Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ! ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΗ-ALPHΑ-EUROBANK ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ

ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΑΠΕΣΥΡΘΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

 
Για τις 20 Απριλίου (!), εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αναβλήθηκαν οι ανακοινώσεις για τις κυβερνητικές αποφάσεις ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών!

Η δυστοκία όλου του σχεδιασμού για την ανακεφαλαιοποίηση σκοντάφτει στο βαθύτατα σκανδαλώδες και αντεργατικό περιεχόμενο του.

Συγκεκριμένα μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, με την οποία το δημόσιο θα χορηγήσει στις τράπεζες περίπου 50 δισ., που θα προκύψουν από δανεισμό του δημοσίου μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει πάση θυσία την κρατικοποίηση των τραπεζών και από την άλλη να ευνοήσει την διαμόρφωση ενός ολιγοπωλιακού καρτέλ μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών στον χρηματοπιστωτικό χώρο.


Έτσι, η ανακεφαλαιοποίηση σχεδιάζεται με τέτοιο σκανδαλώδη τρόπο ώστε να περιοριστεί κυρίως στις 3 μεγάλες τράπεζες (ΕθνικήEurobank Alpha), ενώ οι ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών να χρειαστεί, με διάφορα τερτίπια και νεοφανείς χρηματοοικονομικές μεθόδους, να καταβάλλουν ασήμαντα ποσά για την ανακεφαλαιοποίησης διατηρώντας, ταυτόχρονα, τον έλεγχο στη διαχείριση τους, την ώρα που η χρηματιστηριακή τους αξία μόλις φτάνει τα 3 δισ . ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες που θα μείνουν εκτός ανακεφαλαιοποίησης και κυρίως οι εργαζόμενοι σε αυτές (μαζί με ένα μέρος των υπό ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών) θα πεταχτούν κυριολεκτικά στον Καιάδα.

Συγκεκριμένα, στις τράπεζες αυτές σχεδιάζονται αναδιαρθρώσεις σε «καλές» και «κακές» τράπεζες, όπου η «καλή» τράπεζα θα μπει σε τροχιά εκποίησης και παράδοσης, η «κακή» θα φορτωθεί στο κράτος (φορολογούμενοι) και οι εργαζόμενοι θα μείνουν στα «αζήτητα»!
iskra

2 σχόλια:

  1. "ΨΟΦΗΣΕ ΤΟ Blog ΣΟΥ ΙΑΚΧΕ!
    ΜΟΝΟΝ ΕΓ ΚΑΙ 2-3 ΑΚΟΜΑ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΟΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ...
    ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΤΣΙ..
    ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟ .."ΠΟΡΝΟ".
    ΚΑΝΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ....ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε μαγκες..
    Τι χαλια ειναι αυτα? Πτωμαινη μυριζει το μπλογκ...ΠΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ