Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων ξεκινάει την επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί.

Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.

Σε μια παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση.

Ο νεαρός μαθητής που περνάει το χρόνο του μεταξύ σχολείου, φροντιστηρίου και διαβάσματος και την ίδια ώρα ακούει τους μεγαλύτερους να συζητούν για την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, διερωτάται γιατί αυτό που του μαθαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές και το οποίο παρουσιάζεται ως σωστό, δεν εφαρμόζεται στην πραγματικότητα. Ο καθ' ύλην αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο Υπουργός των Οικονομικών στον οποίο απευθύνεται και το παρακάτω γράμμα:
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 17χρονος μαθητής πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων από το οποίο πέρασε ο Σάββας Παπαδόπουλος, ένας εκ των δύο φοιτητών που πέθαναν ύστερα από δηλητηρίαση από μαγκάλι στη Λάρισα και που κάποιοι ατυχώς είπαν ότι ήταν θύματα της παιδείας που δεν τους έμαθε να μη βάζουν το μαγκάλι μέσα στο σπίτι.




(Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews το γράμμα έχει πρωτοκολληθεί από το Υπ. Οικονομικών με ΑΠ:03945)

7 σχόλια:

  1. ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ .

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι ειρωνεύονται τον πρωθυπουργό μας ακολουθούν μια εθνικά επικίνδυνη τακτική . Είναι γνωστό πως ο πρωθυπουργός μας δίνει τα πάντα για να βγούμε από την κρίση .
      Όλοι μας γνωρίζουμε πως από όταν ανέλαβε την ηγεσία της χώρας έδωσε πολλές μάχες και σχεδόν σε όλες βγήκε νικητής .
      Από τη βίλα Αμαλία και τον χρυσό στη Χαλκιδική και τη Θράκη έως τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα νίκησε . Αν μπορέσει να συλλάβει και τους ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ που απέδρασαν από τις φυλακές και αλωνίζουν στην Κορινθία , Αχαϊα , Αργολίδα κ.λ.π. θα έχει 100% επιτυχίες .
      Γι΄ αυτό και για τις τωρινές διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν ανησυχώ καθόλου . Τους έχει πεθάνει στη διαπραγμάτευση . Κανένα μέτρο δεν θα παρθεί . Γι΄όλα όσα απαιτεί η τρόικα είναι παλιά μέτρα ( χαράτσι , απολύσεις κ.λ.π.) και δεν τολμάει να βάλει κανένα νέο μέτρο στο τραπέζι .
      Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό μας .

      τρύπια καπότα

      Διαγραφή
  2. Τι περιμένεις όταν σε κυβερνάει ένα στουρνάρι , ένα σαμάρι , ένας ανεγκέφαλος αλαζόνας που έχει 4% και η συμπεριφορά του είναι λες και έχει 40% και ένας μπάρμπας που το όνομά του είναι Φώτης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ BLOG ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΤΑ ΣΗΜΙΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τρύπια καπότα εισαι εσυ και οι ομοιοι σου γιαννακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κούφιες αντιπαραθέσεις χωρίς κανένα νόημα δεν βοηθάνε αυτή τη στιγμή την εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης μας .
      Τα Γιαννάκης , Γιωργάκης , Αντωνάκης , Μπενίτο , Φανούριος είναι λόγια του αέρα .
      Πρέπει όλοι να παραδεχθούμε , για πρώτη φορά έχουμε μια σοβαρή κυβέρνηση που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της .
      Αυτό πρώτα και κύρια φαίνεται από το πως την αντιμετωπίζουν οι δανειστές μας . Για πρώτη φορά έχουν ένα σοβαρό συνομιλητή απέναντί τους , γι΄αυτό και είναι πολύ προσεκτικοί το τι ζητάνε από εμάς .
      Ας αφήσουμε λοιπόν την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της και τα κούφια λόγια να τα βάλουμε στην άκρη .

      Μπάμπης το Παπαγαλάκι

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ