Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΠΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ...




Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΚΑΣ σχετικά με το μείζον ζήτημα της αιθαλομίχλης που μας προέκυψε από την ηλιθιότητα των κυβερνώντων μας τα μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια που παράγονται από την καύση του ξύλου είναι καρκινογόνα. Έρευνες αναφέρουν ότι ένα τζάκι που λειτουργεί επί μία ώρα και καίει 5 κιλά ξύλα, παράγει 4.300 φορές περισσότερα μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια απ’ ό,τι 30 τσιγάρα, καθώς και ότι ένα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από ότι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα.

Πέραν όμως των επιπτώσεων  στην υγεία των πολιτών που συνεπάγεται πρόσθετο κόστος για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πληγέντων, υπήρξε και πλήρης οικονομική αποτυχία του μέτρου της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,40 € επειδή ο ΦΠΑ ήταν 23% ενώ στα προϊόντα ξύλου και τα παράγωγά τους είναι 13%.

Δηλαδή στα 100 € κατανάλωσης πετρελαίου το κράτος θα εισέπραττε 23 € ΦΠΑ αν δεν ίσχυε η μαλακία Στουρνάρα. Σήμερα με πτώση της κατανάλωσης κατά 80%  το κράτος στα 20 € κατανάλωσης πετρελαίου εισέπραξε 3,74 €  και στα υπόλοιπα 80 € που καταναλώθηκαν σε ξύλα, πέλετς κτλ  με 13% ΦΠΑ εισέπραξε  9,11 € δηλαδή συνολικά το κράτος από την κατανάλωση πετρελαίου και ξύλων εισέπραξε συνολικά 12,85 €  σε κατανάλωση 100 €  αντί 23 € που θα εισέπραττε εάν η τιμή του πετρελαίου παρέμεινε στα 0,80 € και ο κοσμάκης κατανάλωνε πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθεί , μιλάμε για υστέρηση εσόδων κατά 56% !!!

Δηλαδή , "πήγαν για μαλλί και ήρθαν κουρεμένοι" θα έλεγε τώρα η θεία μου η Ελπινίκη 

11 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ! ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ !

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάει και ο ΦΠΑ με τα αποτελέσματα των πολιτικών αποφάσεων/μέτρων του κράτους/πολιτείας (συναρμοδίων Υπουργείων) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΚΑΣ, όπως όλων των μέτρων που λαμβάνονται "χύμα στο κύμα", "στο πόδι" και όχι με Ολιστική Προσέγγιση = δηλαδή με κουλτούρα επίγνωσης των συνεπειών, της δημιουργίας ή έντασης προβλημάτων σε διαφορετικές συνιστώσες του ίδιου προβλήματος.
      Είναι γεγονός ότι α)η αιθαλομίχλη και τα αιωρούμενα σωματίδια υπήρξαν, υπάρχουν και τούτο προκύπτει από τις επίσημες μετρήσεις, β)σε ότι αφορά στα οικονομικά στοιχεία, καταγράφεται ως πρόβλεψη ότι το δημόσιο θα εισπράξει έως και 900 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα, σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα έσοδα των 1,1 δισ. ευρώ από την πολιτική για το πετρέλαιο.
      Η Πολιτεία ωστόσο, θα πρέπει να δώσει ύψιστη προτεραιότητα σε πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας & ενεργειακής αναβάθμισης και όχι να καταφεύγει σε στείρα αντιπαράθεση για λιγότερο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα ή σε περισσότερο επίδομα θέρμανσης γιατί με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται στα συμπτώματα και παραβλέπει την πραγματική αιτία : την ακαταλληλότητα των ελληνικών σπιτιών να παρέχουν στους πολίτες οικονομική και οικολογική θέρμανση. Τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα δεν θα έχουν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο ακόμα και αν η τιμή του πέσει κάτω από 1 ευρώ, αν μειωθεί ή και καταργηθεί ο ΕΦΚ.
      Από την άλλη μεριά, αν τελικά διευρυνθούν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, τον επόμενο χειμώνα θα ξαναμιλάμε για το ίδιο πρόβλημα, απλά η οικονομία θα έχει λιγότερους πόρους για ανάπτυξη και κοινωνική πολιτική. Την ίδια ώρα, η διαρροή πολύτιμων κεφαλαίων για εισαγωγές πετρελαίου θα συνεχίζεται επιβαρύνοντας το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας και υπονομεύοντας τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης.
      H πλειοψηφία των Ελλήνων ζητάει αυστηρούς ελέγχους για τη ρύπανση, τα προϊόντα προς καύση, τον εξοπλισμό καύσης και βέβαια καλύτερη πληροφόρηση και οικονομικά κίνητρα για προϊόντα χαμηλών εκπομπών.
      Είναι εξοργιστικό να παρακολουθείς μία δημόσια αντιπαράθεση χωρίς νόημα, την ώρα που η πλειοψηφία της κοινωνίας υποφέρει από το ψύχος και ζητάει πραγματικές λύσεις. Το ερώτημα δεν είναι πού θα βρούμε πετρέλαιο για θέρμανση αλλά πώς θα πάψουμε να το έχουμε ανάγκη. Αποτελεί, δε, πρόκληση το γεγονός ότι η φορολόγηση του πετρελαίου δεν κατευθύνεται σε αναπτυξιακές δράσεις & ενέργειες που θα οδηγήσουν σε τόνωση της οικονομίας και μείωση της εξάρτησης από αυτό.
      Το αρμόδιο υπουργείο επέλεξε να εκδώσει μια ανακοίνωση προτρέποντας τους πολίτες να περιορίσουν την καύση βιομάζας…. Είναι το ίδιο υπουργείο που «σίγασε» την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Έκθεση η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αιωρούμενα σωματίδια που «αποτελούν τον σοβαρότερο κίνδυνο που παρουσιάζει για την υγεία η ατμοσφαιρική ρύπανση στην ΕΕ και οδηγούν σε πρόωρη θνησιμότητα» αφού το 21% του αστικού πληθυσμού εκτέθηκε σε υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης Ρ10 απ’ αυτά που προβλέπουν τα πλέον αυστηρά όρια ημερήσιας έκθεσης της ΕΕ.

      Διαγραφή
  2. Τέλος και η κατάληψη στη βίλα της Λέλας Καραγιάννη που ήταν κατειλημμένη από το 1988.
    Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2013 zouzouni No comments


    Μπήκε τέλος στην κατάληψη των αναρχικών και συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ από τη βίλα στη Λέλας Καραγιάνη στην Κυψέλη.
    Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας στο σημείο υπό τον φόβο επεισοδίων.
    Κάλεσμα αντεξουσιαστών για συγκέντρωση στο σημείο της κατάληψης.
    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη ΓΑΔΑ για τους προσαχθέντες
    Από το 1988 ήταν υπό κατάληψη το κτίριο.
    Η τρίτη εισβολή αστυνομικών σε υπό κατάληψη κτίριο μετά....
    τις βίλες Αμαλίας και Σκαραμαγκά.

    Το κτίριο στον αριθμό 37 τελούσε υπό κατάληψη από τον Απρίλιο του 1988 και μέχρι σήμερα ήταν το παλιότερο υπό κατάληψη κτίριο.



    Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε λίγο πριν τη μία. Όπως και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις πρώτα στο κτίριο μπήκαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ και ακολούθησαν δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ. Προσήχθησαν 16 άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναπήγαν το απόγευμα τα φρικιά , δεν το έμαθες 6.45 ?
      Ο Δένδιας δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί ? Μόνο με τις τηλεοράσεις ?

      υ.γ. είχα και μια φαγούρα στα α@@@@@α , μου έφυγε μόλις έμαθα για την εκκένωση της βίλας

      Διαγραφή
  3. '' ΦΕΥΓΩ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ''...
    Τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποχαιρέτησε σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού...
    Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.
    Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από 10 χρόνια αποχαιρετώ τους συνεργάτες στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια. Φεύγω αήττητος και νικητής με 52,5%. Σίγουρα έκπτωτος δεν είμαι, είμαι νικητής στη συνείδηση του ελληνικού λαού.»
    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πολιτικό του μέλλον, τόνισε: «Με την αποχώρηση μου σπάω τις κομματικές αλυσίδες. Νιώθω απελευθερωμένος, εξάλλου η πατρίδα μας περιμένει όλους. Έχω ένα καλό, δεν βιάζομαι στη ζωή μου.»
    Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να υπηρετήσει τη Θεσσαλονίκη και την πατρίδα από ένα άλλο πόστο, απάντησε: «30 χρόνια υπηρετώ αξίες, ιδανικά, τη θρησκεία μας, την πατρίδα μας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ
    Γράφει ο Παναγιώτης Παπακωστόπουλος
    Ολες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν το πρόβλημα. Και εκείνες που εμφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται και οι άλλες στις οποίες υπολείπονταν της ΝΔ. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά προειδοποιούσαν την Κουμουνδούρου οτι δεν...
    αρκεί να βασίζεσαι αποκλειστικά και μόνον στην αντιμνημονιακή ρητορική και στον εύκολο καταγγελτικό λόγο. Ειδικά όταν απο το 4% ανεβαίνεις στο 28% ενισχυμένος απο ψήφους θυμού και αντίδρασης των πολιτών. Πολύ περισσότερο δε όταν στον εκλογικό ανελκυστήρα στριμώχτηκαν οι συνιστώσες μαζί με ψηφοφόρους που καμία ιδεολογική σχέση δεν είχαν μεταξύ τους. Αυτό που στις εκλογές εκτόξευσε τον ΣΥΡΙΖΑ, απειλεί να εγκλωβίσει τον Αλέξη Τσίπρα σε εσωτερικές καταστάσεις δύσκολα διαχειρίσιμες, που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και όσο κι αν φαντάζει σήμερα ως σενάριο εξωπραγματικό ακόμη και σε αποχωρήσεις και διάσπαση. Το να ακροβατεί η ηγεσία ανάμεσα στη σκληρή αριστερή της πτέρυγα που καθόριζε την ιδεολογική φυσιογνωμία με τα ποσοστά στο 4% και στην μεγάλη συντηρητική δεξαμενή ψηφοφόρων που στράφηκε στην κάλπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει στον χρόνο. Αναγκαστικά και πολύ γρήγορα θα πρέπει να διαλέξει κατεύθυνση. Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο. Επιμένοντας αριστερά θα μείνει η ΡΟΖΑ και οι λοιπές συνιστώσες, θα χάσει όμως μεγάλο μέρος απο τους συντηρητικούς ψηφοφόρους. Στρίβοντας προς την άλλη μεριά θα ξεσηκωθούν η ΡΟΖΑ, η ΚΟΕ και οι άλλοι "συγγενείς". Εξαιρετικά δυσχερής λοιπόν η θέση του Αλέξη. Τόσο που κατά την γνώμη μας πρέπει να γίνει μάγος για να τα καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο αδιέξοδο σήμερα φίλε μου είναι ο δρόμος που μας οδηγεί η πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης .
      Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι συντριπτική .
      Θα είναι μια νίκη που θα ανδείξει αυτοδύναμο τον λαό , θα είναι μια νίκη για τη ανόρθωση της χώρας και τη σωτηρία των Ελλήνων .
      Μιλάνε για αδιέξοδα του ΤΣΙΠΡΑ , όταν έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έχει εμπιστοσύνη στους βουλευτές που τη στηρίζουν , όταν έχουν χεστεί πάνω τους από την πρόταση για τις παραπομπές των υπευθύνων της λίστας ΛΑΓΚΑΡΝΤ και ετοιμάζουν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα .

      Διαγραφή
    2. 6.51 πες και το αλλο με τον Κεδικογλου

      Διαγραφή
  5. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥ ΠΥΛΟΥ .

    ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γελάει και ο ΦΠΑ με τα αποτελέσματα των πολιτικών αποφάσεων/μέτρων του κράτους/πολιτείας (συναρμοδίων Υπουργείων) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΚΑΣ, όπως όλων των μέτρων που λαμβάνονται "χύμα στο κύμα", "στο πόδι" και όχι με Ολιστική Προσέγγιση = δηλαδή με κουλτούρα επίγνωσης των συνεπειών, της δημιουργίας ή έντασης προβλημάτων σε διαφορετικές συνιστώσες του ίδιου προβλήματος.
    Είναι γεγονός ότι α)η αιθαλομίχλη και τα αιωρούμενα σωματίδια υπήρξαν, υπάρχουν και τούτο προκύπτει από τις επίσημες μετρήσεις, β)σε ότι αφορά στα οικονομικά στοιχεία, καταγράφεται ως πρόβλεψη ότι το δημόσιο θα εισπράξει έως και 900 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα, σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα έσοδα των 1,1 δισ. ευρώ από την πολιτική για το πετρέλαιο.
    Η Πολιτεία ωστόσο, θα πρέπει να δώσει ύψιστη προτεραιότητα σε πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας & ενεργειακής αναβάθμισης και όχι να καταφεύγει σε στείρα αντιπαράθεση για λιγότερο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα ή σε περισσότερο επίδομα θέρμανσης γιατί με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται στα συμπτώματα και παραβλέπει την πραγματική αιτία : την ακαταλληλότητα των ελληνικών σπιτιών να παρέχουν στους πολίτες οικονομική και οικολογική θέρμανση. Τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα δεν θα έχουν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο ακόμα και αν η τιμή του πέσει κάτω από 1 ευρώ, αν μειωθεί ή και καταργηθεί ο ΕΦΚ.
    Από την άλλη μεριά, αν τελικά διευρυνθούν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, τον επόμενο χειμώνα θα ξαναμιλάμε για το ίδιο πρόβλημα, απλά η οικονομία θα έχει λιγότερους πόρους για ανάπτυξη και κοινωνική πολιτική. Την ίδια ώρα, η διαρροή πολύτιμων κεφαλαίων για εισαγωγές πετρελαίου θα συνεχίζεται επιβαρύνοντας το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας και υπονομεύοντας τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης.
    H πλειοψηφία των Ελλήνων ζητάει αυστηρούς ελέγχους για τη ρύπανση, τα προϊόντα προς καύση, τον εξοπλισμό καύσης και βέβαια καλύτερη πληροφόρηση και οικονομικά κίνητρα για προϊόντα χαμηλών εκπομπών.
    Είναι εξοργιστικό να παρακολουθείς μία δημόσια αντιπαράθεση χωρίς νόημα, την ώρα που η πλειοψηφία της κοινωνίας υποφέρει από το ψύχος και ζητάει πραγματικές λύσεις. Το ερώτημα δεν είναι πού θα βρούμε πετρέλαιο για θέρμανση αλλά πώς θα πάψουμε να το έχουμε ανάγκη. Αποτελεί, δε, πρόκληση το γεγονός ότι η φορολόγηση του πετρελαίου δεν κατευθύνεται σε αναπτυξιακές δράσεις & ενέργειες που θα οδηγήσουν σε τόνωση της οικονομίας και μείωση της εξάρτησης από αυτό.
    Το αρμόδιο υπουργείο επέλεξε να εκδώσει μια ανακοίνωση προτρέποντας τους πολίτες να περιορίσουν την καύση βιομάζας…. Είναι το ίδιο υπουργείο που «σίγασε» την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Έκθεση η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αιωρούμενα σωματίδια που «αποτελούν τον σοβαρότερο κίνδυνο που παρουσιάζει για την υγεία η ατμοσφαιρική ρύπανση στην ΕΕ και οδηγούν σε πρόωρη θνησιμότητα» αφού το 21% του αστικού πληθυσμού εκτέθηκε σε υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης Ρ10 απ’ αυτά που προβλέπουν τα πλέον αυστηρά όρια ημερήσιας έκθεσης της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού μας περιορίστηκαν σε λογικά πλαίσια οι αυξήσεις της ΔΕΗ .

    τρύπια καπότα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ