Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ "ΤΩΝ ΚΟΠΡΙΤΩΝ"


ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΘΕΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ 1.500.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟΝ "ΚΟΠΡΙΤΩΝ" 



-Πρώτοι για απόλυση όσοι υπάλληλοι υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου 
- Άμεσος κίνδυνος απόλυσης για όσους προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ και δεν έχουν πτυχίο
 - Αμέσως μετά το Πάσχα οι πρώτες 1.800 απολύσεις από το Δημόσιο
 - Δεν συνδέονται οι 25.000 που θα μετακινηθούν μέσω διαθεσιμότητας.

Προάγγελος της νομοθετικής ρύθμισης που θα έρθει μετά το Πάσχα και θα αποσαφηνίζει πλήρως το τι θα συμβεί με τους προς απόλυση υπαλλήλους από το Δημόσιο ήταν η χθεσινή ομιλία του Α. Μανιτάκη στη Βουλή. 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως μέσα στο τρέχον έτος θα απολυθούν 4.000 υπάλληλοι και θα ακολουθήσουν άλλοι 11.000 το 2014. Όπως είπε ο υπουργός οι προς απόλυση υπάλληλοι θα επιλεγούν μεταξύ όσων υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Μεταξύ αυτών θα επιλεγούν πρώτα όσοι δεν είναι κάτοχοι πτυχίων, ανήκουν δηλαδή στις κατηγορίες Δ.Ε. Και Υ.Ε. 

Οι υπάλληλοι υπηρετούν σε οργανισμούς που κλείνουν και οι θέσεις τους καταργούνται θα μπουν σε διαθεσιμότητα και θα αξιολογηθούν τα τυπικά τους προσόντα. Προς απόλυση είναι και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν, ενώ οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου θα απολύονται αυτομάτως με την κατάργηση του νομικού προσώπου.

 Το πρώτο κύμα απολύσεων θα έρθει με την κατάργηση 15 ως 20 οργανισμών, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες, αμέσως μετά το Πάσχα, αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα λουκέτα μέσω των οποίων θα βρεθούν εκτός δημοσίου 1.800 υπάλληλοι 

Από το newsit

4 σχόλια:

  1. Μαρκόπουλος: Ο Καμμένος να αλλάξει χώρα, αν ισχύει η off shore
    “Αν ισχύει η υπόθεση off shore+σκαφος, τοτε κάποιος θα αλλάξει χωρα.. Πολιτική και φοροδιαφυγή και υπεράσπιση του φτωχου δεν πανε μαζι..”.

    Αυτό έγραψε ο Κώστας Μαρκόπουλος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφού είχε προηγηθεί το γέλιο της αρκούδας...
    με το έγγραφο που εμφάνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και αποδεικνύει τη κατοχή σκάφους από τον πατέρα Καμμένο, μέσω εταιρείας off shore, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος πλεόν των ΑΕροψεκασμένων.

    Ο Κώστας Μαρκόπουλος, που μετά και τη σχετική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται να βρίσκεται μισό βήμα από την επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία, έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Πάνο Καμμένο, από τη σκληρή κόντρα που οδήγησε στην αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα θα αποτελέσει success story
    Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Επέλεξε να κάνει δημόσια δήλωση, κάτι που δεν συνηθίζει μετά από κοινοβουλευτική διαδικασία, για να επισημάνει ότι η κυβέρνηση από τη σημερινή διαδικασία βγήκε περισσότερο ενισχυμένη.

    Ο πρωθυπουργός με την φράση αυτή εννοούσε την θετική ψήφο που έδωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος και Γεράσιμος Σολδάτος. Ο πρώτος είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία τον περυσινό Φεβρουάριο επειδή καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και είχε ακολουθήσει τον Πάνο Καμμένο στους Ανεξάρτητους Ελληνες από όπου αποχώρησε προ μηνών, ενώ ο δεύτερος είχε διαφοροποιηθεί από μνημονιακή υποχρέωση το φετινό χειμώνα και είχε βρεθεί εκτός Νέας Δημοκρατίας.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν η θετική ψήφος των δυο προαναφερόμενων βουλευτών ανοίγει το δρόμο για επάνενταξή τους στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς απάντησε «οψόμεθα».

    Σε ερώτηση ξένου δημοσιογραφικού πρακτορείου εάν θα ληφθούν και νέα μέτρα ο κ. Σαμαράς απάντησε πως η Ελλάδα θα αποτελέσει success story.

    Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

    Με ψήφους 168 υπέρ έναντι 123 κατά και ένα παρών υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει θέματα του δεύτερου και τρίτου Μνημονίου καθώς και των αποχωρήσεων από τον δημόσιο τομέα.

    Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που όμως προέρχονται από τη ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος και Θ. Σολδάτος.


    Υπερψηφίστηκαν ακόμη οι τροπολογίες που ρυθμίζουν μισθολογική εκκρεμότητα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2010, ζητήματα παραχώρησης αιγιαλού σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής και για την απασχόληση ανέργων σε προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών εκείνων των επιχειρήσεων που δεν προβαίνουν σε μειώσεις προσωπικού.

    ΙΩΑΝΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΜΑΤΕ .

      ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ