Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ, Ο ΠΑΝΙΚΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ !!!

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
    " ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ"
 


Aπέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, με την υπ΄ αριθμ. 111/2013 απόφασή του την αίτηση του έκπτωτου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος ζητούσε να ανασταλεί η από 2.1.2013 απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία κρίθηκε έκπτωτος του αξιώματός του, μετά την οριστική καταδίκη του από τα ελληνικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι με αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο Π. Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης των 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος. 

Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ” υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.

Ο έκπτωτος περιφερειάρχης υποστήριξε στην αίτησή του στο ΣτΕ ότι η απόφαση του γενικού γραμματέα με την οποία κρίθηκε έκπτωτος του αξιώματός του είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθεση στη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Το σκεπτικό των συμβούλων Επικρατείας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν στην απορριπτική απόφασή τους, ότι η αυτοδίκαιη έκπτωση αιρετών οργάνων των ΟΤΑ από το αξίωμα τους (Ν. 3852/2010) αποτελεί «διοικητικό μέτρο και όχι ποινική ή πειθαρχική ποινή, το οποίο δεν απόκειται στην διακριτική ευχέρεια του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα, εφόσον συντρέχουν οι προβλεπόμενες αντικειμενικές προϋποθέσεις».

Το διοικητικό αυτό μέτρο, συνεχίζει η δικαστική απόφαση, «αποσκοπεί, με την απομάκρυνση του αιρετού οργάνου το οποίο καταδικάστηκε αμετακλήτως για ποινικό αδίκημα, στην προστασία του Δημοσίου συμφέροντος που συνίσταται στην διαφύλαξη του κύρους και στην διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών αρχών».

Κατόπιν αυτών, καταλήγει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, η πράξη του γ.γ. με την οποία διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη έκπτωση αιρετού οργάνου των ΟΤΑ, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεν επιδέχεται αναστολής, όπως ζητάει στην προκειμένη περίπτωση ο Π. Ψωμιάδης.

5 σχόλια:

  1. ΣΗΜΕΡΑ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΑ

    ΤΟ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΔΕ

    ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ

    ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ

    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

    ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

    ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ






    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ






    ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://2.bp.blogspot.com/-EEDa2VI_HOw/UU1TFy1KziI/AAAAAAAA4HY/Qx2LTKFOhyY/s640/8853_150453931788855_1154962333_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...τσεπωσε λεφτα απ τις υποψηφιότητες...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι ακουγεται οτι κσποιοι αντιπεριφεριαρχες εδωκαν εδωκαν !!!! Αραγε εδω εγινε αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΠΟΛΙΤΗ.
    Π Ο Λ Ι Τ Η ΒΑΛΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ.
    ΤΗΝ ΔΕΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ?
    ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΣ?
    ΤΟ ΙΚΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΣ?
    ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ?
    ΤΟ ΒΕΝΖΙΔΑΚΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΒΕ?

    Υ.Γ.ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΕ 100 ΓΙΟΥΡΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΛΟΥΤΟΥΜΠΕΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΟΛΙΤΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ