Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΟΙ ΕΥΡΩΚΟΠΡΙΤΕΣ 



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε σήμερα - κατόπιν ψηφοφορίας - τη βουλευτική ασυλία της Μαρίν Λεπέν, ώστε να επιτραπεί η δίωξή της στη Γαλλία για σχόλιο που είχε κάνει για τους μουσουλμάνους το 2010.

 Η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας της Λεπέν, όπως είχε εισηγηθεί η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλει δικαστήριο της Λιόν. Η Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας και ευρωβουλευτής από το 2004, αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους για ένα σχόλιό της με το οποίο παρομοίαζε τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στους δρόμους με την κατοχή του Παρισιού από τους Γερμανούς Ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

 Το σχόλιό της αυτό είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες σε τέμενος του Παρισιού, όπου οι πιστοί προσεύχονταν έξω απ' αυτό λόγω συνωστισμού. Αν κριθεί ένοχη για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι φυλάκιση ενός έτους και καταβολή προστίμου 45.000 ευρώ.

 Χθες η Λεπέν επανέλαβε το σχόλιο που είχε κάνει το 2010, αψηφώντας την απειλή της δικαστικής της δίωξης. Όπως δήλωσε, το έγκλημά της είναι ότι «τόλμησε να πει αυτό που σκέφτονται οι Γάλλοι, το οποίο είναι ότι οι προσευχές στους δρόμους --οι οποίες συνεχίζονται στο γαλλικό έδαφος-- συνιστούν κατοχή».

 «Θα πάω στο δικαστήριο με το κεφάλι μου ψηλά για να εξηγήσω ότι πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι σ' αυτήν τη χώρα που να λένε στους Γάλλους την αλήθεια» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Το 1998, το Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει την άρση της ασυλίας του πατέρα της και ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν, μετά τη δήλωσή του ότι το Ολοκαύτωμα ήταν μια "λεπτομέρεια" της ιστορίας. Γερμανικό δικαστήριο τον είχε καταδικάσει αργότερα για υποβάθμιση του Ολοκαυτώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ