Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΜΟΥΣΤΑΦΑ , ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ !!!



Στα  65 στρέμματα "πολεοδόμησης" που αρχικά ζητούσε ο Κρασανάκης ο συντελεστής δόμησης ήταν 0,6 , στα 45 που αρκέστηκαν τώρα ποιον συντελεστή δόμησης υποσχέθηκες;

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
    Για μια ακόμη φορά είδαμε μιά "τελική" συμφωνία για τα στρατόπεδα.Μπορεί ορισμένοι να θεωρούν ικανοποιητική την πρακτική τύπου «κάλλιο πέντε και στο χέρι,παρά δέκα και καρτέρει»,που οδηγεί, βέβαια σε αποτέλεσμα του τύπου «άς πάρουμε ό,τι μας δίνουν κι άς δώσουμε ό,τι μας ζητούν».Αυτή η λογική θα μπορούσε να έχει εφαρμογή σε μικρής σπουδαιότητας θέματα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Στην περίπτωση των χώρων των τριών στρατοπέδων(Κολοκοτρώνη,Εμμ.Παππά, Παπαλουκά)δεν έχει θέση.
    Το επιπρόσθετο γεγονός της υποβολής νέας πρότασης πολεοδόμησης 50 αντί 64 στρεμμάτων επιβεβαιώνει:
    Α) την ύπαρξη δυνατότητας και περιθωρίων περαιτέρω διαπραγμάτευσης με τους φορείς που δηλώνουν ότι κατέχουν αυτά τα τρία στρατόπεδα.
    Β)Το άτοπο της βιασύνης να κλείσει γρήγορα το θέμα στρατόπεδα.

    Η θέση των στρατοπέδων στον ιστό της πόλης είναι κομβική γιατί μπορεί να αξιοποιηθούν (μετά από διεθνή,πιθανόν, αρχιτεκτονικό διαγωνισμό) και να λειτουργήσουν ως πύλες εισόδου-επικοινωνίας όχι μόνον με τους γειτονικούς νομούς Θεσσαλονίκης και Δράμας αλλά, κυρίως τώρα,με τους πρώην γειτονικούς Δήμους Σκουτάρεως,Καπ.Μητρούση και Λευκώνα.Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά (δημότες και ειδικοί τεχνικοί)στο χάρτη της πόλης των Σερρών και των πρώην αυτών Δήμων,που εντάχθηκαν στον Καλλικρατικό Δήμο Σερρών.
    Αυτά τα τρία στρατόπεδα-πολεοδομικοί κόμβοι με την αξιοποίησή τους και την παράλληλη τροποποίηση των ενδοδημοτικών συγκοινωνιών θα ενοποιήσουν ουσιαστικά στην πράξη του συνενωθέντες δήμους.Με την συνολική αξιοποίηση και των τριών στρατοπέδων δίνεται η ευκαιρία αλλαγής της μορφής και της αρχιτεκτονικής πολεοδομικής ταυτότητας της πόλης των Σερρών(που τόσο της λείπει). Κι αυτή η ευκαιρία αξιοποίησης αυτού του τύπου είναι,κατά την άποψή μου ως δημότη,περισσότερο σημαντική από τις μαιζονέτες στα 64 ή 50 στρέμματα.
    Αγαπητοί κ.κ. Δήμαρχε,Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων μείνετε στην ιστορία αναμόρφωσης της πόλης με ένα έργο μεγάλο με μακροπρόθεσμο όφελος και όχι με μια βιαστική «μικρή» λύση. Διαπραγμάτευση,λοιπόν,μέχρι την ολική παραχώρηση των τριών αυτών στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών.Κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό με τίς επανειλημένες "τελικές"συμφωνίες της δημοτικής αρχής.Άλλωστε ο ισχύων νόμος που επικαλούνται μάλλον θα αλλάξει στο ορατό μέλλον με ενέργειες των τοπικών κοινωνιών πανελλαδικά και τούς φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Μιχάλης Σωτηρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ