Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ




ΗΛΙΟΓΑΒΑΛΟΣ, ήταν παρατσούκλι που του είχαν προσάψει οι συμμαθητές του στο Γυμνάσιο, του ΜπακατσελοΒενιζέλου ... ο Χάρης, η Κέλλυ, ο Δημήτρης και τάλλα παιδιά από την Θεσσαλονίκη

Ηλιογάβαλος (Elagabalus, 205 – 222 μ.Χ.). Αυτοκράτορας της Ρώμης (218-222).

Ήταν νόθος γιος του Καρακάλλα και της Σωσιμιάδας, κόρης της Ιουλίας Μαίσας, γυναικαδελφής του Σεπτίμιου Σεβήρου. Σε παιδική ηλικία έγινε αρχιερέας του θεού Ήλιου (Ela-Gabal) στην Έμεσα της Συρίας, απ’ όπου προήλθε και η προσωνυμία του, την οποία τελικά διατήρησε ως επώνυμό του (το πραγματικό του όνομα ήταν Βάριος Άβιτος Βασσιανός). Μετά τη δολοφονία του Καρακάλλα, αναγορεύτηκε αυτοκράτορας από τη λεγεώνα της Έμεσας και αφού σκοτώθηκε ο Μακρίνος –που διεκδικούσε τον θρόνο– πήγε στη Ρώμη, όπου εισήγαγε τη λατρεία του θεού του και θέλησε να την επιβάλει σε όλο τον κόσμο. 
Ήταν ωραίος και ακόλαστος, φορούσε στα ανάκτορά του γυναικεία ρούχα και είχε διαδοχικά σχέσεις με γεροδεμένους αθλητές και ωραίες γυναίκες. Το κράτος διοικούσαν ουσιαστικά η μητέρα, η γιαγιά και η θεία του. Ίδρυσε Σύγκλητο από γυναίκες και έβαλε σε δημοπρασία όλα τα δημόσια αξιώματα.
  "Ηλιογάβαλος" όμως είναι ο Ήλιος μέσα σε νεκρωμένες φλέβες. Είναι η ζωή ενός αναρχικού απ' την αντίπερα όχθη. Ένας δρόμος που περνάει απ' τις πιο μακρινές προλήψεις, δοξασίες, θρησκείες, για να γίνει αναρχική πράξη, για να πάρει η πράξη αυτή σάρκα και οστά στο πρόσωπο του βασιλιά - παιδιού, του βασιλιά - έφηβου, που δεν πρόλαβε, που δεν τον άφησαν, να γίνει βασιλιάς - άντρας.
  Υιοθέτησε τον εξάδελφό του Αλέξανδρο Σεβήρο, έπειτα όμως τον φθόνησε για την επιρροή που είχε στον στρατό και θέλησε να τον σκοτώσει. Οι πραιτοριανοί, όμως, που είχαν αγανακτήσει, σκότωσαν τον Η. στις 11 Μαρτίου του 222 και έριξαν το πτώμα του στον Τίβερη. Τον διαδέχτηκε ο Αλέξανδρος Σεβήρος.

6 σχόλια:

  1. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ .
    ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΘΑΡΗ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο ΗΛΙΟΓΑΒΑΛΟΣ μια και τότε δεν υπήρχε η ΔΕΗ , που έβαζε τα χαράτσια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΗΛΙΟΓΑΒΑΛΟΣ , ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ?
    ΜΗΠΩΣ Mr. ΧΑΡΑΤΣΗΣ ή Mr. ΛΙΣΤΑΚΙΑΣ ή Mr. ΣΤΙΚΑΚΙΑΣ ?
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ 2 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ .
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΠΕΤΑΝΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΕΝΙ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
    Ο ΑΚΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκέφτομαι όταν θα βγει ο Τσίπρας τι έχουμε να μάθουμε για τα τρία συνεταιράκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΘΕ ΜΑΦΙΑ ΟΤΑΝ ΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ( ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ