Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ "ΚΟΠΡΙΤΩΝ" ... ΤHE PARTY IS OVER


 "H  ειρωνεία είναι οτι το Δημόσιο κατεδαφίζεται από εναν Παπανδρέου. Η εκδίκηση της Ιστορίας. Παπανδρέου το έκανε extra large. Παπαμδρέου το κανει θερινό και διαμπερές.Το Δημόσιο δεν ήταν σαν την ζωή. Ποτέ δεν είχε δύο πόρτες. Μια  είχε,αυτή που έμπαινες. Από την ίδια  έβγαινες όταν έπαιρνες σύνταξη. Τώρα βγαίνουν και από τα παραθυρα"

"Οι εξελίξεις είναι πλέον μη αναστρέψιμες. Η Μεγάλη Ιδέα με την οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων, μια θέση στο Δημόσιο, πέθανε. Πιο πιθανό είναι να πάρει πίσω η Ελλαδα τη Μικρά Ασία παρά να ξαναγίνει το Δημόσιο όπως ήταν".

14 σχόλια:

  1. Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά όταν μιλάει ο κόσμος για το δημόσιο.Υπάρχει αυτό που είναι εδώ και πολλά χρόνια με τη μέθοδο του εκάστοτε γνωστού για μια θεσούλα καθώς και αυτό που αποτελείτε από άτομα που κατέχουν μια θέση αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ και έχουν πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, Η/Υ και για να κερδίσουν αυτή τη θέση συμμετείχαν σε ανοιχτό πανελλήνιο διαγωνισμό με δικαίωμα ένστασης σε όποιον είχε αμφιβολίες για την έκβασή των αποτελεσμάτων.
    Η μονιμότητα καλώς είναι θεσμοθετημένη διότι η ιστορία της Ελλάδος σε αυτό το θέμα έχει δείξει όσο δεν υπήρχε μονιμότητα οι υπάλληλοι άλλαζαν ή μετατιθοταν μέσα σε μία νύχτα είτε επειδή άλλαζε κυβέρνηση είτε επειδή κάποιος υπάλληλος δεν έκανε κάποια χάρη σε κάποιο υψηλό κομματικό στέλεχος.
    Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει μία αξιολόγηση όλου του προσωπικού του δημόσιου να εξεταστούν τα προσόντα του καθένα και να ελεγχθεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε ο διορισμός του καθένα.Σε περίπτωση που δεν έχει τα προσόντα και έχει μια θέση με βύσμα απλά να απολύεται.
    Εάν καταργηθεί η μονιμότητα στο τέλος το σύστημα θα αποβάλει όποιον έχει προσόντα και κατέχει την θέση του αξιοκρατικά και όχι τους υπόλοιπους μια που οι υπόλοιποι ήδη ξέρουν πως να διεκδικήσουν τη θέση τους.
    Αυτό ήδη συμβαίνει με τις αναλογίες 1 προς 5 και μετά 1 προς 10 όπου αντί να γίνονται προσλήψεις των επιτυχόντων ΑΣΕΠ που βάση ΦΕΚ έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό προτιμούν να χρησιμοποιούν την αναλογία 1 προς 10 ώστε εδώ και αρκετό διάστημα να κάνουν μετατάξεις από ΔΕΚΟ και άλλους φορείς χωρίς στην ουσία να γίνετε κανένας έλεγχος των προσόντων που έχει το προσωπικό που μετατίθεται.
    Με το να αρθεί απλά η μονιμότητα κερδισμένοι βγαίνουν οι ίδιοι οι βουλευτές διότι από την απαξίωση που έχουν τώρα από το λαό θα βρεθούν σε σχέση ισχύος και πάλι μια που θα μπορούν να απολύσουν και να μετατάξουν εργαζόμενους υπάλληλους διατηρώντας έτσι τις πελατειακές σχέσεις που έχουν εδώ και χρόνια.
    Έαν όντως θέλουν να διατηρήσουν τις πελατειακές σχέσεις σε θέματα που αφορούν προσλήψεις φαίνεται από τα γαλάζια παιδιά των stage και από τα λαχανί παιδιά των ΜΚΟ που θα έρθουν σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΚΟ .. ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΙΑΚΧΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ-ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕΡΕΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΣΤΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολη η Ελλάδα διαφωνεί με αυτή την πολιτική . Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για διάσπαση της Ελληνικής κοινωνίας θα πέσει στο κενό . Τη μια φταίνε οι ταξιτζίδες , την άλλη οι φορτιγατζίδες , την άλλη οι δημόσιοι υπάλληλοι , την άλλη οι επαγγελματίες και εγώ λέω : φταίει αυτή η πολιτική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. == 8:23 ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΣΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΘΕΤΕΙ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ , ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΏΝ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον 3:00 αλλά θα συμπληρώσω ότι...........
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙΑΚΧΕ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ . ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΨΟΓΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ , ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ . ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1952 ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιακχε την κύπρο την πούλησαν οι χουντικοί γιατί ήταν πράκτορες των Αμερικάνων και των Εβραίων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιακχούλη, για νάχεις τέτοιο μένος με το Δημόσιο, θάσαι προφανώς κανά κρατικοδίαιτο λαμόγιο, ούπς, επιχειρηματίας ήθελα να πω, που ροκάνισε επιδοτήσεις, δεν πληρώνει εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, φοροδιαφεύγει κ.λ.π.. κ.λ.π. σαν κάτι "εργοστασιάρχες", "καναλάρχες" κ.ο.κ. της συμφοράς. Και με την ευκαιρία, κάτι κρυφομασονικές οργανώσεις και "φιλανθρωπικοί" όμιλοι τύπου ROTARY, τι επιχορηγήσεις φάγανε και τρώνε από τον κρατικό κορβανά για να συνεχίσουν το "θεάρεστο" έργο τους;;;;;;;;; Εσύ προφανώς θα ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιακχε απο οπου περασες αφησες καμμενη γη!
    Τι ακριβως παριστανεις εδω μεσα, νομιζοντας οτι ο κοσμος δεν ξερει ποιο λαμογιο εισαι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαχαχα!
    ηλιθια εισαι και φαινεσαι.
    Αντρας ειμαι ρε ρομπα, δηλαδη αυτο που ησουν παλαιοτερα εσυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ