Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ( 20 Απριλίου 1889 - 30 Απριλίου 1945)

O ΜΕΛΑΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ



Ο Αδόλφος Χίτλερ (γερμ. Adolf Hitler, προσωνυμία Φύρερ Führer [Ηγέτης] 20 Απριλίου 1889 - 30 Απριλίου 1945) ήταν Γερμανός πολιτικός, ηγέτης του Εργατικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (NSDAP) και δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας. Από το 1933 έως το 1945 διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας και από το 1934 έως το 1945 αρχηγός του γερμανικού κράτους, του Τρίτου Ράιχ.

Με την ηγεσία του Χίτλερ οι εθνικοσοσιαλιστές εγκαθίδρυσαν στη Γερμανία τη δικτατορία του αποκαλούμενου Τρίτου Ράιχ. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κηρύχθηκαν εκτός νόμου, οι πολιτικοί αντίπαλοι καταδιώκονταν και δολοφονούνταν. 

Ο Χίτλερ και οι οπαδοί του εφάρμοσαν τη συστηματική στέρηση δικαιωμάτων και την εξόντωση των Εβραίων της Ευρώπης, καθώς και άλλων θρησκευτικών, εθνικών ή κοινωνικών ομάδων και πυροδότησαν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως συνέπεια αυτής της πολιτικής, μόνο στο ευρωπαϊκό θέατρο του πολέμου έχασαν τη ζωή τους τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ αυτών 600.000 Εβραίοι. Η Γερμανία και η Ευρώπη κατά μεγάλο μέρος έγιναν ερείπια και διαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Μετά την απόρριψη από την Πολωνία των γερμανικών προτάσεων σχετικά με την "Ελεύθερη Πόλη του Ντάντσιχ" και τον "Πολωνικό Διάδρομο", ο Χίτλερ διέταξε επίθεση, την 1η Σεπτεμβρίου 1939, πυροδοτώντας τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά από μια σειρά στρατιωτικών επιτυχιών, βασισμένων κυρίως στην τακτική του «αστραπιαίου πολέμου» (Blitzkrieg), η ναζιστική Γερμανία είχε υπό τον έλεγχό της το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Το 1942 όμως, μετά την αποτυχία στο Ανατολικό Μέτωπο και τη μάχη του Ελ Αλαμέιν στη Βόρεια Αφρική, ο πόλεμος πήρε νέα τροπή και η Γερμανία του Χίτλερ βρέθηκε να αμύνεται ενάντια στους προελαύνοντες Συμμάχους. Αντιμέτωπος με την ολοκληρωτική ήττα, ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στο Βερολίνο τον Απρίλιο του 1945 λίγο πριν από την κατάληψη του υπόγειου καταφυγίου της Καγκελαρίας από τον Κόκκινο Στρατό. Το τέλος του σήμανε και το τέλος του καθεστώτος.

5 σχόλια:

  1. Μεγάλος φονιάς ηταν.Ντροπή να τον παρουσιάζεις μεγάλο ηγετη.Άν ονειρεύεσαι ναζισμό,να το γραψεις καθαρά,οχι μια στο καρφί και μια στο πεταλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Διαγραφή
  2. Ο Φυρερ ηταν ο ένας και μοναδικός Ηγέτης της Λευκής Φυλής..!!!Δυστυχως δεν υπάρχει κανείς δημόσιος παράγων έστω και στοιχειωδώς να εμπνεύσει στο ευρύτερο αποπροσανατολισμενο κοινό κατι ουσιαστικό προς την κατεύθυνση της συνολικής αντίληψης και συναίσθησης του ολικου αδιεξόδου του έθνους μας-καθώς και όλων των Λευκων Εθνών..όσο περισσότερο τον δαιμονοποιουν οι υπεύθυνοι του συστήματος το οποίο οδηγεί τη Φυλη μας σε εξαφάνιση ,τόσο αναδεικνύεται η σπουδαιότητα και διαχρονικότητα του μηνύματος του όσο αφορά την επιβίωση της Φυλής μας ...!!Σημερα 124 έτη απο τη γέννηση του εμείς οι πιστοί της δεξιόστροφης χρυσης σβαστικας διακηρυσσουμε δια της ανατασεως της δεξιάς τον ευγενεστερο χαιρετισμό της νεότερης Ιστορίας :Χαιλ Χιτλερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά τ' άλλα είσαι απλά Έλληνας εθνικιστής. Θέλει η κολ γκερλ να κρυφτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο χίτλερ ήτανε εβραίος
    και τον βάλανε η εβραίοι για να ξεκινήσει την παγκοσμιοποίηση δηλαδή εδώ που φτάσαμε και ακόμη σκότωσε μονο τους φτωχούς εβραίους και όχι τους λεφτάδες
    ΞΥΠΝΑΤΕ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ