Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (2010-2013) ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΕΤΑΙ ...

Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
.


Το περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" δια χειρός Γιώργου Δελαστίκ , το είχε γράψει απο την αρχή  αλλά τώρα το ομολόγησαν και οι ίδιοι οι "δανειστές μας" , Το Μνημόνο απέτυχε παταγωδώς γιατί η συνταγή ήταν λανθασμένη εξ αρχής , υποστηρίζει το Δ.Ν.Τ. στην τελευταία απόρρητη δήθεν έκθεσή του για την Ελλάδα η οποία διέρρευσε στο Τύπο  και εν συνεχεία δημοσιεύθηκε και επίσημα.

Στόχος του Μνημονίου δεν ήταν η βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας , γιατί αυτή απαιτούσε γενναίο  "κούρεμα" του Ελληνικού Χρέους  ευθύς αμέσως  με την έναρξη του Μνημονίου, το Μαϊο του 2010, παρεδέχεται ανοιχτά το Δ.Ν.Τ.

Ο πραγματικό στόχος του Μνημονίου ήταν η προετοιμασία των γερμανικών , γαλλικών και άλλων ευρωπαϊκων τραπεζών να "ξεφορτωθούν"  τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατείχαν , αξίας πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ , ( περίπου 180 δις !!!) και γι αυτό οι ευρωπαϊκες κυβερνήσεις  με επικεφαλείς εκείνες της Γερμανίας και της Γαλλίας αρνήθηκαν κατηγορηματικά καθε "κούρεμα" του χρέους , ομολογεί το Δ.Ν.Τ.  Βέβαια ακόμη ηχούν στα αυτιά μας και οι δηλώσεις των Ενθοπροδοτών όπως ο ΓΑΠ , ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος που ισχυρίζονταν με ζέση ότι "κάθε συζήτηση για κούρεμα του χρέους συνιστά πράξη προδοσίας" και διαβεβαίωναν ερήμην μας τους  τοκογλύφους ότι "η Ελλάδα θα τιμήσει την υπογραφή της και θα αποπληρώσει το επαχθές χρέος της".

Με το Μνημόνιο "αγόρασαν χρόνο" που επέτρεψε τις ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες να "ξεφορτωθούν" τα ελληνικά κρατικά ομόλογα πουλώντας τα στην Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) η οποία εξ' ορισμού θα μπορούσε να τα εισπράξει στο ακέραιο (100%) της ονοματικής  του  αξίας , καταγράφοντας και υπερκέρδη "εις υγείαν των κορόϊδων" Ελλήνων, τους οποίους υποτίθεται ότι θα έσωζαν οι δανειστές τους.

Μόλις οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες απαλλάχθηκαν από τα ελληνικά ομόλογα και μάλιστα πληρώθηκαν με τα χρήματα των μνημονιακών δανείων που χορηγήθκαν στη χώρα μας, οι ηγέτες της Ευρωζώνης επέβαλαν το επαίσχυντο "κούρεμα" το γνωστό P.S.I. (για το οποίο τόσο πανηγύριζαν οι ΣαμαροΒενιζελοΚουβεληδες , ο Καρατζαφέρ και Παπασδήμος και όλα τα μνημονιοακά τσογλάνια) , αφού  προηγουμένως  οι ευρωπαίοι υπό την ανοχή των δικών μας δωσίλογων πέτυχαν να κρατικοποιηθεί το Ελληνικό Χρέος. Η Ελλάδα δηλαδή χρωστούσε πλέον στα ευρωπαϊκα κράτη και την Ε.Κ.Τ.  , που  έχουν το δικαίωμα  να προχωρήσουν σε κατάσχεση της Δημόσιας περιουσίας μας, για την αποπληρωμή του χρέους , προνόμοιο που στερούνταν οι προηγούμενοι δανειστές μας, οι ιδιωτικές τράπεζες.

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν ολέρθριο για τους Έλληνες , στους οποίους φορτώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του "κουρέματος".

Διαλύθηκαν εντελώς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που βασει νόμου υποχρεούνταν να επενδύσουν τα αποθεματικά τους σε κρατικά ομόλογα, με αποτέλεσμα τις ζημίες να εισπράξουν οι ασφαλισμένοι με το δραματικό "κουτσούρεμα" των συνταξεών τους ( οι κατά την "ΞΥΝΗ" παράπλευρες απώλειες). Χρεοκόπησε ουσιαστικά το τραπεζικό σύστημα αφού έχασε το 30% των καταθέσεών του, η οικονομία αντιμετώπησε ύφεση πολύ μεγαλύτερη από όσο είχαν προβλέψει, οδηγήθηκαν στην ανεργεία 1.500.000 έλληνες του ιδιωτικού τομέα χωρίς να καταγράφονται οι αυτοαπασχολούμενοι που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους ( και τώρα μας έπισαε πόνος για 2.000 κοπρτίτες της ΕΡΤ), ενώ το Δημόσιο Χρέος  μετά την πάροδο τριών χρόνων παρέμεινε στο ύψος του 2010 , 309 δις ευρώ, δηλαδή  ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!

Χαράμι αποδείχθηκαν όλα τα πρωτοφανή για τις μετακατοχικές γενιές των Ελλήνων δεινά που επέφερε η πολιτική των Μνημονίων.

Οι θυσίες του Ελληνικού λαού ήταν μάταιες, χωρίς αντίκρυσμα και κάποιοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ... ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

Πηγή : Περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ Τευχος 191 - 13-19/6/2013 - Γιώργος Δελαστικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ