Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

" ΤΖΑΛΑΚΩΣΤΑΣ " Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ...




Στις δικαστικές φυλακές Διαβατών οδηγήθηκαν, οι τρεις καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ στον Δήμο Θεσσαλονίκης- ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.
Συνοδεία αστυνομικών και φορώντας χειροπέδες, οι τρεις καταδικασθέντες αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο, χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση προς τους δημοσιογράφους.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ισόβια τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια και σε ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη τον Π. Σαξώνη.

Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: «Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις».

Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».

Στη συνέχεια με δήλωσή του, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε τη δίκη ως «πολιτική» και έκανε λόγο για κλίμα που ζητάει «αίμα πολιτικών».

Ο Γ.Αποστολάκης, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, δια παραλείψεως, ενώ έκρινε ένοχο τον Μ. Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.

Τα αδικήματα αυτά είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, ο Μ. Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.

Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία.

Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.

Ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Χαλντούπης είχε προτείνει να αναγνωριστούν σε όλους ελαφρυντικά. Ειδικότερα, για τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια, αλλά και για τους δύο πρώην διευθυντές, είχε ζητήσει να δοθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ για τον Π. Σαξώνη αυτό της καλής συμπεριφοράς που επέδειξε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, αλλά και τη συνδρομή που παρείχε στις Αρχές κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης η Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ότι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

πηγή : KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

9 σχόλια:

  1. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ "ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΥ" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 17 / 09 / 2011 : Ο κ. Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ .

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δεξιοί είναι μεγάλοι μπούφοι . Είναι ερασιτέχνες στο κλέψιμο .
    30 χρόνια έκλεβαν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και μάλλον μόνο ο ΑΚΗΣ θα την πληρώσει . Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες στο κλέψιμο .
    Δεν φτάνει μόνο αυτό , ο κόσμος τους έδοσε 12% στις εκλογές ( στις επόμενες δεν θα μπούνε στη βουλή ) και πως τα κατάφεραν όλες τις κρίσιμες θέσεις στο κράτος να τις έχουν αυτοί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα δυο βλαστάρια της Ν.Δ. στη Β. Ελλάδα ( ΨΩΜΙΑΔΗΣ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ) .
    Τον μεν Ψωμιάδη όρισε υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας στη Β.Ελλάδα στις εκλογές του Ιούνη ενώ ήδη είχε καταδικαστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια και τον δε Παπαγεωργόπουλο του παρείχε πολιτική κάλυψη μέχρι τελευταία στιγμή .
    Οι μισοί σχεδόν βουλευτές της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη ήταν ή δημοτικοί σύμβουλοι του Παπαγεωργόπουλου ή νομαρχιακοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του Ψωμιάδη .
    Οι αρχιερείς της διαπλοκής δεν μπορούν να μας σώσουν παραμόνο να μας καταστρέψουν .
    Μόνο μια αντιμνημονιακή - πατριωτική κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας .
    Η σημερινή κυβέρνητική πλειοψηφία και στην καταστροφή μας οδηγεί και τα λαμόγια συνεχίζουν το πάρτι τους . Αυτοί που μας κατέστρεψαν δεν μπορούν να μας σώσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΙΣΟΒΙΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΙΣΟΒΙΑ , ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Παπαγεωργόπουλος είναι ένας κλασσικός εκπρόσωπος της κλεπτοκρατίας της μεταπολίτευσης ( ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ - ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ) .
    Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που είχε την πλήρη κάλυψη εως και την τελευταία στιγμή από τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία .
    Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που οι άλλοι δύο εταίροι της τρικομματικής παρέας που μας κυβερνά κράτησαν χαμηλούς τόνους .
    Αυτή η κλεπτοκρατία ετοιμάζεται για το μεγάλο party του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας .
    Αυτή η κλεπτοκρατία θα είναι η μόνη κερδισμένη αν αφήσουμε ελεύθερη την κυβέρνηση να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ . . .

      Διαγραφή
  8. Χθες στη Λάρισα στη προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγγάλι , 2 νεαροί φοιτητές πέθαναν και άλλοι 3 χαροπαλεύουν .
    Οι αλήτες που μας κυβερνάνε έκαναν τη θέρμανση των Ελλήνων είδος πολυτελείας .
    Αν για το oικονομικό έγκλημα στον Δ.Θεσσαλονικής καταδικάστηκε ο δήμαρχος σε ισόβια , οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των 2 φοιτητών , με πόσο πρέπει να καταδικαστούν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ