Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η ΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ... ΟF SITE !!!


  ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 
... ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ"
      


Σε αρθρο της στην εφημερίδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ η κ. Αντιπρόεδρος γράφει μεταξλύ άλλων :
  " Σοβαρότατο εμπόδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας αποτελεί η υπέρμετρη φορολόγηση των ακινήτων, που λειτουργεί και ως επενδυτικό αντικίνητρο, σε μια περίοδο μάλιστα που η ανάγκη για επενδύσεις και ανάπτυξη στη χώρα μας είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Μπορεί η αγορά των ακινήτων να μην περιλαμβάνεται στα αίτια της οικονομικής κρίσης, ωστόσο τόσο αυτή όσο και ο κατασκευαστικός τομέας................" και καταλήγει ως εξής:
  "Πέρα από αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσουν μέτρα όπως η κατάργηση του πόθεν έσχες καθώς και η ριζική αναθεώρηση ολόκληρου του φορολογικού καθεστώτος που καλύπτει κάθε μεταβίβαση ακινήτου. Είναι εγκληματικό να διαφεύγει από τους κυβερνώντες αυτό που ειπώθηκε κατά το παρελθόν,
  "Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί."...


  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ  ΟΤΑΝ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΣΤΑΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΚΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ;

Η κατάργηση του "ποθεν έσχες" σημαίνει απαλλαγή των υπαιτίων



18 σχόλια:

  1. Άμεση κατάργηση του Πόθεν Έσχες για ρευστότητα και επενδύσεις κεφαλαίων στην Ελλάδα

    Ο κ. Ίων Στεριώτης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών και Οικονομικών Μελετών, έδωσε στην δημοσιότητα την κατωτέρω ανάλυση.

    Η αγορά του Ακινήτου έχει παγώσει σε ολόκληρη την Χώρα και οι θέσεις εργασίας για 500.000 περίπου εργαζόμενους στον ευρύτερο τομέα του Ακινήτου είτε έχουν ήδη χαθεί είτε κινδυνεύουν να χαθούν άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για τις εκατοντάδες Ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου.

    Η Ελλάδα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, που δεν ελήφθησαν υπόψη όταν επιβλήθηκε το Πόθεν Έσχες τον Απρίλιο του 2010. Δεν ελήφθησαν επίσης υπόψη και οι ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες, που έχουν δημιουργηθεί λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, που μαστίζει την Χώρα μας.

    Οι επιπτώσεις, που έχει η εκ νέου θεσμοθέτηση Πόθεν Έσχες για την αγορά ακινήτου, έχει δημιουργήσει αυτήν την στιγμή την εξής εικόνα:

    I. * Χιλιάδες απολυμένοι εργαζόμενοι και χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων η Κυβέρνηση μείωσε τις αποδοχές, δεν μπορούν πλέον να καταβάλουν τις δόσεις των τραπεζικών τους δανείων. Αλλά και δεν μπορούν να πωλήσουν τα ακίνητα τους, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και της μηδενικής ζήτησης.

    II. * Χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους ή έχουν χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων τους, δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις των δανείων τους ενώ δεν μπορούν να πωλήσουν τα αστικά και επαγγελματικά ακίνητα τους.

    III. Εκατοντάδες Οικοδομικές Επιχειρήσεις έχουν μείνει με 200.000 απούλητα διαμερίσματα, τα οποία δεν μπορούν να πωλήσουν λόγω της οικονομικής κρίσης και του πόθεν έσχες.

    IV. Ομάδες συμφερόντων αλλά και τα αποκαλούμενα «κοράκια» καραδοκούν σε όλους τους πλειστηριασμούς και ακίνητα μεγάλης αξίας πωλούνται για ελάχιστα Ευρώ.



    Αποτέλεσμα: 1)και οι παλαιοί ιδιοκτήτες βλέπουν το περιουσιακό τους στοιχείο να εξαφανίζεται μέσα σε λίγα λεπτά αλλά και

    2) όλοι όσοι συμμετέχουν στην διαδικασία μεταβιβάσεως ακινήτων – μαζί με αυτούς και το Δημόσιο – χάνουν τεράστια ποσά από φόρους και αμοιβές.

    Ο χειρισμός ορισμένων θεμάτων από το Υπουργείο Οικονομικών και ο πανικός, που δημιουργήθηκε, οδήγησε σε έξοδο από την Χώρα 32 δισεκατομμυρίων Ευρώ (To 2010, που γράφτηκε το άρθρο). Αποτέλεσμα η έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζες και στην αγορά.

    Πόθεν έσχες στην αγορά ακινήτων είχε επιβληθεί και παλιότερα επί ΝΔ. Αλλά και τότε η κυβέρνηση αναγκάστηκε μετά από 8 μήνες να ανακαλέσει το μέτρο, που σημειωτέον τότε δεν είχε τις σημερινές τραγικές συνέπειες λόγω της γενικότερης οικονομικής ευεξίας.

    Πιστεύουμε ότι με τις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος η κατάργηση του πόθεν έσχες – τουλάχιστον όσο διαρκεί η μεγάλη οικονομική κρίση και ύφεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ" ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΤΩΡΑ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΕΛΠΙΝΙΚΗ. ΤΟ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

      ΑΣ ΚΑΤΑΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 23%, ΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΙΑΚΧΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΛΕΕΙ ΠΑΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ, ΤΩΡΑ ΑΝ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΥΓΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡ ΤΗΣ ΚΟ , ΟΚ , ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ. ΙΑΚΧΕ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟ ΣΑΣ , ΔΛΔ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΝΓΚΕΛΕ, ΟΡΙΣΤΕ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ , ΠΡΟΚΑΛΕΙΣΑΙ....... ΥΓ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΘΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ , ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ . ΕΠΕΙΓΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ, .... Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ. ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ. ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ , ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ-ΧΟΡΤΙΑΤΟΥ? ΑΝΑΜΕΝΩ

      Διαγραφή
    3. ΑΦΗΣΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.

      ΟΣΟΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΕΡΔΥΛΙΑ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ- ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΔΑΞΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΟΣ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ

      Διαγραφή
    4. ΙΑΚΧΕ ΣΕ ΛΙΓΟ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣ , ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ ΚΑΦΕΤΖΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΔΕΣ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΧΑΜΗΛΟΤΑΒΑΝΟΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ , ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ , ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΡΟΤΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ , ΤΙ ΕΙΠΕΣ? ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΥΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΩ? ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΠΗΡΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ? ΕΥΓΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΩΡΑ , ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ''ΕΠΙΒΙΤΡΙΝΙΟ ΟΥΡΗΣΗ''.? ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ, ΣΤΥΛ ΦΟΝ ΣΠΕΕΡ. ΤΙ ΛΕΣ? ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΕΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΟΧΙ ΚΑΦΕΤΖΟΚΑΤΙΝΙΕΣ. ΑΝΑΜΕΝΩ , ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ

      Διαγραφή
  2. Τα άμεσα θετικά αποτελέσματα:

    I. Οι Έλληνες, που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στο εξωτερικό – μεταξύ αυτών και οι εφοπλιστικές οικογένειες, που έχουν τεράστια ρευστότητα, θα σπεύσουν να επενδύσουν κεφάλαια τους σε ακίνητα στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης έχουν εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Είναι γνωστό ότι μεταξύ άλλων 850 περίπου Ξενοδοχεία είναι προς πώληση και το άνοιγμα της αγοράς θα επιτρέψει την ανεύρεση Ελλήνων αγοραστών.

    II. Οι Έλληνες, που έχουν κεφάλαια στο εξωτερικό, θα προτιμήσουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους σε ακίνητα στην Ελλάδα, των οποίων η ετήσια απόδοση είναι συνήθως κατά μέσον όρο 4,5%, αντί του 0,25%, που εισπράττουν σήμερα από τις καταθέσεις και τις τοποθετήσεις τους σε Ευρωπαϊκές Τράπεζες. Παράλληλα θα έχουν την ελπίδα και μεγάλου κεφαλαιϊκού κέρδους, γιατί αν η αγορά ακινήτου αρχίσει να κινείται, τότε οι τιμές των ακινήτων θα εκτιναχθούν.

    III. Οι Έλληνες, που έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν αγορές ακινήτων λόγω πόθεν έσχες, θα τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους σε ακίνητα για τους ίδιους λόγους.


    Σήμερα συμβαίνει και το εξής παράλογο: ακόμη και αυτοί, που δήλωναν όλα τα Εισοδήματα τους και πλήρωναν κανονικά φόρους και σε καμιά περίπτωση δεν είναι φοροφυγάδες, δεν μπορούν σήμερα να αγοράσουν ακίνητα γιατί η Εφορία περιμένει αποδείξεις ότι το κεφάλαιο σχηματίστηκε την τελευταία πενταετία και δεν δέχεται ότι μπορεί να εκπροσωπεί αποταμιεύσεις πολλών ετών!

    IV. Το Δημόσιο θα εισπράξει μεγάλα ποσά από τους φόρους μεταβιβάσεως αλλά και άμεσους και έμμεσους φόρους, που υπάρχουν γύρω από τα ακίνητα τόσο από όσους φέρουν κεφάλαια από το εξωτερικό

    όσο και από εκείνους, που έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα.

    Το Δημόσιο θα εισπράττει επί πλέον κατ’ έτος τους θεσπισμένους φόρους ακίνητης περιουσίας, μια και η επένδυση σε ακίνητα είναι μια μακροχρόνια επένδυση.

    V. Παράλληλα θα φορολογηθούν με φόρους μεταβιβάσεως και λοιπούς φόρους και όσα κεφάλαια διέφευγαν μέχρι τώρα την φορολόγηση αλλά και Κεφάλαι Αλοδαπών, που θα έλθουν και θα αγοράσουν Ακίνητα στην Ελλάδα.

    VI. Στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος θα εισρεύσουν τεράστια κεφάλαια από το εξωτερικό για τις αγοραπωλησίες, που θα αυξήσουν την ρευστότητα, γεγονός, που θα βοηθήσει και τους υπόλοιπους τομείς δραστηριότητας και την αναθέρμανση της αγοράς. Παράλληλα στους αναπόφευκτους πλειστηριασμούς θα επιτυγχάνουν υψηλότερες τιμές.

    VII. Ένα πλήθος επαγγελματιών και επιχειρήσεων, σε ολόκληρη την Χώρα, θα βρει νέες δραστηριότητες και θα εισπράξει αμοιβές για τις μεταβιβάσεις, τις ανακαινίσεις, την προετοιμασία, τις μεταφορές, τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό όλων αυτών των κατοικιών.

    VIII. Οι Οικοδομικές Επιχειρήσεις θα μπορέσουν να βρουν αγοραστές ή να επιτύχουν μακροχρόνιο δανεισμό για τους πελάτες τους από τις τράπεζες.

    Με τα σημερινά δεδομένα ένας συνταξιούχος, που συγκέντρωσε με εργασία 30 ετών ένα ποσό 80.000 Ευρώ, δεν μπορεί να αγοράσει ένα διαμέρισμα στα παιδιά του, μια και τον εμποδίζει ο τρόπος, που υπολογίζεται το πόθεν έσχες. Πράγματι οι έφοροι ζητούν στοιχεία εισοδημάτων των τελευταίων πέντε (5) ετών ενώ ένας πολίτης μπορεί να συγκέντρωσε το ποσόν αυτό στην διάρκεια εργασίας δέκα ή περισσοτέρων ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Στεριώτης δήλωσε: Καιρός είναι να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια Ευρωπαϊκή Χώρα, όπου ισχύουν κάποιοι βασικοί κανόνες, όπως η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων. Ο ρόλος της Κυβέρνησης δεν είναι να εκφοβίζει τους Πολίτες για να τους υποχρεώσει να επαναφέρουν τα κεφάλαια τους στην Ελλάδα αλλά να προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα, προοπτική στην τοποθέτηση κεφαλαίων στην Χώρα μας.

    Καθήκον της κυβέρνησης είναι να πατάσσει την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή την στιγμή, που διαπράττεται και όχι εκ των υστέρων με λανθασμένα μέτρα, όπως το πόθεν έσχες και τα τεκμήρια διαβίωσης. Καιρός ο Κρατικός μηχανισμός να δουλέψει σωστά. Τότε όλες οι στρεβλώσεις αυτές θα πάψουν να είναι απαραίτητες.

    Και να μην ξεχνάμε: το Πόθεν Έσχες και δευτερευόντος η κρίση, ισοπέδωσαν τον Κλάδο της Οικοδομής στην Ελλάδα!

    Μόλις η Οικοδομή ξεκινήσει και πάλι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρουν αμέσως δουλειά και η Οικονομία θα κινηθεί άμεσα! Στον Κλάδο της Οικοδομής δεν απασχολούνται μόνον οι Οικοδόμοι και οι Οικοδομικές Επιχειρήσεις!
    Στον Κλάδο της Οικοδομής εργάζονται χιλιάδες ειδικότητες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κατασκευαστές καλωδίων, κατασκευαστές σωλήνων, παραγωγής χρωμάτων, κοπής μαρμάρων κλπ - ακόμη και Δικηγόροι και Συμβολαιογράφοι!!

    Η Ελλάδα είναι η μοναδική Χώρα στον κόσμο, που έχει 16 Διεθνείς Τουριστικούς προορισμούς, που είναι οι καλύτεροι κράχτες για τις αγορές ακινήτων από Αλλοδαπούς στην Ελλάδα! Αντίθετα το ξεπούλημα νησιών ή άλλων ευπαθών περιοχών είναι λανθασμένη Πολιτική σε βάθος χρόνου!

    Ίων Π. Στεριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άραγε ο βουβός, η ξυνή και ο αόρατος, που υπογράφουν όποιο αίτημα θέλετε, και ψηφίζουν ότι τους κατεβάσουν, θα μελετήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας επί Καραμανλή πριν τοποθετηθούν σε αυτά που λέει η Κόλλια, όχι πως έχει σημασία βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «συνιστώσα» του, ο Πάνος Καμμένος, σήμερα εξέδωσαν νέες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις του Eurogroup που – μεταξύ άλλων- αναφέρουν ότι:
    «Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν σκέφτηκε ποτέ να βοηθήσει τη Κύπρο, αλλά μεθόδευσε την παραδειγματική της τιμωρία,


    προκειμένου να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής, που η ίδια έχει επιλέξει…
    ***********************
    Μέρα που είναι σήμερα, ίσως πρέπει να αναλογιστούμε ότι ραγιάδες δεν είναι μόνο όσοι ανέχονται τις αλυσίδες, αλλά και όσοι έχουν αλυσοδέσει τη σκέψη τους στα όρια που βάζουν οι αφέντες…», επαναφέροντας παράλληλα τις αστειότητες περί ELA από την Ελλάδα.
    ***********************
    *-- Η Ν.Δ., απαντώντας σε αυτές τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
    ***********************
    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα ευκαιρίες να “δικαιώσει” την αδιέξοδη, τυχοδιωκτική πολιτική του!
    Δεν τον ενδιαφέρει η Κύπρος, δεν τον ενδιαφέρουν οι τράπεζες της Κύπρου, δεν τον ενδιαφέρουν οι καταθέσεις και το βιός των Κυπρίων.
    Τον ενδιαφέρουν μόνο στενά κομματικά οφέλη.
    Στην Κύπρο, όμως, όλη αυτή η δημαγωγία του χρεοκόπησε.
    Άμεσα, απόλυτα και ολοφάνερα πλέον...
    Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η “εθνικά υπερήφανη στάση” σε οποιοδήποτε θέμα.
    Άλλωστε, σε κανένα θέμα δεν έχει εθνικά υπερήφανη στάση.
    ***********************
    Σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα ζητάει πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας.
    ***********************
    Σε πολλά, δικαιώνει τα χειρότερα επιχειρήματα των εχθρών της Ελλάδας.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον Ελληνισμό στην πλήρη απομόνωση.
    Και καταγγέλλει όσους του αντιστέκονται.
    Ας καταγγέλλει όσο θέλει. Τώρα πια τον κατάλαβαν όλοι.
    Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
    Αλλά ούτε αυτό το έχει καταλάβει ακόμα…
    Αν το καταλάβαινε, θα έπρεπε να ντρέπεται.
    Αλλά πέρα που δεν καταλαβαίνει, δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε ντροπή».
    ***********************
    Ας μας πουν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και ο Καμμένος, που αποτελούν πλέον ένα κωμικοτραγικό πολιτικό δίδυμο:
    ***********************
    *-- Αυτοί, χθες βράδυ, στη θέση του κ. Αναστασιάδη, θα έλεγαν ΟΧΙ;
    Θα οδηγούσαν την Κύπρο στην άτακτη χρεοκοπία και στην έξοδο από την Ευρωζώνη;

    *-- Και ας μας πουν και κάτι ακόμα:
    Τι θα έκαναν οι ίδιοι αν βρίσκονταν στη θέση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα;
    Θα μπλόκαραν την απόφαση που ψήφισε η ίδια η Κύπρος, οδηγώντας τη μαρτυρική Mεγαλόνησο στην καταστροφική χρεοκοπία;
    ***********************
    Και στα δύο αυτά ερωτήματα οφείλουν να απαντήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ .

      ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

      Διαγραφή
  6. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να αποφύγεις την κριτική: να μην κάνεις τίποτα, να μη λες τίποτα, και να είσαι ένα τίποτα, υπενθύμισε τα του Αριστοτέλη σήμερα ο Κυριάκος Ασίκογλου. Λέτε να εννοεί κανέναν από τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του τόπου μας. Όσο για την Κόλλια, χίλια δίκια έχει, την ώρα που παρακαλάμε κάθε τυχάσπαρτο επενδυτή να έρθει στη χώρα μας αυτή τουλάχιστον δημοσιοποιεί την άποψή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 2.26...."Επειδή ο εκπρόσωπος της συνιστώσας της κ. Μέρκελ, κ. Σίμος Κεδίκογλου αναρωτιέται τι θα κάναμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, του απαντάμε ότι θα λέγαμε «όχι», όπως είχε πράξει η τότε ελληνική κυβέρνηση και ο πρώην αρχηγός του Κώστας Καραμανλής τόσο στο σχέδιο Ανάν όσο και με το βέτο στο Βουκουρέστι για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ"....... και να έχεις ΠΆΝΤΑ στο μυαλό σου οτι η Ν.Δ δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αυτό είναι παλιά συνήθεια της ΠΟΛΑΝ και του αρχηγού της από το 93!!!!!Γιατί δεν πιστεύω να είσαι από αυτούς που φώναζαν προδότη τον ΣΑΜΑΡΆ ΤΌΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. basilaki-basilaki μολις κοπηκε η μαρμιτα αλλαξες και κομμα.
    Για σενα το ειπε ο παγγαλος μαζι τα φαγαμε. κατι ξερει και ο Σακης.
    Οσο για 93 εσυ σιγουρα δεν εισουν με τη Ν.Δ. αλλα με την αριστερα.

    Υ,Γ.επειδη σε συμπαθω ρε μπαγασα δε λεω και αλλα...
    Να ξερεις ομως οτι η Μαρια μας μιλαει με το Σαμαρεικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε....οχι και να απαντήσω και σε ανώνυμο.... και σε ψεύδη!!!!

      Διαγραφή
  9. Ρε παπαρα γιαννακη βλεπω προστατευεις το Α Ε Ρ Ο Ξ Ε Κ Α Σ Μ Ε Ν Ο ΦΥΤΟ .
    Ρε φυτο το 93 αριστερα ψηφιζες.
    Τελειωσε η μαρμιτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7245665.pdf

    ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΕΝΗ είσαι και φαίνεσαι...
    για δες ερώτηση του μπαμπακούλη σου στη Βουλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΝΔ...
    ...ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ''ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ'' ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ...
    Ως ένα βήμα που τους φέρνει πιο κοντά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ερμηνεύεται η κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών Κώστα Μαρκόπουλου και Θεόδωρου Σολδάτου να υπερψηφίσουν κατά την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία...
    τροπολογίας για το σχέδιο Αθηνά του υπουργείου Παιδείας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το περιβάλλον της ΝΔ όσο και από αυτό των βουλευτών, οι σχέσεις οδεύουν προς ομαλοποίηση και ενδεχομένως στο επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί η επανένταξη τους στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ