Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ ...


Η Ελλάδα υποχρεούται μέχρι το φθινόπωρο να προχωρήσει σε μια ηχηρή συμφωνία με ιδιώτες επενδυτές , Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στόχος της κυβέρνησης των δωσίλογων της εγχώριας τροϊκας είναι η πρώτη στη σειρά μεγάλη αποκρατικοποίηση να είναι αυτή του ΟΠΑΠ , η οποία είναι σχεδόν έτοιμη από καιρό. Αφού έπεσαν οι υπογραφές και για την απόφαση με την οποία ενισχύεται η αρχή εποπτείας τυχερών παιγνίων θα πρέπει μέσα στο φθινόπωρο να προχωρήσει η πώληση των μετοχών του 34,5% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ μαζί με την πώληση σε ιδιώτες της Εταιρείας Διαχείρισης Κρατικών Λαχείων.

Οι δύο εταιρείες του κρατικού τζόγου διαχειρίζονται μία σήμερα αγορά ο τζίρος της οποίας σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News (t.dasopoulos@realnews.gr -05.08.2012) αγγίζει τα 4,5 δις ευρώ  και μέσα στο  2013  αναμένεται να διπλασιαστεί, δηλαδή να αγγίξει τα 9 δις ευρώ μόλις αρχίσει η να αξιοποιείται η «προίκα» των νέων ηλεκτρονικών παιχνιδιών με άδεια που έχει εξασφαλίσει ο Οργανισμός αλλά και με την επανέκδοση του στιγμιαίου λαχείου του γνωστού σε όλους ως «Ξυστό».

Όμως τα στοιχεία του εν λόγω ρεπορτάζ είναι προφανώς χαλκευμένα αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» της 18.05.2012 ο τζίρος μόνο του ΟΠΑΠ  το πρώτο τρίμηνο του 2012 ανήλθε στο ποσό των 1,065 δις ευρώ και τα κέρδη του τριμήνου ανήλθαν στα 132 εκατομμύρια ευρώ όταν ο τζίρος αυτός ήταν μειωμένος κατά 5% του αντιστοίχου τριμήνου του 2011


Είναι πλέον προφανές ότι η παραπληροφόρηση οργιάζει προκειμένου τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ να βοηθήσουν τους δωσίλογους στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αρχής γενομένης από τα λεγόμενα φιλέτα, τις κερδοφόρες εκ προϊμίου μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Σημειωτέον ότι για την χρήση 2011 ο ΟΠΑΠ διήνημε 0,72 ευρώ κέρδος ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε ποσοστό 18% επί της μέσης ετήσιας τιμής της μετοχής.

Παράλληλα γίνεται σαφές ότι μόνο ο τζίρος του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 4,5 δις ευρώ ετησίως ενώ αποκρύπτεται ο τζίρος και τα κέρδη της Εταιρείας Διαχείρισης Κρατικών Λαχείων.

Το ποσό που ευελπιστεί να εισπράξει  ο Ζιγδαντώνης  από την πώληση του ΟΠΑΠ θα είναι της τάξεως των 600 – 700 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή με τα οικονομικά δεδομένα μόνο του ΟΠΑΠ εν μέσω μάλιστα ύφεσης 6,2% της ελληνικής οικονομίας , το αντίτιμο αντιστοιχεί στα κέρδη του Οργανισμού πέντε  (5)  μόλις τριμήνων !!!

Δεν χρειάζονται πτυχία του Harvard για να αναρωτηθεί κανείς σε τι θα ωφελήσει οικονομικά ή θα συμβάλλει στην θρυλούμενη ανάπτυξη της χώρας εάν αυτή εισπράξει έστω και ένα δις ευρώ από την πώληση του ΟΠΑΠ, όταν το χρέος της με τα Μνημόνια και τα «κουρέματα» συνεχίζει να καλπάζει  ξέφρενα και ήδη έχει ξεπεράσει τα 450 δις ευρώ !!!

1 σχόλιο:

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ