκληση του εξοστρακισμού εψηφίζετο στην Πνύκα με μόνη της παρέλευση  της δεκαετίας  από του αντίστοιχου Ψηφίσματος.

Γράφει o Σπύρος Ζουρνατζής

30 σχόλια:

  1. ΙΑΚΧΟΚΟΠΡΙΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ Ή ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΛΩΣΣΑ:
    ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜ@@@@ΣΟΥ ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛ@@@@Α!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. IAKXOΥΒΡΙΣΤΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΝΩΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ολα τα σωστα σου ρε Ιακχε πρεπει να τον ζητησει συγνωμη η Δημοκρατια ,να τον αποκαταστησει και να τον βαλει στο ταδε ψηφοδελτιο?Σαν κατα λαθος να εκριθη ενοχος ε?
    Ετσι θαναι ,αν ετσι νομιζεις,τι να κανουμε!
    Παμε παρακατω.... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ
    Το Τριώδιο της ακροδεξιάς

    http://www.iospress.gr/ios2006/ios20060226.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιγράφω σχόλιο κάτω από το άρθρο του γνωστού χουνταίου Ζουρνατζή από την ιστοσελίδα που το το έκανες Copy/paste...

    Στον Ζουρνατζή, που αν δεν κάνω λάθος υπηρέτησε ένα παράνομο εγκληματικό καθεστώς, να υπενθυμίσω ότι τα μέλη εκείνα της χούντας που αναφέρει, όπως ο "στρατηγός" Οδυσσέας Αγγελής, η Πατρίδα μου τα καταδίκασε, τους ξήλωσε τα γαλόνια, και τους φυλάκισε με το βαθμό του απλού ΦΑΝΤΑΡΟΥ. Οι δε τρεις πρωταίτιοι αλήτες, ήταν πολύ τυχεροί που δεν εκτελέσθηκαν το 1975, όπως έπρεπε για την προδοσία της Πατρίδος. Αυτές τις αηδίες ας τις αφήσει καταμέρος ο Ζουρνατζής κι ο κάθε αμετανόητος χουντικός, διότι η Δημοκρατία τιμωρεί πολύ σκληρά όπως είδατε. Κι όχι να μας παρουσιάζει τον φαντάρο και προδότη του Έθνους Ντερτιλή ως ήρωα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -Θεέ μου...
    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/08/blog-post_13.html

    «Τα Τάγματα Ασφαλείας αποτελούν την τελευταία εφεδρεία του Ελληνικού Εθνους»
    Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Χρύσανθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΨΟΦΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΕΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. === 11:58 ΕΔΩ Η ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟ 1945-49 ΝΑ ΚΑΤΑΛΎΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΚΤΩΡΑΤΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ , ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ

    === 1:14 == Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΤΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΉ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.

    ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ" ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟΝ "ΕΦΙΑΛΤΗ" ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΗΝ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΗ "ΑΑΡΩΝ ΑΒΟΥΡΙ - ΚΩΣΤΑ ΣΙΜΗΤΗ" , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ( ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΩΣΤΑΚΗ - ΝΤΟΡΑ - ΓΑΠ)

    ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ιακχε, θελεις κοσνσερβοκούτι και σκοινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημοκρατια ειναι να βγαζεις εξω τον Παπαδοπουλο της εταιρειας δολοφωνων για να ξανασκοτωση.Δημοκρατια ειναι να πουλανε την πατριδα και εσυ να παραμενεις πασοκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. === 10:06 == ΠΑΛΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ "ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ" ... ΕΞΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΥΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφιερωμένο στους "πατριώτες" που πάντα ήταν οι "σωτήρες" αυτού του τόπου (Τσολάκογλου και ταγματασφαλήτες επί κατοχής, εθνικόφρονες χουνταίοι του κερατά επι "Εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως", Καρατζαφύρερ χέρι-χέρι με τον Γεώργιο τον Β' Παπανδρέου τον Γ' επί ΔΝΤ)
    Αφιερωμένο στη νύχτα που μας τάζουν και εμείς χαιρόμαστε


    "...κάποια μέρα ενά πρωί, θα πετάξει το πουλί
    και οι μάγκες θα το παίζουν λούφα και παράλλαγη..."

    http://www.youtube.com/watch?v=FiRx4aniLVs&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παντως εμενα ενας χαμουτζης με μουστακι που ειναι και ο μεγαλυτερος βλακας στο σερρεικο,νομιζω τον λενε πορτοκαλοπουλο,μου ειπε οτι ολα ειναι ψεματα και οτι κανεις δεν δολοφονηθηκε το 74.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΩΣ 11:10 ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟ ΙΑΚΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα ιστορικά απολιθώματα, να έχουν το τέλος που τους αξίζει. Αν δεν κάνω λάθος δεν είχαν τιμωρηθεί με την ποινή της θανατικής εκτέλεσης;(δις,τρις κλπ).Αλλά οι υπερασπιστές τους γιατί κάνουν 'κονέ' με δεξιούς πολιτικούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΙΑΚΧΟ ΚΟΠΡΑΝΟ
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΟΥΤΣΟΚΛΕΣ....
    ΤΑ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΕΡΠΕΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕΡΝΕΣΕ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΦΕΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ, ΜΟΝΟ ΔΙΧΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΠΟΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΟΙ ΚΟΠΡΙΕς ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.
    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.
    ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥ .....................
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΡΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. === 11:10 "ΑΠΟ ΚΩΛΟ ΠΟΡΔΕΣ ΑΚΟΥΣ" ΕΛΕΓΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΕΛΠΙΝΙΚΗ, ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ


    === 4:11 ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΦΕΓΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΛΟ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΙΑΚΧΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ ΜΟΝΟ ΣΚΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ.
    ΕΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ, ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΣΤΙΜΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ.
    ΕΜΜΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ, ΔΟΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΟ, ΕΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΑΔΕΡΦΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε το σχολιασε στο στοχαστρο/ΡΕΤΟΣΧΟΛΙΑΣΕΣΤΟΣΤΟΧΑΣΤΡΟ/retosxoliasestostoxastro
    αρα 1ης επιλογης θεμα !
    Τι λεγαμε Ιακχε, κατα αλλα?κανατε κανα πυρηνα?
    Να βγαλετε στικακια -ΖΕΙΣ κ τετοια-ΦΤΟΥ ξελεφτερία ΔΕΝ ξεχνω .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μην το βάζεις κάτω. Και το προηγούμενο άθρο και αυτό που αφορούν (όχι τον χειρισμό των χουντικών) αλλά την λειτουργία της Δημοκρατίας είναι πολύ σωστά. Η θύελλα των αντιδράσεων είναι πολύ παρήγορη γιατί δείχνει ότι "το δέντρο σου έχει καρπούς"
    Η παρέα με το "Αριστοφανικό" λεξιλόγιο παίζει περίφημα και τον καραγκιόζη, με λίγη προσπάθεια μπορεί να γίνει και μπουλούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 3:58
    Σαρεζει?ΠΟΤΕ ομως ο καραγκιόζης δεν εκανε ΜΚΟ,
    δεν ηταν ντερτιλης (ντερτια ειχε),ειχε ΚΟΡΟΝΑ στο κεφαλι του τον πατροκλο/βεληγκεκα(?),τωρα με τα πρασινα κουναβια,δεν ειδα το επεισοδιο!
    Ποια θυελα ρε χαμενε ,της ομονοίας(?),αερακι για να δροσιστουν ταρχιδια μας ητο!Εγω μεσα ,αν μαζεψετε υπογραφες για να σωθει η καρετα καρετα και να ελευθερωθει ο κυρνικος ντερτιλης!Σιγα γεμισε η ελλαδα ΑΚ47 ,πρεπει να βγουν ετουτοι για να μπουν ΑΛΛΟΙ!
    ΥΓ ΔΕΝ τον παιζω τον καραγκιοζη ,ΕΙΜΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ίακχε
    Αν και δεν σε συμπαθώ επειδή είσαι ανώνυμος και υβρίζεις συνεχώς –πράγμα που δεν θα επικροτούσε ο ΑΝΤΡΑΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ- υιοθετώντας τις μεταπολιτευτικές μεθόδους της κίτρινης προπαγάνδας, οφείλω εδώ να αναγνωρίσω ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο.
    Είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ το Ελληνικό φαινόμενο οι ηττημένοι να γράφουν την ιστορία. Το ΚΚΕ ηττήθηκε το ’49 και καθόρισε ολόκληρη την μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδος.
    Όλοι οι νεοπασόκοι , νεονεοδημοκράτες δεξιοί και αριστεροί έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν κανένα για καλύτερό τους. Γι’ αυτό και προτιμούν τοπικούς και δημόσιους άρχοντες «τιποτένιους» και «ασήμαντους» για να μπορούν να συναγελάζονται μαζί τους ως ίσος προς ίσο.
    Καραμανλήδες και Παπανδρέου συναγωνίστηκαν σε αριστερόστροφες πολιτικές για να αναδείξουν εαυτούς ανάμεσα σε «μέτριους» και όχι ανάμεσα σε ΑΡΙΣΤΟΥΣ. Φόβος και τρόμος τους έπιανε μόλις μια αξιόλογη φωνή έκανε την εμφάνισή της στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Ελλάδας.
    Για τους υπόλοιπους Μητσοτάκηδες και Σημίτηδες δεν αξίζει ούτε καν απλή αναφορά. Μπακαλόγατοι, λακέδες και απλοί διεκπεραιωτές, κάκιστοι μάλιστα για την Ελλάδα και καλοί μόνο για την τσέπη τους και την «αυλή τους».
    Νεότεροι όπως Καρατζαφέρης και ο συρφετός της Αριστεράς απλά φροντίζουν την πάρτη τους και τίποτα περισσότερο.
    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ’67 έτυχε της καθολικής αποδοχής της κοινωνίας , η οποία απηυδισμένη από την πολιτική κατάντια της εποχής βρήκε ασφαλή διέξοδο και την αγκάλιασε.
    500 άνθρωποι οργάνωσαν και εκτέλεσαν την κατάληψη της εξουσίας την 21η Απριλίου και ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ. Υπάρχει κανένας αφελής που πιστεύει ότι αν ο κόσμος δεν αποδεχόταν αυτή την κίνηση από τους ευπατρίδες Αξιωματικούς δεν θα μπορούσε να τους ανατρέψει. Απλά την αποδέχθηκε ως τη μόνη λύση.
    Για τα υπόλοιπα έχει χυθεί πολύ μελάνι, αλλά η ουσία είναι ότι το μοναδικό δέος απέναντι στους ξεσαλωμένους και προδότες πολιτικούς ήταν ο Στρατός . Γι’ αυτό και όλοι προσπάθησαν να τον ξεδοντιάσουν, και τα κατάφεραν.
    Δόξα και Τιμή στον ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑ ΝΤΕΡΤΙΛΗ και εύχομαι να μπορούσα να του μοιάσω.
    Ένας Έλληνας που φοβάται και δεν τολμάει, αλλά ελπίζει σε κάποιον ΝΤΕΡΤΙΛΗ.

    Υ.Γ. Δεσμεύομαι να το υπογράψω επώνυμα μόλις δηλώσεις την ταυτότητα σου αγαπητέ ΙΑΚΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ ΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ !
    Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ! Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ , ΠΟΥ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ !
    Ε ΟΧΙ ΝΑ ΥΜΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 5:39
    Καμία αντίρρηση για το υστερόγραφό σου. Είσαι και θα παραμείνεις.
    ΕΡΩΤΗΣΗ. Η Ομόνοια που αναφέρεις στο σχόλιό σου που κολλάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 9:18
    σώγαμπρος φασιστάκι,σώγαμπρος?
    ψευτοθοδωρε με τα ωραια λογακια .....
    κυπατζη παλιας σχολης ,που εβγαλες 6ταξιο!
    η κανα πουτανακι πρωταιος, θασαι..ή σκετο
    ΜΑΛΑΚΑ παντα στα Σερρας,ειχαν φωλια τα φιδια, γιαυτο δεν ριχνουν την παρανομη ,ακου φασιστακι.ΛΕΣΧΗ αξιωματικων,για να ξαναπαρκαρουν τα τανκς!ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΦΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    YG οσο για το 64,μισο χωριο δεν μακελεψαμε
    για να στηθει η προβοκατσια εεεεε????στην κυπρο!
    ΥΓ θα μας σπασετε ταρχιδια με το κομα των αποστρατων ε μαλακα νταρνακα και τον π διοικητη κλπ ως ενα εκ των ιδρυτων
    ΥΓ χαιρομαι Ιακχε και αν θες την γνωμη μου να βγαλεις την σβουνια και τον τζεφρυ και να βαλεις τονκυρνικο! συντχε φιλολογε,μεινε στα τσιμπουκια που κανεις ή πεθανε ...α ι μαλακα,θεωρητικε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 10:32
    Αν ξαναδιαβάσεις αυτά που γράφεις, και βγάλεις νόημα, θα έχεις ανέβει level στην εξυπνάδα, τρέχα για μεγαλύτερο καπέλο.
    Ούτε σώγαμπρος είμαι, ούτε κυπατζής ούτε πρωταίος ούτε νταρνάκας.
    Μάλλον σε πήρε απο κάτω ή υψηλή θερμοκρασία. Τρέχα για μπάνιο στην Ασπροβάλτα επειγόντως και μετά ξαναγράψου στην πρώτη Δημοτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 10:52
    καραγκιόζης μήπως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. level level ααααα
    α ϊ ε μ στην κ ο ρ υ φ η ντιπ κορυφη top
    α φ ο υ επικοινωνω με φασιστοειδηχουντοσπερματα
    ξεχνας το ΤΑΜΕΙΟ για να σωθει η ακροπολη πχ?
    αλλα ,ξεχασα η λειτουργια της δημοκρατιας ειναι το ζητουμενο! Διαβασε εσυ τι εγραψες περι θυελας αντιδρασεων Θυελα σερρων ειναι ομαδα της ομονοιας σωγαμπρε.αχ αχ αχ τα νεφρακια μου ...με τσακισες!
    το δεντρο χαχαχαχα εχει καρπους χαχαχαχα
    αλλα just μια στιγμη της ¨εθνοσωτηριου¨ειστε
    ή του εθνικοσοσιαλισμου?αλλο level το β!
    καρακιτσαριο (επιθετο ειναι) για κορη ναυαρχου σε κοβω ...συμφωνω να βγει ,πολλα τα χρονια ΑΛΛΑ
    ΜΟΝΟ αν υπογραψει αλλιως να ψοφησει εκει και να τον φανε αρουραιοι...να θυμαστε τι σας φωναζε Ο ΑΝΤΡΑΣ ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ -φασιστακιαααααααααααααααα
    κοπροσκυλα της ΕΣΑ και του ιωαννιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 3:03
    Δεν ξέρω αν σου βγαίνει φυσικά ή αν πέρασες μικρός μελιταίο.
    Εγώ πάντως εγκαταλείπω την προσπάθεια συνεννόησης. Όταν μιλώ με βλάκες, είναι σα να παίζω στην έδρα τους και συνήθως με κερδίζουν.
    Ας είναι, κέρδισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΕΡΔΙΣΑ
    ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΛΕΣ ΒΛΑΚΑ
    ΕΓΩ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ
    ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΟΝΗΡΕ ΣΚΩΛΗΞ ΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΣ
    ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΣΣΣΣΣΣΤ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑ ΣΣΣΣΣΣΤ
    ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΚΕΛΕΨΑΜΕ ΤΟ 64 ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΓΛΟΥ
    ΜΑΛΑΚΑΡΕ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ
    ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ
    (ΝΑΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
    ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ε ?
    Ο ΜΕΛΙΤΑΙΟΣ ΣΕ ΦΤΑΙΕΙ ΚΟΡΗ ΝΑΥΑΡΧΟΥ Α ΚΟΡΗ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ...---... ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ