Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ο "ΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ" : ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΟΣ ...

... ΚΑΛΕΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ  ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
 
Επιχειρώντας να δώσει πολιτικό στίγμα στη δίκη του που αρχίζει τη Δευτέρα, ο πρώην υπουργός κ. Ακης Τσοχατζόπουλος απέστειλε εξώδικα σε δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον κ. Κώστα Σημίτη και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και στον σημερινό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε απολύτως προσωπικό τόνο απευθύνεται και σε άλλους πρώην υπουργούς, ιστορικά στελέχη του κόμματος, και τους καλεί όλους να παραστούν ως μάρτυρες στη δίκη του, αφού εκείνοι, ως μέλη του ΚΥΣΕΑ όταν γινόταν η προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, γνωρίζουν την αλήθεια.

«ΣΕ ΚΑΛΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ»
Χρησιμοποιώντας το πρώτο ενικό πρόσωπο απευθύνεται στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη το άλλοτε νούμερο δύο του κόμματος, προφυλακισμένος εδώ και έναν χρόνο στον Κορυδαλλό και κατηγορούμενος για μίζες από τις προμήθειες των εξοπλιστικών και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αποκαλύπτουμε ολόκληρη την επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,
Σας πληροφορώ ότι τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 δικάζομαι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομου χρήματος, που δήθεν προέρχεται από "δωροδοκία" μου σχετικά με τη σύμβαση συμπαραγωγής του ΥΕΘΑ και του πολεμικού ναυτικού μετά ΕΝΑΕ στο Σκαραμαγκά, καθώς και των ΕΝΑΕ και της Γερμανικής Κοινοπραξίας "HDW - FERROSTAL" 3+1 υποβρυχίων.

Εσύ ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ εκείνης της εποχής (1996-2000) γνωρίζεις καλά ότι με την πολιτική Εθνικής Αμυνας και Ασφάλειας της κυβέρνησής μας, το ΠαΣοΚ του Κώστα Σημίτη, δημιουργήσαμε σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις υψηλής αποτρεπτικής ισχύος, αμυντικής επάρκειας και ανταποδοτικής ικανότητας».

Και συνεχίζει:
«Οι ανακριτικές αρχές δεν τόλμησαν να σε καλέσουν να καταθέσεις για όλα αυτά, γιατί γνώριζαν ότι η επιβεβαίωση των γεγονότων και μόνο από εσένα θα ήταν αρκετή να διαλύσει οιαδήποτε σκόπιμη ή μη αμφιβολία για την παρέμβαση του ΚΥΣΕΑ στο πρόγραμμα των υποβρυχίων του υπουργείου. Γι' αυτό σε καλώ εγώ προσωπικά να εμφανιστείς να ενημερώσεις το δικαστήριο σε σχέση με τις τέσσερις κρίσιμες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ την εποχή εκείνη. Ετσι ο ελληνικός λαός που υπηρετήσαμε επί 30 χρόνια θα μάθει την αλήθεια και την πραγματικότητα και θα αποφύγει πλέον τα κουκουλώματα...».

Στους άλλους υπουργούς, όπως Θεόδωρο Πάγκαλο, Κώστα Λαλιώτη, Γιάννο Παπαντωνίου, Αλέκο Παπαδόπουλο, Βάσω Παπανδρέου και Γιώργο Ρωμαίο, η ιδιόρρυθμη αυτή κλήση παραδόθηκε με δικαστικό επιμελητή. Στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο δόθηκε με επιστολή. Αυτή, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το εξώδικο στον κ. Σημίτη. Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Κύριε Πρόεδρε σας πληροφορώ ότι τη Δευτέρα 22 Απριλίου δικάζομαι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...

Εσύ ως μέλος του ΚΥΣΕΑ εκείνης της εποχής 1996-2000 γνωρίζεις καλά ότι με την πολιτική Εθνικής Αμυνας και ασφάλειας της κυβέρνησης μας, το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, δημιουργήσαμε σύγχρονες Ενοπλες Δυνάμεις υψηλής αποτρεπτικής ισχύος...

Γι' αυτό σε καλώ προσωπικά να εμφανιστείς ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων κατά την ως άνω συνεδρίαση του να ενημερώσεις το δικαστήριο και να καταθέσεις σχετικά με τις τέσσερις κρίσιμες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ την εποχή εκείνη. Ετσι ο ελληνικός λαός που υπηρετήσαμε επί 30 χρόνια θα μάθει την αλήθεια και την πραγματικότητα και θα αποφύγει τα κουκουλώματα...».

Εκτός από τους πρώην υπουργούς εξώδικα για να καταθέσουν ως μάρτυρες έχουν σταλεί και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων κκ. Τζογάνη και Παραγιουδάκη.

Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο πάντως με βούλευμά του αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου να καλέσει ως μάρτυρες τα συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι οι καταθέσεις τους δεν θα είχαν σημασία, ενώ υπενθύμιζαν τα ευρήματα σε σχέση με τις υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες αποδίδονται στον πρώην υπουργό.

Διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ
 
Από το πολυσέλιδο βούλευμα παραπομπής των 19 κατηγορουμένων στη δίκη της Δευτέρας πάντως προκύπτει η διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ μέσω υπεράκτιων εταιρειών. Εκτός από τον επίσης κατηγορούμενο και προφυλακισμένο Γιάννη Σμπώκο, πουθενά δεν καταγράφεται το ακριβές ποσό των προϊόντων δωροληψίας που διακινήθηκαν τόσο για τις προμήθειες των αντιπυραυλικών συστημάτων ΤΟΡ Μ-1 όσο και για τα γερμανικά υποβρύχια.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων της Δευτέρας θα καθήσουν επίσης και οι κυρίες Βίκυ Σταμάτη και Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, αλλά και οι άλλοτε στενή του συνεργάτρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, καθώς και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, αλλά και ο «κολλητός» εξάδελφος Νίκος Ζήγρας. Ο τελευταίος θα «μιλήσει» κι άλλο, λένε δημοσιογραφικές πηγές, για την υπόθεση ενοχοποιώντας περισσότερο τον πρώην φίλο και συνεργάτη του, πρώην υπουργό.

Στη δίκη θα κριθούν πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά της παραγραφής των αδικημάτων, αφού ήδη ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έχει αποφανθεί ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για τον πρώην υπουργό έχει παραγραφεί. Γι' αυτό άλλωστε η δίκη γίνεται τώρα στο Εφετείο και κυρίως για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού το κυρίως έγκλημα έχει παραγραφεί. Μάλιστα η δίκη αυτή γίνεται με τον νεότερο νόμο που θεσπίστηκε επί ΠαΣοΚ και αναγνωρίζει το ξέπλυμα ως κυρίως έγκλημα και όχι ως παρεπόμενο, όπως γινόταν με την παλαιότερη νομοθεσία.

Από την άλλη πλευρά για τη δίκη της Δευτέρας ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θέση που θα τηρήσουν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν μεταξύ τους απολύτως κακές σχέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσουν και θα αποκαλύψουν και νέα στοιχεία. Στον αντίποδα βρίσκονται οι κυρίες Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι οποίες θα δηλώσουν άγνοια για την προέλευση των χρημάτων που επένδυαν στα δύο ακίνητα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου η μία και σε εκείνο της Πλουτάρχου στο Κολωνάκι η άλλη.

Στην ανάκριση πάντως, που συνεχίζεται από τον κ. Γαβριήλ Μαλλή, υπάρχουν νεότερα ευρήματα για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων. Η ανάκριση της πρώτης υπόθεσης τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ, διότι ο ανακριτής «έσπασε» τις τρεις υποθέσεις σε αντίστοιχες δικογραφίες. Ούτως ή άλλως από τη Δευτέρα ξεκινά μια δίκη που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον αφού θα έχει και έντονα πολιτικά στοιχεία.  

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 19/4/13

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ .
    ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ , ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ .
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ