Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΓΩ ΣΤΑΘΗ ΜΟΥ , ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΥΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ...

... ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!! 

ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ "ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ" ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ "ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ" ... ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ 

ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΗΡΑΤΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


Το ΠΑΣΟΚ έχει εισέλθει σε τροχιά διάλυσης.
Το Μνημόνιο τρώει τα παιδιά του

Του Σταύρου Λυγερού

Η σταθερή άρνηση της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει τα επίμαχα εργασιακά πυροδότησε τις εσωτερικές αντιθέσεις στους κόλπους της συμπολίτευσης κατά τρόπο που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Το πρώτο θύμα είναι το ΠΑΣΟΚ, ο πιο αδύναμος κρίκος του κυβερνητικού συνασπισμού. Η πρόσφατη σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επιβεβαίωσε τη διάχυτη εντύπωση ότι το άλλοτε κραταιό κίνημα ουσιαστικά έχει εισέλθει σε τροχιά διάλυσης. Η ελεύθερη πτώση που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις έχει αποσαθρώσει την εσωτερική συνοχή του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν με ένταση στην επιφάνεια οι υποφώσκουσες αντιθέσεις.

Η για δεκαετίες νομή ή προοπτική νομής της εξουσίας διαμόρφωσε το σύνδρομο του κόμματος - φυλής, το οποίο λειτουργούσε ως κεντρομόλος δύναμη και ως αποτελεσματικός συνεκτικός δεσμός. Τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια που συσσωρεύει η κρίση, όμως, έχουν μετατρέψει τη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα σε παράγοντα ταχύτατης αποδόμησης. Η δυναμική των εξελίξεων καθιστά εκ των πραγμάτων το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ πολιτικό δορυφόρο της Ν.Δ.

Σε αυτές τις συνθήκες, η ψηφοφορία για το πακέτο των μέτρων αναδεικνύεται σε σημείο καμπής. Η δοκιμασία είναι σκληρή για να την αντέξει το παρηκμασμένο και κατακερματισμένο ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και αρκετά στελέχη του αναζητούν ελπίδα επιβίωσης στην απεμπλοκή από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Οταν στο τέλος του 2009 κατέρρευσε το μοντέλο πλασματικής ανάπτυξης η κυβέρνηση Παπανδρέου -και όχι μόνο- έτρεξε να κρυφτεί στην ποδιά των ξένων κηδεμόνων. Η κατάρρευση του μεταπολιτευτικού δικομματισμού ήταν πια ζήτημα χρόνου. Η κοινωνία έπαψε ολοκληρωτικά να εμπιστεύεται το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, γεγονός που προκαλεί οξύτατη κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης.

Οταν ο Παπανδρέου «κάηκε», οι «πράσινοι» ήλπιζαν ότι με τον Βενιζέλο θα έκαναν μία νέα αρχή. Η αισιοδοξία τους, όμως, ήταν πολιτικά αβάσιμη. Θα είχαν μία ελπίδα εάν η αλλαγή ηγεσίας συνοδευόταν από αλλαγή πολιτικής, επειδή στις πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου βρίσκονται κυρίως οι αιτίες της αποδόμησης του ΠΑΣΟΚ. Ως υπουργός Οικονομικών, όμως, ο Βενιζέλος απέδειξε ότι είναι αντάξιος συνεχιστής του μεγάλου κατεδαφιστή Παπανδρέου. Μπορεί οι δυο τους να είναι διαμετρικά αντίθετες προσωπικότητες, αλλά αυτό που μέτρησε είναι ο κοινός παρονομαστής τους: η ταύτιση με το Μνημόνιο. Η ταύτισή του αυτή μπορεί να μην τον «έκαψε» στο εσωκομματικό ακροατήριο, αλλά τον «έκαψε» στο μεγάλο ακροατήριο της κοινωνίας.

Η μεταλλαγή του ΠΑΣΟΚ από υπερασπιστή των μη προνομιούχων σε σταυροφόρο της μονοδιάστατης λιτότητας το έφερε σταδιακά σε μετωπική σύγκρουση με τα μικρομεσαία στρώματα, τα οποία το ανέδειξαν και το στήριζαν για δεκαετίες. Οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι εγκαταλείπουν μαζικά το ΠΑΣΟΚ, επειδή πια δεν τους εκφράζει. Οι περισσότεροι έχουν πάει ως ιδιότυποι εκλογικοί πρόσφυγες στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας το ποσοστό του. Το γεγονός ότι αυτοί οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να θεωρούν τον εαυτό τους κεντροαριστερό δεν σημαίνει ότι η απομάκρυνσή τους από το ΠΑΣΟΚ είναι συγκυριακή. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι πρόκειται για πολιτικό διαζύγιο.

Από: kathimerini.gr

17 σχόλια:

  1. Ίακχε , Αν συνεχίσεις με τέτοιες σοβαρές αναρτήσεις , πιστεύω θα επιστρέψουν με σχόλια όλοι οι επώνυμοι Σερραίοι που έχουν εγκαταλείψει το blog μετά τις μαλακίες που έχεις κάνει το τελευταίο διάστημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ .
    Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ .
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ .
    ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΕΔΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ΠΑΣΟΚΩΝ .
    Την πρώτη κατηγορία την αποτελούν τα κρατικοδίαιτα λαμόγια ( αυτοί που έπαιρναν δουλειές από το κράτος ) και τα μνημονιακά στελέχη ( ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ και σία ) η οποία μετακόμισε ή θα μετακομίσει στη Ν.Δ. στα πλαίσια ενός ''αστικού φιλοευρωπαϊκού κόμματος'' όπως λένε .
    Τη δεύτερη κατηγορία την αποτελούν οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές και η οποία μετακόμισε μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ .
    Ο χώρος που βρίσκεται μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ ( ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ κ.λ.π. ) θα έχει την τύχη του Κέντρου το 1981 , δηλαδή θα εξαφανιστεί . Τα δε στελέχη αυτού του χώρου θα έχουν την τύχη του Μαύρου και του Πεσμαζόγλου , δηλαδή στα αζήτητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ :
    Ν.Δ. : ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
    ΠΑΣΟΚ : ΕΠΙΜΗΝΥΝΣΗ
    ΔΗΜΑΡ : ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ .

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ , ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο πιο πολύ ακούω τις ομιλίες του Σαμαρά , τόσο πιο πολύ πιστεύω πως τις ομιλίες του τις γράφει ο ίδιος που έγραφε και τις ομιλίες του ΓΑΠ !

    Υ.Γ. θα γίνει μία και μοναδική εξεταστική , αυτή πως οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΜΑΡΚΟΣ ( Ο ΜΠΟΛΑΡΗΣ , ΟΧΙ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ) , ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΑΚΧΕ ? ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι χειρότεροι είναι οι κοπριές του Κουβέλη . Έχουν κάνει μεγάλη ζημιά μετά τις εκλογές . Αν δεν υπήρχαν αυτές , κυβέρνηση δεν θα σχηματιζόταν .
    Επιτέλους ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές . Πολύ τους έχει χαϊδέψει . Να φύγουν οι πολιτικοί απατεώνες όσο γίνεται γρηγορότερα . Δεν υπάρχει πάτος στο κατήφορο που μας οδηγούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αντε να γινουν εκλογες να βγει ο τσιπρας να βρει τα χρηματα να ξαναδωσει τους παχυλους μισθους στους συνδικαλιστες των οργανισμων που αφου εφαγαν καλα και κατεβαζαν τους διακοπτες μεσα στο καλοκαιρι κατεβηκαν απο το πλοίο του πασοκ μετακομισαν και κανουν κουμαντο στο ΣΥΡΙΖΑ.αν ηθελε ο τσιπρας να κυβερνησει γιατι δε πηρε εντολη το Μαιο και Ιουνιο τωρα το θυμηθηκε να του πληρωσουμε ακομα μια προεκλογικη περιοδο? τωρα το θυμηθηκε να δοθουν και τα ρεστα του κρατους σε εκλογες αντι για ενισχυση των χαμηλοσυνταξιουχων χαμηλομισθων και επιδοματουχων.Καλυτερα τα πανώ οι προεκλογικες διαφημησεις να γινουν καυσιμα για το χειμωνα.Ετσι κιαλλοιως ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορει να κυβερνησει χωρις το ΚΚΕ που δε θελει ουτε με τη ΧΑ που θα βρει νεο γηπεδο να παιζει ξυλο.μηπως πρεπει τωρα να ενισχυσει τη ΔΗΜΑΡ να πετυχει καμμια ουσιαστικη διορθωση των μνημονιων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΠΑΣΟΚ φίλε μου είναι στην κυβέρνηση , μην το ξεχνάς αυτό ! Η μόνη λύση είναι να αναλάβει ο Τσίπρας ( άρα άμεσα να γίνουν εκλογές ) γιατί πάμε προς την καταστροφή . Να φύγει τώρα η μαφία που μας κυβερνάει .
      Εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό στις εκλογές και το έχουν καταλάβει όλοι πλέον .
      Όσο για ποιοί μετακομίζουν που , ρώτα καλύτερα τη Ντόρα , τον άλλο που δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο αλλά το ψήφιζε , τον Βενιζέλο και την παρέα του . Ο απλός κόσμος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος . Ξεχάστε αυτά που ξέρατε .

      Διαγραφή
    2. 8.03 ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ? ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ?
      ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !

      Διαγραφή
  9. πΠαρακαλούσε να γενεί υποταχτκός ,
    τον δώσανε ρόλο και λεφτά .
    ΤΕΛΟΣ
    δατς ολλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Χρυσή Αυγή κατά των φόρων στους εφοπλιστές

    Κόντρα για την φορολόγηση των εφοπλιστών έγινε στην Βουλή στην διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό με την «Χρυσή Αυγή» να παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της φορολογίας των υπό ελληνική σημαία πλοίων προτείνοντας να δοθούν και άλλα κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων.

    Όπως μετέδωσε το in.gr ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής καταφέρθηκε κατά της φορολογίας τών υπό ελληνική σημαία πλοίων με βάση το τονάζ τους ενώ νωρίτερα ο εισηγητής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος, είχε προτείνει μάλιστα και κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων…

    «Η πρότασή σας για επιδότηση των εφοπλιστών θα έπρεπε να σοκάρει τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων», απάντησε στους βουλευτές της Χ.Α. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και συμπλήρωσε: «Ο ακτιβισμός σας φτάνει έως εκεί που σας επιτρέπουν τα αφεντικά σας».

    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2013 θα πρέπει να εισπραχτούν 80 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης των εφοπλιστών, πάντα με βάση το τονάζ των πλοίων.

    Την ίδια ώρα, όμως, περικόπτονται από τους ανάπηρους 82 εκατομμύρια ευρώ….

    Με δύο λόγια, οι ανάπηροι καλούνται να προσφέρουν περισσότερα απ’ ότι οι…. Αναξιοπαθούντες εφοπλιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι πολυ ωραια τα λες 7:10 εφυγαν οι συνδικαλιστες απο το πασοκ και πηγαν "καθαροι" στον συριζα!εφυγαν διοτι σταματησε η μασα οπως εφυγε αμεσως μετα τις εκλογες ο παρατρεχαμενος του σταθη ο αβραμπακαλακης!τοσο καιρο ολα τελεια καμια θεσουλα, γραμμη απ το σταθη να εκλεγεται στο ε.κ. μολις πατωσε ο σταθης και βουλιαξε το πασοκ βρηκαμε πεδιο δοξης λαμπρο στο συριζα και μετακομισε οπως πολλοι αλλοι παρατρεχαμενοι και ευνοημενοι πασοκων βουλευτων.κριμα για τον τσιπρα διοτι ο λαος ακολουθει αλλα αν δεν αντιληφθει να διωξει απο κοντα του τα παρασιτα του πασοκ θα εχει την τυχη του 2008 με τον γρηγοροπουλο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο 9.09 ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΙΑΚΧΕ . ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΒΛΕΠΩ ΣΟΒΑΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ BLOG . ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ