Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

από ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΟΓΑΡΝΕΣ,
 Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012 στις 9:43 π.μ.

 • Το παρακάτω κείμενο έχει σταλεί στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση και στα έντυπα ΜΜΕ του Ν. Σερρών.



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;

Η φορολογική κατανομή των οικονομικών βαρών στους Έλληνες, είναι υποχρέωση των κυβερνόντων να γίνεται με κανόνες που διέπονται από δικαιοσύνη και να είναι αντίστοιχοι της αντοχής μας. Ποια δίκαια κατανομή φορολογικών βαρών όμως έχει :

1. Η φορολόγηση άνεργης οικογένειας με παιδί, που απεγνωσμένα ψάχνει τρόπους (δανεικά) για επιβίωση και φορολογείται με βάση τα τεκμήρια, του ενός σπιτιού και ενός αυτοκινήτου που έχει ;

2. Η διαφορετική φορολόγηση του ίδιου οικογενειακού εισοδήματος, όταν αυτό προέρχεται από τους δύο συζύγους, έναντι του ιδίου εισοδήματος της οικογένειας που αποκτάται από ένα των συζύγων ;

Παράδειγμα 1ο :
Φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα από δύο συζύγους 32.000 € (16.000 € * 2 = 32.000 €) Φόρος που αναλογεί στους δύο συζύγους 2.840 €. Το ίδιο οικογενειακό εισόδημα των 32.000 € αποκτάται από τον ένα εργαζόμενο σύζυγο, γιατί η σύζυγος δεν εργάζεται, ο φόρος που αντιστοιχεί είναι 4.020 €. Διαφορά φόρου 1.180 € για το ίδιο οικογενειακό εισόδημα.
 
Παράδειγμα 2ο :
Φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα από δύο συζύγους 52.000 € (26.000 € * 2 = 52.000 €) Φόρος που αναλογεί στους δύο συζύγους 7.480 €. Το ίδιο οικογενειακό εισόδημα των 52.000 € αποκτάται από τον ένα εργαζόμενο σύζυγο, γιατί η σύζυγος δεν εργάζεται, ο φόρος που αντιστοιχεί είναι 12.620 €. Διαφορά φόρου 4.780 € για το ίδιο οικογενειακό εισόδημα.

  Πρόταση :
Αν η φορολογική κατανομή στους Έλληνες πολίτες γίνεται με βάση το οικογενειακό εισόδημα, τότε θα εξασφαλισθούν αρκετά χρήματα (1.000.000 οικογένειες με δύο συζύγους εργαζόμενους επί 2.000 € μέση διαφορά φόρου, ίσον 2 δις € ) για να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των 11,5 δις € που αναζητούνται, αλλά και να αντιμετωπισθεί η αδικία της φορολόγησης της άνεργης οικογένειας βάση τεκμηρίων διαβίωσης και επίσης δεν θα γίνει ισοπεδωτική εφαρμογή μέτρων που φέρνουν σε απόγνωση του πολίτες.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΟΓΑΡΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ