Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

AΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ : ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ


"Φέξε μου κι ας γλύστρισα" έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη. Ο εσμός των ηλιθίων του Υπουργείου Οικονομικών αυτής της χώρας αυτοεπιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, αφού στο ζήτημα της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θερμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης απέδειξε περίτρανα ότι στην Ελλάδα γίνονται μόνο δουλειές του ποδαριού. Όλα είναι χύμα στο κύμα !!!

Οπως ήταν αναμενόμενο περιορίστηκε δραματικά η ζήτηση, οι συνελεύσεις του 90% των πολυκατοικιών αποφάσισαν να μην προμηθευτούν πετρέλαιο με αποτέλεσμα  τον Οκτωμβριο-Νοέμβριο η μείωση της καταναλωσης να αγγίζει το 90% της περσινής ενώ τον Δεκέμβριο το 70% οπέρ συνεπάγεται  δραματική μειωση των εσόδων του κράτους από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και τον ΦΠΑ.

Περαν αυτού έστρεψαν τον κόσμο στην αγορά θεμοπομπών, κλιματιστικών, ηλεκτρικών συσκευών που είναι όλες εισαγόμενες αλλά και στην αύξηση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας στην οποία η χώρα μας δεν είναι αυτάρκης και κάνει ακόμη εισαγωγές για την κάλυψη των αναγκών της. Το γεγονός αυτό συνέβαλε και στην ανάγκη αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ κατα 40% σταδιακά εντός του 2013 η οποία θα πυροδοτήσει τον εγχώριο πληθωρισμό και την αύξηση της τιμής των προϊόντων και των υπηρεσιών σε μια εποχή που το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών από την ληστρική πολιτική των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έχει μειωθεί δραματικά.

Oμοίως έστρεψαν τον κόσμο στην αγορά καυστήρων pelet και ξύλου, ξυλθερμαστριών και στην κατανάλωση καυσοξύλων και άλλων εναλακτικών προϊόντων καύσεως που η εκτεταμένη χρήση τους δημιούργησε το φαινόμενο της αιθαλομίχνλης στις πυκνοκατοικημένες και άναρχα δομημένες πόλεις των νεοελλήνων, συνέβαλε στην μόλυνση της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος η οποία όπως ήταν φυσικό επιβάρυνε την υγεία ευπαθών και μη ομαδων πολιτών με αναπνευστικά προβήματα προβλήματα για την αντιμετώπιση των οποίων τωρα απαιτούνται αυξημένες δαπάνες υγείας προς περιθαλψη των πασχόντων αλλά και σημαντικές δαπάνες για την χορήγηση των απαιτούμενων φαρμάκων.

Το παζλ των αρνητικών επιπτώσεων κλείνει με την αύξηση της τιμής των καυσοξύλων απο 80 ευρώ τον τόνο  το 2010 σε 130 ευρώ σήμερα στην επαρχία ενώ στην Αθήνα η τιμές αγγίξαν και τα 200 ευρώ. Το κυριότερο είναι ότι η έξαρση αυτή των τιμών οδήγησε στην ασυδοσία και λαθρεμπόριο καυσοξύλων με παρανομες και ασύδοτες εισαγωγές χωρίς ελεγχο και φορολογικά παραστατικά κυρίως από την Βουλγαρία , τα Σκόπια και την Ρουμανία με χαμηλότερες τιμές που επέφεραν τρομακική απώλεια εσόδων στα κρατικά ταμεία αλλα και την εξαγωγή ρευστότητας που τόσο ανάγκη εχει η ελληνική οικονομία.

Αν σε όλα τα ανωτερω προσθέσει κανείς και την παράνομη υλοτομία που λόγω κρίσης έγινε το αγαπημενο χόμπυ των νεοελλήνων και καταστρέφει άναρχα την χλωρίδα της πατρίδας μας, τότε δικαίως ΄μπορούμε να πούμε ότι στην Ελλάδα , "ακόμη οι ηλίθιοι ζουν και βασιλεύουν"

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΒΕΒΕΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΗΛΕΥΟΥΝ ΖΟΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Ο Μ Υ Σ Τ Α Κ Ι Δ Η Σ ΕΙΝΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ