Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

6η ΜΑΡΤΙΟΥ 1935 : Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

                                                            Η οδός Ερμού

Ηταν 10:30 πρωϊνη της 6.3.1935 όταν εμφανίστηκαν στον ουρανό των Σερρών έξι ελληνικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα πού έστειλε ο στατηγός Κονδύλης, τα οποία μετα από λίγο άρχισαν να ρίχνουν βόμβες για να χτυπήσουν τους Βενιζελικούς επαναστάτες που υποχωρούσαν από την "γραμμή Στρυμώνα". Αλλά αντί για επαναστάτες χτύπησαν αθώους πολίτες των Σερρών, γιατί μια βομβα έπεσε απέναντι από την Δημαρχία, εφόνευσε και τραυμάτισε δεκάδες αθώους.

Η αγορά γέμισε πτώματα και τραυματίες που βογγούσαν και τα ελάχιστα "ΤΑΧΙ" έτρεχαν να τους  μεταφέρουν στα δύο Νοσοκομεία. Η πόλη βυθίστηκε στο πένθος από άκρου εις άκρον. Μεταξύ των νεκρών  ήταν και ο πατερας μου Ιωάννης Ευστρατιάδης ετών 44.

Ο Πρωθυπουργός Κ. Τσαλδάρης όταν πληροφορήθηκε τα γεγονότα υπέστη νευρικό κλονισμό διότι δεν είχε ενημερωθεί  από τον Κονδύλη. Ο ιδιος ο πρωθυπουργός υπέστη δεύτερο νευρικό κλονισμό μετά απο λίγο καιρό όταν πληροφορήθηκε από τη Θεσσαλονίκη την εκτέλεση του λοχαγού Στυλιανόύ Βολάνη, που ειχε καταδικαστεί σε θάνατο από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης και για τον οποίο Βολάνη έδωσε εντολή εκτελέσεώς του την επομένη της καταδίκης του ο στρατιωτικός διοικητής Θεσσαλονίκης για να μην προλάβει να υποβάλει αίτηση χάριτος. Ο δολοφόνος των Σερραίων Κονδύλης πεθανε ένα χρόνο αργότερα. Αυτά για να μαθαίνουν οι νέοι.

Χρήστος Ι. Ευστρατιάδης
Δικηγόρος ε.τ.

Δημοσιευθηκε 6/3/13 στον "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" 

3 σχόλια:

  1. ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΚΡΑ ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τον τότε μεραρχο Σερρών Δημήτριο αναγνωστοπουλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν πληροφορίες για τον τότε μεραρχο Σερρών Δημήτριο αναγνωστοπουλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ