Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΓΙΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ...

ΠΕΤΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ : Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 

 ΗΔΗ ΜΕ 273.000 € ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ 
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 2,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ €




Πως λειτουργεί το εγχείρημα
Όπως ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα της euro2day, το GDF δέχεται δωρεές με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται από το ελληνικό κράτος (ονομαστική αξία).
Το GDF στη συνέχεια βοηθά στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων. Το GDF δεν αγοράζει ομόλογα από το ελληνικό κράτος, δεν χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος, αλλά αγοράζει τίτλους από τρίτους στις διεθνείς αγορές.
Υπενθυμίζεται ότι στις 27/4/2012 η τρέχουσα αξία των διετών ομολόγων ήταν περίπου 20 λεπτά για κάθε 100 λεπτά που το ελληνικό κράτος όφειλε στους κατόχους ομολόγων. Αυτό σημαίνει ότι το GDF μπορεί να αγοράσει ομόλογα στα 20 λεπτά.
Αλλά η ελληνική κυβέρνηση ακόμα οφείλει 100 λεπτά στους ομολογιούχους. Επειδή όμως το GDF τώρα είναι ο κάτοχος των ομολόγων, μπορεί να απαλλάξει το ελληνικό κράτος από τα 100 λεπτά που αυτό οφείλει.
Επομένως, για κάθε 0,20 ευρώ που δίνει το GDF, αφαιρείται 1 ευρώ από το δημόσιο χρέος.

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΙΑΚΧΕ; ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ; ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΧΑΜΗΛΟΤΑΒΝΑΝΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ; ΑΠΟ ΤΗΥΝ ΞΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΑΧΠΕΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΕΛΕΠΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ, ΤΗΝ ΣΤΑΛΑΚΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΑ ΒΑΓΓΕΛΑ;
    [ Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ