Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΛΙΑΝΑΚΗΣ ΓΚΕΪΤ : ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ TEONDOR ΕΠΙΣΤΟΛΗ



 Επειδή φίλτατε ΠΟΛΙΤΗ το κουράζεις πολύ το θέμα για ψάξε να μας πείς στην σημερινή σου εκπομπή πως κατόρθωσαν εκεί στη Σιντική να πληρώσουν 804.000 ευρώ να χάσουν και 25 στρέμματα δημοτικής έκτασης σε πλειστηριασμούς για μια μελέτη που ... ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΠΟΤΕ !!!

Αντιγράφω απόσπασμα της από 31-12-2012 εισήγησης υπηρεσιακού παράγοντα του Δήμου Σιμτικής προς τον Δήμαρχο Απόστολο Καρύδα :

"Στις 12.11.2012  ο επιβλέπων την μελέτη με διευθύνουσα υπηρεσία την ΤΥΔΚ και πρώην προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σιδηροκάστρου διατύπωσε τις προσωπικές του απόψεις οι οποίες στο σύνολό τους επιβεβαιώνουν την οφειλή από τους λογαριασμούς που επιδικάστηκε στο Εφετείο.

Με δεδομένο όμως ότι :

  • Δεν υπάρχει κανένα ελεγμένο ή θεωρημένο τεύχος μελέτης σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης προκειμένου να ελεγχθούν οι λογαριασμοί
  • Δεν υπάρχει ελεγμένο ή θεωρημένο τεύχος της μελέτης ούτε για τον πρώτο λογαριασμό ο οποίος θεωρήθηκε αν και κατατέθηκε στον Δήμο Σιδηροκάστρου , ενώ εκ του νόμου έπρεπε να έχουν κατατεθεί και να θεωρηθεί από την ΤΥΔΚ
  • Δεν υπάρχει ελεγμένος και θεωρημένος ο 2ος και 3ος  λογαριασμός από την ΤΥΔΚ Ν. Σερρών
  • Δεν έχει εκδοθεί από την Διευθύνουσα Υπηρεσία βεβαίωση καλής εκτέλεσης των εργασιών που ολοκληρώθηκαν πριν πέντε χρόνια.
  • Δεν υπάρχει απόδειξη παραλαβής της μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Σιδηροκάστρου
  • Δεν έχει συνταχθεί , θεωρηθεί ή συνταχθεί συγκριτικός πίνακας για το υπερβατικό σκέλος του 3ου λογαριασμού
  • Δεν είναι ξεκάθαρο , τι παραδόθηκε και πότε ...
... σε κάθε περίπτωση  διαπιστώνεται ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία ελέγχου έγκρισης και παραλαβής της μελέτης, ο έλεγχος και θεώρηση των λογαριασμών , η σύνταξη και ο έλεγχος των Συγκριτικών Πινάκων , η σύνταξη βεβαίωσης περαίωσης των εργασιών της μελέτης και η εισήγηση στα αιτήματα του αναδόχου για την αλλαγή των συμβατικών όρων καταβολής αποζημίωσης είτε λόγω υπερημερίας εργοδότη είτε για άλλη αιτία κ.α.

Κλείνοντας τονίζω την ανάγκη για διάλυση της σύμβασης, εφόσον γίνει πλήρης έλεγχος του παραδοτέου, σύμφωνα με την πράξη του Επιτρόπου Ν. Σερρών καθώς για κάθε εντολή μας για συνέχιση των εργασιών θα οδηγηθεί  στις δικαστικές αίθουσες με επιβάρυνση δικαστικών εξόδων, τόκων αναθεώρησης.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος
Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος
και Πολεοδομίας του Δήμου Σιντικής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ"

3 σχόλια:

  1. Για δες και μερικές αποφάσεις τουυ φίλου σου, τέως νομάρχη και τέως-τέως δημάρχου για κάτι 210Χ45άρια, κατι λιμνοδεξαμενές, κατι 70άρια χιλιάρικα που χάθηκαν κτλ, κτλ. Κανείς εισαγγελέας θα τα ψάξει; καμια ΕΔΕ θα γίνει εκεί στην Π.Ε.Σερρών; Ή οι φήμες θα πλανώνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΤΟΝ ΑΥΤΟΝ , ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ... ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΤΟΝ MOUSTAFA

      Διαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ TEONDOR
    Βαλε μασκα σε ψεκαζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ