Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

"ΕΣΚΥΨΑΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ... "ΣΩΘΗΚΕ" ΤΟ ΕΥΡΩ

 Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ "ΤΑ ΒΡΗΚΕ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ


Ο κύπριος πρόεδρος και η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέληξαν σε συμφωνία για το πακέτο διάσωσης, η οποία προβλέπει το σπάσιμο και τη δημιουργία «καλής» και «κακής» τράπεζας για την δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας (σ.σ. Λαϊκή), μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές της ΕΕ.

Το draft της τελικής συμφωνίας προέκυψε μετά από διαπραγματεύσεις του Αναστασιάδη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου X. B. Ρομπέι και τον προέδρου της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο. Η συμφωνία επικυρώθηκε από το eurogroup. "Εχουμε συμφωνία προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της ΕΕ", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης αποχωρώντας.

Δυο πηγές του πρακτορείου δηλώνουν ότι η πρόταση περιλαμβάνει την μεταφορά των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου για τη δημιουργία μιας «καλής» τράπεζας. Μη ασφαλισμένες καταθέσεις, αυτές άνω των 100.000 ευρώ θα αντιμετωπίσουν βαθύ «κούρεμα»,
με ποσοστό. 29% μεχρι 32% χωρίς να γίνεται λόγος εάν εξαιρούνται τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία δεν προβλέπει "έκτακτη εισφορά" σε καμία τράπεζα στην Κύπρο. Αντίθετα ζητά πλήρες bail-in (σ.σ. ανάληψη ζημιών από τους ιδιώτες), κάτι που θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλες απώλειες τους μη ασφαλισμένους καταθέτες στη Λαϊκή αλλά και σε ζημιές σε σημαντικές απώλειες για όσους έχουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Οι τελευταίοι θα λάβουν μετοχές της τράπεζας σε αντάλλαγμα. 
 
Η Τράπεζα Κύπρου θα αναλάβει όλη την έκτακτη ρευστότητα (ELA) που έχει πάρει η Λαϊκή από την ΕΚΤ, η οποία αντιστοιχεί σε 9 δισ. ευρώ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έχει συνολική έκθεση στον ELA ύψους 10 δισ., συμπληρώνει η ίδια πηγή. 

****
ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΛΥΣΗ" ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ "ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΑΧΗ"

34 σχόλια:

  1. Μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα…για την Κύπρο
    1 Είναι μισή αλήθεια ότι τάχα «το κούρεμα του Ελληνικού χρέους προκάλεσε την καταστροφή της Κύπρου».

    –Όντως το PSI (κούρεμα ιδιωτικού χρέους) που έγινε στην Ελλάδα προκάλεσε ζημιές στις Κυπριακές τράπεζες που είχαν αγοράσει Ελληνικά ομόλογα. Αλλά πλήρωσαν επενδυτική επιλογή τους! Δεν εξαναγκάστηκαν να αγοράσουν Ελληνικά ομόλογα. Από το συνολικό «άνοιγμα» τους, σήμερα (17 δισ.), λιγότερο από το ένα τέταρτο (γύρω στα 4 δισ.) προέρχεται από απώλειες εξ αιτίας του ελληνικού PSI πριν ένα χρόνο…

    Οι κυπριακές τράπεζες είχαν ενεργητικό γύρω στα 130 δισεκατομμύρια. Απ’ αυτά επένδυσαν κατά καιρούς 6-8 δισεκατομμύρια σε ελληνικά ομόλογα. Τα πούλησαν, τα ξανά-αγόρασαν και με το PSI βρέθηκαν να χάνουν γύρω στα 4-5 δισεκατομμύρια. Δηλαδή 3-4% του συνολικού ενεργητικού τους! Τέτοιας τάξης απώλειες δεν οδηγούν κανένα τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση…

    Το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι έφτιαξαν μια τραπεζική φούσκα! Το ίδιο ακριβώς έπαθαν η Ισλανδία (χωρίς να ανήκει καν στο ευρώ, δημιούργησε τραπεζικό τομέα δεκαπλάσιο του ΑΕΠ της), αλλά και η Ιρλανδία (που αυτή ανήκει στο ευρώ και δημιούργησε τραπεζικό τομέα πενταπλάσιο του ΑΕΠ της). Η τραπεζική κατάρρευση Ισλανδίας και Ιρλανδίας, έγινε πολύ πριν το ελληνικό PSI και χωρίς οι δύο αυτές χώρες να έχουν ούτε ένα ευρώ σε ελληνικά ομόλογα.

    Το πιο σπουδαίο: η Κύπρος μπορεί να φύγει προς τα μπρός και να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο και πολύ υγιέστερα με τα έσοδα που θα προσποριστεί από την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων. Δεν χρειάζεται πια το μοντέλο του «τραπεζικού παράδεισου» που ήδη καταρρέει σε διάφορα σημεία του κόσμου, εντός κι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα…για την Κύπρο
    2. Είναι ολόκληρο ψέμα, ότι μπορούσε το ΟΧΙ της Κύπρου να προκαλέσει υποχώρηση της Γερμανίας:

    Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία – έτσι που τα έκανε ως τώρα κι εδώ που έφτασαν τα πράγματα – δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κάνει πίσω! Διότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε κατάρρευση της πολιτικής της και της ευρωζώνης. Η ίδια η Γερμανία φοβόταν ότι, αν έκανε πίσω στη «μικρή Κύπρο», αμέσως άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, θα έλεγαν ΟΧΙ κι εκείνες στους οδυνηρούς όρους του Μνημονίου τους. Κι αυτό θα κόστιζε στους υπόλοιπους εταίρους (και στην ίδια της Γερμανία) πολύ περισσότερα από τα 5,8 δισεκατομμύρια επί πλέον που θα έπρεπε να δώσουν στην Κύπρο. Μιλάμε για 10δες δισεκατομμύρια που θα χρειάζονταν σε πρώτη φάση. 100δες δισεκατομμύρια, αν έμπαινε και η Ισπανία.

    Κι αν η Ιταλία βγει κι αυτή από τις διεθνείς αγορές, θα χρειαστεί τρισεκατομμύριο και πλέον! Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν να τα δανείσει κανένα κράτος της Ένωσης, ούτε η Ένωση συνολικά.

    Κι αυτό, θα το προεξοφλούσαν οι αγορές αμέσως από τώρα, αν υποχωρούσε σήμερα η Γερμανία απέναντι στο ΟΧΙ της «μικρής Κύπρου»!

    Εφ’ όσον η Γερμανία δεν υπήρχε περίπτωση να υποχωρήσει απέναντι στο ΟΧΙ της Κύπρου, η ίδια η Κύπρος είχε δύο επιλογές:

    – Είτε να βρει τα 5,8 δισεκατομμύρια από αλλού (Ρωσία)

    – Είτε να επιστρέψει σε μιαν άλλη εκδοχή αυτού που μόλις απέρριψε.

    Δεν έγινε το πρώτο, κι έτσι οδηγήθηκαν τα πράγματα στο δεύτερο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΟΚΕΡ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ. ΕΑΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΘΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ , Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΘΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.

      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ, ΤΟ "¨ΟΧΙ" ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ ΕΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ .

      ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

      Διαγραφή
  3. Μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα…για την Κύπρο3. Είναι ακόμα χειρότερο ψέμα, ότι και η Ελλάδα θα μπορούσε να πει αντίστοιχο όχι!

    Δέστε τα μεγέθη συγκριτικά:

    –Το ΌΧΙ της Κύπρου αφορά ανεύρεση 17 δισεκατομμυρίων (ή 5,8 δισεκατομμυρίων, αν παραμείνει η πρόθεση της Ε.Ε. να τη δανείσουν τα 10 δισεκατομμύρια).

    –Το ΟΧΙ της Ελλάδας θα απαιτούσε να βρεθούν με τη μία πάνω από 200 ίσως και 300 δισεκατομμύρια.

    Τα 5 ή ακόμα και τα 17 δισεκατομμύρια που θα κόστιζε το ΟΧΙ της Κύπρου θεωρητικά υπάρχουν δύο τρείς μεγάλες χώρες που θα μπορούσαν να της τα δώσουν. Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε «εναλλακτική λύση» ούτε για την Κύπρο…

    Τα 200-300 που θα χρειαζόταν ένα αντίστοιχο ΟΧΙ της Ελλάδας, δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο που θα μπορούσε να της τα δώσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ΧΑΘΗΚΑΝ τα 600 και...δίς ευρώ(σε δραχμές,ιλιγγος σε πειάνει)οποτε λογική απορία ποιός θαδινε 200δις με τη μία !
      ΥΓ αλλωστε ο ακις,οφτερωτος γιατρος ,Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ και ΣΙΑ ,ο λαυρεντιάδης,τα βατοπαιδια,οι κουμπαροι,η μαργαρίτα......πόσα να μάζευανολοι μαζί ,ψίχουλα!

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΕΙ 200-300 ΔΙΣ ...

      "ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ" ΕΛΕΓΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΕΛΠΙΝΙΚΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ.

      ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΌΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΥΦΕΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

      ΑΡΑ ΟΙ ΜΑΚΛΑΚΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ,

      "ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ" ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΖΙΓΔΑΝΤΩΝΗΣ

      Διαγραφή
    3. ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ .

      ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

      Διαγραφή
  4. Μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα…για την Κύπρο4. Είναι όχι απλώς ψέμα, αλλά ανοησία, ότι το αρχικό ΟΧΙ στο Σχέδιο διάσωσης της Κύπρου από το Eurogroup τώρα, είναι παρόμοιο και αντίστοιχο με το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν πριν από 9 χρόνια…

    Το ΌΧΙ στο Σχέδιο Ανάν αφορούσε τη σωτηρία της Πατρίδας, τη σωτηρία ενός κράτους.

    Το ΌΧΙ στο Σχέδιο Διάσωσης του τραπεζικού συστήματος της Ένωσης, αφορούσε τη σωτηρία ενός οικονομικού μοντέλου που έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ υπάρχει κι άλλο καλύτερο για την Κύπρο! Αφορούσε τη σωτηρία μιας «φούσκας» που έχει σπάσει, αφορούσε, αν θέλετε, τη σωτηρία μιας «στρέβλωσης»…

    Μην μπερδεύουμε τη σωτηρία της πατρίδας με τη σωτηρία μας χρηματοοικονομικής «φούσκας».

    Είναι αστείο να βλέπουμε κάποιους στην Ελλάδα, οι οποίοι στήριξαν το Σχέδιο Ανάν το 2004, να βροντοφωνάζουν «όχι» στο μέτριο κούρεμα των καταθέσεων, πασχίζοντας να σώσουν μια «χρηματοοικονομική φούσκα»! Κι είναι, όχι απλώς αστείο, αλλά γελοίο, να το παίζουν σήμερα και… αντικαπιταλιστές από πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟ ΜΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ .

      ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

      Διαγραφή
  5. 5. Είναι ψέμα ότι την κρίσιμη στιγμή που ξέσπασε η Κυπριακή κρίση, υπήρχε «καλύτερη λύση» για την Κύπρο:

    Η αλήθεια είναι ότι με τη λύση που προτάθηκε οι απώλειες περιορίζονταν σε ποσοστά πολύ μικρά της τάξης το 10-15% (ακόμα μικρότερο ή και καθόλου για τους μικροκαταθέτες).

    Αν χρεοκοπούσαν οι τράπεζες εντός ευρωζώνης, οι απώλειες θα ήταν τουλάχιστον διπλάσιες ή τριπλάσιες.

    Κι αν χρεοκοπούσε η Κύπρος εκτός ευρώ, από την υποτίμηση και μόνο οι απώλειες θα ήταν πενταπλάσιες ως επταπλάσιες!

    Και οι συνέπειες στην πραγματική οικονομία της Κύπρου πολύ πιο μακροπρόθεσμες και πολύ πιο δύσκολο να επανορθωθούν…

    Και τέλος: Το σχέδιο που φαίνεται να περνάει τώρα, είναι χειρότερο από πλευράς κουρέματος για τους μεγαλοκαταθέτες, αν και διασώζει πλήρως τους μικρούς καταθέτες (ως 100 χιλιάδες).

    –Αν ήθελαν να μειώσουν την επιβάρυνση στους μεγαλοκαταθέτες γιατί απέρριψαν το προηγούμενο σχέδιο;

    –Κι αν ήθελαν να σώσουν τους μικρούς καταθέτες γιατί δεν το έκαναν από την αρχή, αφού τους το πρότειναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ .
      ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

      ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

      Διαγραφή
  6. 6. Είναι ψέμα επίσης ότι με την απόφαση του Eurogroup «καταστράφηκε» το μοντέλο της Κύπρου. Η κατάστασή της ήταν γνωστό που οδηγούσε εδώ και ένα χρόνο. Το ήξεραν επακριβώς, ότι θα χρειάζονταν κούρεμα καταθέσεων εδώ και πολλούς μήνες (από τις αρχές Νοεμβρίου). Αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό. Και το πρόβλημα διογκώθηκε στο μεταξύ!

    Όμως οι ολιγάρχες είχαν αντιληφθεί τι πάει να γίνει και αρκετοί είχαν σηκώσει τα χρήματά τους (πάνω από 25 δισεκατομμύρια είχαν φύγει από τις Κυπριακές τράπεζες – το ένα τέταρτο περίπου του συνόλου των καταθέσεων πριν έξη μήνες).

    Το μοντέλο «τραπεζικού παραδείσου» της Κύπρου είχε κλονιστεί προ πολλού! Κι όσο το άφηναν το πρόβλημα χωρίς να το αντιμετωπίζουν, χειροτέρευε. Δεν καταστράφηκε τώρα το μοντέλο τους. Ήταν ήδη κατεστραμμένο…

    Εκείνο που μπορεί να σωθεί είναι οι καταθέσεις των Κυπρίων και κυρίως οι καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, που είναι «εγγυημένες».

    Αλλά την κρίσιμη στιγμή διάλεξαν, με ευθύνη και της ίδιας της Κύπρου, να μειώσουν τις ζημιές των «μεγάλων καταθετών» επιβάλλοντας και ζημιές στους μικρούς που μπορούσαν να τις αποφύγουν. Αυτό είναι ολέθριο λάθος! Κι είχε αντανάκλαση σε ολόκληρη την ευρωζώνη, γιατί έξαφνα η «εγγύηση» καταθέσεων ως το όριο των 100 χιλιάδων αποδείχθηκε, πρόσκαιρα, αναξιόπιστη. Και για την Κύπρο που ζήτησε να παραβιαστεί και για το Eurogroup που το προς στιγμήν το αποδέχθηκε…

    Ακόμα χειρότερη ήταν η πρόταση να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων της Κύπρου (που είναι και πλεονασματικά).

    Αυτό ήταν απίστευτο λάθος: για να μη πληγούν οι καταθέσεις των εξωχώριων μεγιστάνων θα έπαιρναν ρίσκο οι ασφαλισμένοι και το καθεστώς των συντάξεων στην Κύπρο! Κι όσοι τα υποστηρίζουν αυτά στην Ελλάδα εμφανίζονται ως υπερασπιστές του… λαού κατά του κεφαλαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. 7. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε την Κύπρο την κρίσιμη στιγμή!

    Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, διέψευσε αυτό το δόλιο ισχυρισμό και ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την Ελλάδα για τη συμπαράστασή της σε όλα τα βήματα της κρίσης. Η Ελλάδα στήριξε και μέσα στο Eurogroup την πρόταση της Κύπρου, που πέρασε σε αντίθεση με ισχυρά κράτη-μέλη. Κι ύστερα τη στήριξε σε όλες τις επόμενες δύσκολες στιγμές, όταν η Κύπρος είχε απομονωθεί. Και τη στήριξε ως το τέλος της τελικής ρύθμισης, χωρίς καμιά στιγμή να προσπαθήσει να την επηρεάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

    Κάποιοι λένε ότι αυτό θυμίζει το δόγμα «Η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα συμπαρίσταται». Το δόγμα αυτό – πολύ συζητήσιμο, είναι αλήθεια – αφορούσε το εθνικό θέμα. Όπου πράγματι, η Ελλάδα δεν μπορεί να «συμπαρίσταται» απλώς, αφού είναι η ίδια «εγγυήτρια δύναμη»…

    Εδώ όμως συζητάμε κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό: Συζητάμε το μοντέλο ανάπτυξης της Κύπρου, που είναι δικό τους θέμα, αφού είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό μας μοντέλο ανάπτυξης (με δανεικά) που επίσης χρεοκόπησε.

    Για το πώς θα ρυθμίσουν οι ίδιοι τον τραπεζικό τους τομέα, η Ελλάδα δεν έχει ούτε θα μπορούσε να έχει καμία ανάμιξη. Μόνο να τους στηρίζει, ιδιαίτερα όταν απομονώθηκαν μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτό ακριβώς έκανε η Ελλάδα…

    Κι όταν ζητήθηκε να αυξηθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο τίμημα εξαγοράς των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση και πάλι στήριξε την Κύπρο.

    Δεν ήταν τυχαία η ευχαριστήρια ανακοίνωση του Προέδρου Αναστασιάδη. Ήταν απάντηση στις κακόβουλες φήμες που είχαν μεσολαβήσει. Γιατί μερικά πράγματα δεν γίνονται φωναχτά, γίνονται μόνο διακριτικά για να είναι αποτελεσματικά.

    Κι ήταν απίστευτη ανευθυνότητα η προσπάθεια κάποιων να καταδημαγωγήσουν πάνω στην αγωνία των Κυπρίων αδελφών μας, αλλά και στα αυθόρμητα αισθήματα αλληλεγγύης του Ελληνικού λαού προς την Κύπρο.

    Τώρα οι μάσκες έπεσαν και όλοι κατάλαβαν ποιοι νοιάζονται για την πατρίδα, και ποιοι αγωνίζονται να σώσουν την παρτίδα των μικροκομματικών τους παιγνιδιών.

    Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΛΕΜΑΧΕ, ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ , ΟΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο Β' ,"Η ΣΒΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ" , ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΤΟ 2004 ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ.

      ΚΥΠΡΟΣ- ΑΙΓΑΙΟ , ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΙΑΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ.

      ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΑΝΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ .

      ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

      Διαγραφή
  8. Επήλθε συμφωνία: Το «ηρωικό ΟΧΙ» στοίχησε 3πλάσιο κούρεμα στην Κύπρου και εξαύλωση καταθέσεων άνω των 100.000 σε Λαϊκή
    Τι προβλέπει το σχέδιο συμφωνίας... αν και ότι και να προβλέπει, αν δεν συνετιστούμε όλοι, δεν υπάρχει σωτηρία για τους ελληνόφωνους-Το "ηρωικό ΟΧΙ" των ΣΥΡΙΖΑίων κατάφερε να καταστρέψει μέσα σε μια βδομάδα την κυπριακή οικονομία που έχασε το 25% του ΑΕΠ της!!-Τηλεφώνημα Αναστασιάδη σε Σαμαρά

    Σχέδιο συμφωνίας το οποίο προβλέπει "κούρεμα" των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου, ενώ μπαίνει σε διαδικασία εκκαθάρισης η Λαϊκή και δημιουργείται μια "καλή" και μια "κακή" τράπεζα, παρουσιάστηκε πριν από λίγο στο Eurogroup.

    Οι καταθέσεις στη Λαϊκή μέχρι 100.000 ανά δικαιούχο διασώζονται και μεταφέρονται στην Τράπεζα Κύπρου χωρίς "κούρεμα".

    Επίσης με εξαίρεση τη Λαϊκή και την Κύπρου δεν θα υπάρξει "κούρεμα" σε καμία άλλη κυπριακή τράπεζα.

    Τέλος, η ρευστότητα των 9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η Λαϊκή από την ΕΚΤ μεταφέρεται στην Τράπεζα Κύπρου, και προστίθενται στο 1 δισ. ευρώ που η εν λόγω τράπεζα είχε λάβει από την ΕΚΤ.

    Η συμφωνία δεν χρειάζεται να εγκριθεί από την κυπριακή Βουλή, ενώ το ευρώ ανέβηκε 0,5 λεπτό με την ανακοίνωσή της και το χρηματιστήριο στην Ιαπωνία άνοιξε ανοδικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΣΩΣΑΝ, ΓΙΑΥΤΟ ΞΕΝΥΧΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ "ΛΥΣΗ" ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ. ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΣΑΣ.

      ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ , ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΊΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ

      Ο ΣΑΜΑΡΑΣ , Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΣΑΝΟΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ "ΟΧΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ .

      ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

      Διαγραφή
  9. Όσοι ειχαν τυφλωθεί απο το ανεύθυνο ΟΧΙ και χωρίς το πλανο Β των Κυπρίων πολιτικών πρεπει τωρα να εξηγησουν στον απλό κυπριο πολιτη και στον ελληνα καταθετη των κυπριακων τραπεζων τί καταφεραν με την ατακτη υποχωρηση απεναντι στο eurogroup.Τετοια καταστροφική ανευθυνοτητα (30% κούρεμα μετα το ΟΧΙ αντι 9,9% πρίν το ΟΧΙ)αποτελεί προδοσια κατα της Κυπρου και της κοινωνιας της. Χριστοφιας, Αναστασιαδης,βουλευτες του ΟΧΙ και του λευκου πρεπει να παραδωσουν την εξουσια σε νεους πολιτικους πιο απελευθερωμενους απο τραγικα ιδεολογήματα τύπου ΟΧΙ και Ρωσία-προστάτιδα της Κύπρου.Αλλά και οι Ελλαδίτες παπαγαλάκια του ΟΧΙ και της επιστροφης στη δραχμή οφείλουν μια συγγνώμη στον απλό λαό της Κύπρου και της Ελλάδας.Και το μπλόγκ Ιακχος επισης οφείλει μια αυτοκριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΦΙΛΕ ΠΟΛΥ ΦΟΡΑ ΠΗΡΕΣ. ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΈ ΝΑ "ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ" ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΚΡΟΙΣΩΝ" . ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΜΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

      ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 9.9%-12% ΣΤΟ 30% ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ "ΤΑ ΑΤΑΚΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ "ΟΧΙ" (ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ PIGS (ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ)

      ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΟΣΤΡΟΦΗ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ .

      ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

      Διαγραφή
  10. ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ ΙΑΚΧΕ!!! ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΛΑ ΤΑ΄΄ ΓΡΑΜΜΑΤΑ΄΄ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σολωμος Σολωμου
    αφιερωμένο σε μας Ελληνες (κ στους καρυδατους
    εκ των ΚΥΠΡΙΩΝ)
    η "μαγκιά" του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά έχει δίκιο ο Τσίπρας .
    Οι μισοί ηγέτες της Ε.Ε. είναι γκάνγκστερ και οι άλλοι μισοί δοσίλογοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ .
    Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ .
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ .

    ΒΥΡΩΝ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΥΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ δεν ξέρω αν κάρφωσε ή καρφώθηκε ! χα χα χα

      Διαγραφή
  16. ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ :

    ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ .
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ Σ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ .

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λένε Γιάννη και ευτυχώς (δόξα το Θεό ) δεν έχω καμία σχέση με τον ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑ ! ! !

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ