Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΗΝΩΝ

Αμνηστία σε φοροφυγάδες με "μίζα" 5-8%

  "Τελικά δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαϊδαρων άχυρα" που έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη

Κάθε φορά είναι η τελευταία. Είτε πρόκειται για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, είτε για περαίωση εκκρεμών υποθέσεων, είτε για κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων. Αυτήν τη φορά, στο υπουργείο Οικονομικών μιλούν για τελευταία ευκαιρία και αναφέρονται στην προωθούμενη ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε φοροφυγάδες να ομολογήσουν ότι έκλεβαν το Δημόσιο, μη δηλώνοντας εισοδήματα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία.

Αν το κάνουν, θα πληρώσουν, αλλά θα σώσουν ό,τι κράτησαν μακριά από τα μάτια της εφορίας.

Αν δεν το κάνουν,
η απειλή της κατάσχεσης -εφόσον εντοπιστούν- επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη, μόνο που αυτήν τη φορά οι πιθανότητες εντοπισμού αυξάνονται. Υπάρχει βέβαια και εδώ μία προϋπόθεση: να λειτουργήσει αποτελεσματικά από το 2013 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Στα σκαριά πάντως το υπουργείο Οικονομικών έχει ρύθμιση η οποία σχεδιάζεται να περιληφθεί στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο, εφόσον περάσει το τεστ της τρόικας, η οποία προβλέπει:

*
Μίνι φόρο. Σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου η ρύθμιση να οδηγήσει σε ουσιαστική αύξηση των δημοσίων εσόδων, θα πρέπει να έχει έναν φορολογικό συντελεστή ο οποίος θα είναι ελκυστικός για την αποκάλυψη των κρυφών εισοδημάτων. Υπό αυτό το πρίσμα, ο συντελεστής εκτιμάται ότι θα πρέπει να κινείται στην περιοχή του 5%-8%, όταν οι νομοταγείς και συνεπείς φορολογούμενοι , ιδιώτες και επιχειρήσεις φορολογούνται από 25% μεχρι 45%

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/724720/Article.aspx

1 σχόλιο:

  1. Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ έλεγε:

    " ΟΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΒΙΑΖΕΙ,ΑΘΕΤΕΙ,ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ,ΤΟ ΝΑ ΚΑΜΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ,ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΙΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ"
    Αυτό πρέπει να σταλεί σε όλους τους πολιτικούς μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ