Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΕΣ : OI NTABAΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΜΟΥΦΑ , Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ;

Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που είχαν αγοράσει οι τράπεζες από το κράτος είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ, διότι παίρνεις τόκο. Αυτό λοιπόν, δεν σημαίνει ότι είναι εγγύηση ότι θα βγάλουν κέρδος. Εσύ όταν ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ, δεν έχεις ρίσκο; Κανονικά θα έπρεπε να χάσουν τα λεφτά τους (όπως τα ταμεία, ομολογιούχοι, ασφαλιστικές εταιρείες, δημόσια ιδρύματα κτλ) και να μην πάρουν μια, διότι δεν προσφέρουν στην ελληνική οικονομία, αλλά την έχουν καταστρέψει με τα 233 δις που έχουν πάρει από το 2008 επι Καραμανλή μέχρι και σήμερα, ενώ θα λάβουν ακόμη 31,5 δις με την ανακεφαλαιοποίηση που ακόμη συζητείται.   Μετά απορούμε γιατί δεν πέφτει το έλλειμμα. Πώς να πέσει όταν με το πού δίνουμε μετρητό ή εγγυήσεις στις κωλοτράπεζες αυτό εγγράφεται στο έλλειμμα;

Το θέμα είναι να γνωρίζεις και λίγο από οικονομικά. Τόσα χρόνια οι τράπεζες θησαύριζαν, όταν χρέωναν 20-25% τόκο στις πιστωτικές και στα καταναλωτικά. Αν θέλουν ανακεφαλαιοποίηση, ας την υποστούν οι μέτοχοι, που τόσα χρόνια πέρνανε ένα σωρό σε μερίσματα και όχι να καλειται το κράτος να πληρώσει πάλι τα κερατιάτικα, ξεζουμίζοντας τους πολίτες του. Δεν μπορεί να λέμε συνέχεια ότι δεν θέλουμε κρατικό παρεμβατισμό, αλλά όταν γίνει η στραβή να λέμε στο κράτος "δωσε γιατί πέσαμε έξω". Επιτέλους ας αποφασίσουμε. Είναι παράλογο, άδικο και παράνομο να υπάρχει ιδιωτικοποίηση των κερδών στις καλές εποχές και κρατικοποίηση των ζημιών στην κρίση.

Αφού παίρνουν χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση τους, που ένας λόγος είναι και για τα επισφαλή δάνεια, γιατί δεν τα διαγράφουν από το λογαριασμό τους για να ξαλαφρώσουν και κάποιους που υποφέρουν;

Και σίγουρα δεν λέω γιαυτούς που πήραν δάνειο 500.000 ευρώ για να αγοράσουν βίλα στα βόρεια προάστια, αλλά αυτούς που πήραν μικρότερα ποσά για να αγοράσουν μια γκαρσονιέρα και ήδη την έχουν πληρώσει και ξαναπληρώσει με τα ληστρικά επιτόκια που είχαν. Θέλουν απλά και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο με την ανοχή της κυβέρνησης δοσίλογων που έχουμε. Αφού πήρανε ένα ΣΩΡΟ ΛΕΦΤΑ τουλάχιστον να ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, να φύγουν τα λαμόγια που τις έριξαν στα βράχια και να διοριστούν ΕΝΤΙΜΟΙ τεχνοκράτες που θα λογοδοτούν στην εκάστοτε κυβέρνηση και θα υφίστανται ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ερχεται όμως σήμερα η Κυβέρνηση των Σαμαροβενιζελοκουβέληδων ετοιμάζει έναν νόμο δήθεν για την ανακόυφιση των υπερχρεομένων νοικοκυριών που όμως στην ουσία αποβλέπει στην διασφάλιση των απαιτήσεων των Τραπεζών  αφού αναγκαζει τους δανειολήπτες να πληρώνουν ελάχιστα για 4 χρόνια και επιμηκύνεται η διάρκεια του δανείου με όλες τις επιβαρύνσεις , οποτε όταν θα επιτραπούν και πάλι οι πλειστηριασμοί το χρέος θα ειναι ακόμη μεγαλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ