Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ



ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

του Στέφανου Κοτζαμάνη
Δημοσιεύθηκε: 07:54 - 04/01/13
   στο EURO2DAY


Όταν κάποιος πιστεύει πως κάτι θα συνεχίζεται μονίμως στο μέλλον, επειδή απλώς συνέβη για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν, τότε οι ξένοι λένε πως πάσχει από το… σύνδρομο της γαλοπούλας.

Το συμπαθές αυτό πουλί βλέπει κάθε πρωί ένα ανθρώπινο χέρι να ανοίγει το κλουβί του και να το ταΐζει. Διαπιστώνοντας ότι αυτό επαναλαμβάνεται για 364 συνεχόμενες μέρες, πιστεύει πως το ίδιο ακριβώς γεγονός θα συνεχίζεται επ’ άπειρον.


Την 365η μέρα όμως του χρόνου -συνήθως λίγο πριν από τα Χριστούγεννα- η γαλοπούλα μένει έκπληκτη, καθώς το ίδιο χέρι που επί μεγάλο χρονικό διάστημα την τάιζε έρχεται τώρα να την πνίξει…

Από το σύνδρομο της γαλοπούλας έπασχε η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.


Πίστευε, για παράδειγμα, πως το Δημόσιο θα συνεχίζει να δανείζεται και να διορίζει μαζικά επ’ άπειρον.

Πως το ΑΕΠ θα ανέβαινε ετησίως κατά 4%-5% επ’ άπειρον, πως οι τράπεζες θα έδιναν αφειδώς δάνεια στο πόπολο επ’ άπειρον, πως οι τιμές των ακινήτων θα συνέχιζαν να ανεβαίνουν επ’ άπειρον, πως η μισή Ελλάδα θα εξακολουθούσε να μπορεί να συνταξιοδοτείται από τα πενήντα της επ’ άπειρον...


Σήμερα, πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην πραγματική οικονομία, κανείς δεν πιστεύει τίποτε από όλα τα προηγούμενα.

Παρ' όλα αυτά, το σύνδρομο της γαλοπούλας εξακολουθεί να ισχύει για μια σειρά άλλα πράγματα, εξίσου ενδιαφέροντα. Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, για παράδειγμα, εξακολουθεί να πιστεύει πως:

Καμιά μεγάλη κομπίνα δεν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

• Οι πολιτικοί, οι δήμαρχοι, οι εκδότες, οι καθηγητές, οι επιχειρηματίες και οι λοιποί «επώνυμοι» θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο και εξ αυτών ελάχιστοι θα περάσουν το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ στο τέλος της ημέρας θα βγουν όλοι... λάδι. Ή έστω σχεδόν όλοι...

• Η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τα φακελάκια, τα γρηγορόσημα και οι κουκουλοφόροι θα συνεχίσουν να υπάρχουν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλά και πολύ μετά από αυτήν.

• Οι μισοί πολίτες θα συνεχίσουν να εισπράττουν συντάξεις-μαϊμού και οι άλλοι μισοί θα συνεχίσουν να γράφουν πλαστές υπερωρίες και μούφα εκτός έδρας στο Δημόσιο…

Σύμφωνα με το σύνδρομο της γαλοπούλας, το μόνο βέβαιο είναι πως όλα αυτά κάποτε θα τελειώσουν.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως εκείνη η μέρα δεν θα αργήσει και πολύ…


Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο;

6 σχόλια:

  1. ΙΑΚΧΕ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ( Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ ) ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΖΙΓΔΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ , ΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΖΙΓΔΑΝΤΩΝΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα !
    Καραμανλής Α΄, Παπανδρέου Β΄, Σημίτης , Καραμανλής Β΄, Παπανδρέου Γ΄, Σαμαράς , αυτοί οι 6 αναρχοαπλυτομπολσεβίκοι καταληψίες του Πολυτεχνείου μας κατέστρεψαν !

    Υ.Γ. Που χάθηκες ρε ΜΗΤΣΟ ΤΑΞΙΤΖΗ ? Καλά μας τα έλεγες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΒΡΕ ΚΟΥΝΑΒΙ,
    ΠΟΥ ΠΙΑΣΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.
    ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΜΑΒΡΩΣΟΥΝ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΑΔΟΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΜΑΖΙ ΣΟΥ?
    ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε το γλειφιτζούρι με τη "γενιά του Πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης". Σίγουρα κάποια κομματόσκυλα που προέρχονταν από αυτή τη γενιά βολεύτηκαν. Όμως,όποια πέτρα κι αν σηκώσεις κι έχει σχέση με τη λεηλάτηση του τόπου, από κάτω θα δεις να βρίσκονται πάντα οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων-βουλγαρογραμμένων δωσιλόγων και συνεργατών που πλούτισαν από τις μπίζνες τους με τους κατακτητές, αλλά και των αγγλόδουλων πρακτορίσκων , που αποτέλεσαν την πολιτικο-οικονομική ελίτ της χώρας μετά τον πόλεμο ( Παπαμινέικο, "εθνοσωτήρες"Παπαδόπουλοι,Χριστοφοράκοι, Πάγκαλοι, Παπακωνσταντίνου, , Αγγελόπουλοι, διάφοροι τραπεζίτες,εφοπλιστές κ.λ.π.) φροντίζοντας παράλληλα η χώρα να μην διεκδικήσει ούτε τα δάνεια ούτε τις κατοχικές αποζημιώσεις που θάπρεπε. Κι αυτό διότι ποτέ δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για το δωσιλογισμό και τις συνεργασίες όπως σε όλη την Ευρώπη. Για την Ελλάδα ουσιαστικά αυτός ο πόλεμος δεν τελείωσε ΠΟΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΛΩΣΕ :
    ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ !
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ !
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΑΚΧΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ?
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ , ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΠΑΣΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΣ
    Η 365Η ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ