Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

OI ITAΛΟΙ ΔΕΝ ΑΣΤΙΕΥΟΝΤΑΙ ... ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;


Η εισαγγελία της πόλης Τράνι, της νότιας Ιταλίας, ετοιμάζεται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη δυο ιθυνόντων του οίκου Moody`s, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα ο Τύπος.

Η δημόσια ραδιοφωνία Rai μεταδίδει ότι τις επόμενες ημέρες η εισαγγελία πρόκειται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη, με την κατηγορία προσπάθειας χειραγώγησης της αγοράς και προσπορισμού παράνομων κερδών από το χρηματιστήριο, του υποδιευθυντή του οίκου Moody`s, Ρος Αμπερκρόμπι, και του επιχειρησιακού διευθυντή των χρηματιστικού τομέα, Γιοχάνες Βάσσεμπεργκ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι εκτιμήσεις επί της κατάστασης της Ιταλίας, που δημοσιοποιήθηκαν στις 6 Μαΐου του 2010 "υπεδείκνυαν, με ηθελημένο τρόπο, στις αγορές, μια σχέση ανάμεσα στην κατάσταση της Ελλάδας και την επικινδυνότητα των ιταλικών τραπεζών.

Σχέσεις και κίνδυνοι, όμως, που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν ανύπαρκτοι, και θεωρήθηκαν υπαρκτοί, μόνο λόγω της εκτίμησης του οίκου αξιολόγησης". "Οι δυο ιθύνοντες παρείχαν στις αγορές διαστρεβλωμένες πληροφορίες", αναφέρει ο εισαγγελέας Μικέλε Ρουτζέρο.

Η έρευνα του Τράνι, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των ιταλικών ενώσεων καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori, οι οποίες χαρακτηρίζουν "αφόρητο το συνεχές σφυροκόπημα, με την έκδοση αξιολογήσεων που λειτουργούν ως ωρολογιακοί μηχανισμοί για την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων".

Οι υπεύθυνοι των Adusbef και Federconsumatori , Ελιο Λανούττι και Ροζάριο Τρεφιλέττι, ευχαρίστησαν δημοσίως τον εισαγγελέα Mικέλε Ρουτζέρο για το μέχρι τώρα έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ