Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

"ΒΟΗΘΕΙΑ" ή "ΦΡΟΝΤΙΔΑ" ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ;

ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΚΕΔΗΣ !!!


"Υπάρχουνε κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια "  έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη και την θυμήθηκα όταν είδα τις τραγικές εικόνες των κρατικοδίαιτων κατά Πάγκαλο κοπριτών, να έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στο κτήριο της ΚΕΔΗΣ και να εκβιάζουν ενώ "η χαμηλοταβανία κατά Αθανάσιον" να επισκέπτεται τους "καταληψίες" , μεταξύ των οποίων και οι "εργαζομενοι" στο πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ", δηλώνοντας αρωγή και συμπαράσταση "στα δίκαια αιτήματά τους "

Διάβασα και την δήλωση του Παναγιώτη Κοτρώνη για την ΚΕΔΗΣ και τα νομκά πρόσωπα του Δήμου " Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ" χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων και είναι στο πλευρό τους χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση αλλά με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων, του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων"

Και ποιός σου είπε  Παναγιώτη ότι το συμφέρον των σερραίων δημοτών ταυτίζεται με τα συμφέροντα όλων αυτών που αναφέρεις; Το συμφέρον της σερραϊκης  κοινωνίας προέχει και όχι το "βολεμα" και η διαπλοκή συγκεκριμένων ομάδων με τα κοινοτικά χρήματα που κατασπαταλούν.

Και για να γίνω πιό σαφής. Το πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα , χωρίς κανέναν έλεγχο  των εργαζομένων για την ποιότητα και την συνέπεια των παρεχομένων υπηρεσιών ενώ κοστιζει πανάκριβα στον σερραίο δημότη και παράλληλα με την ρουσφετολογία στις προσλήψεις βολεύονται οι εκάστοτε ημέτεροι των βλαχοδημαρχων  ...

Δηλάδή το όλο σύστημα λειτουργεί με δημοσιουπαλληλική λογική και αδιαφανή  κριτήρια , βολεύει στα "κομματόσκυλα" και προάγει  την πεπατημένη "των πελατιακών σχέσεων" ενώ  με μια άλλη φιλοσοφία αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων θα δημιουργούσε ενεργούς παραγωγικούς πολίτες και θα συνέβαλε στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων του ΟΑΕΕ.

Αν υποθέσουμε ότι στο πρόργαμμα απασχολούνται 20 άτομα με μισθό 1.000 ευρώ τον μήνα , προκύπτει ένα ετήσιο  κόστος μισθοδοσίας ( 20 εργαζόμενοι x 1.000 + 400 ΙΚΑ x 14 μισθούς ) 392.000 ευρώ ... και ρωτάω τώρα εγώ σε πόσους συμπολίτες μας παρείχε υπηρεσίες η ΚΕΔΗΣ μέσω του "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ;  Είναι βέβαιον ότι ουδείς γνωρίζει να απαντήσει.

Αντίθετα η ανωτερω εταιρεία " ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" με το ίδιο κόστος και με 100 ευρώ τον μήνα αμοιβή θα κάλυπτε τον χρόνο 326  ωφελούμενους. Μήπως πρέπει επιτέλους να μετρήσουμε την σχεση κόστους και ωφέλειας, λαμβανοντας υπ' οψιν και την ποιότητα των π[αρεχόμενων υπηρεσιών; 

Μήπως "οι καταληψίες" αντί να βολεύονται στην ανευθυνότητα της δημοσιουπαλληκικής νοοτροπίας θα μπορούσαν να ιδρύσουν μικρές επιχειρήσεις με επιδότηση μάλιστα από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους  και να  αναλάβουν την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών ενώ ο Δήμος απορροφώντας τα ευρωπαϊκα κονδύλια θα καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ ανα ωφελούμενο (που μπορεί να γίνει και μικρότερο λόγω ανταγωνισμού ) σε ιδιωτικές πλέον επιχειρήσεις υπό αυστηρή εποπτεία και με συμβάσεις έργου και οχι σε κρατικοδίαιτους κηφήνες που τώρα η τροϊκα θα τους παύσει οριστικά.

19 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ Ο ΣΙΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗ !
    ΤΥΧΑΙΟ ?
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τα φαρμακά τους μας λες τα γερόντια να πληρώνουν και άλλα 100 ευρώ για γνωριμία και μετά βλέπουμε πόσο θα πάει . Γράψε τέτοια να βλέπει ο κόσμος ποιες είναι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής .
    Μαζί με το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα του Ζιγδαντώνη έχετε γίνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά τους μετανάστες και τους αριστερούς , τώρα τα παπούδια ! ! ! Μετά ποιός ? Οι άνεργοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ .
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ .
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ .

    ΒΥΡΩΝ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΥΠΟΥΕΓΟΣ ΤΥΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ , ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ .

      ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

      Διαγραφή
  5. 100 ευρώ προσφορά γνωριμίας ? Διαφήμιση κάνεις ΙΑΚΧΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έβλεπα τον Αυτιά Κυριακή πρωί και 7.30 έδινε συνέντευξη ο Υπουργός Υγείας . Καλά πότε γαμάει αυτός ο άνθρωπος ?
    Το έκοψε κι΄αυτό για να σώσει την πατρίδα μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ . Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ . ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ . ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ .

      Διαγραφή
    2. Τι ήθελε ο μπουμπούκος στο νοσοκομείο ? Βιβλία ήθελε να πουλήσει ή είχε προεκλογική συγκέντρωση με τα σώματα ασφαλείας ?

      Διαγραφή
  7. ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.................
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ
    ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ..
    Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΑΡΕΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
    ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΒΡΕ ΔΕ ΓΑΜΙΩΜΑΣΤΕ ΛΕΩ....
    Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΞΕΧΑΣΑ
    ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ( ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΝΕΡΓΟΥ ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !

      Διαγραφή
    2. Απόλυτα σωστή τοποθέτηση..
      εκτός του γαμιώμαστε..
      ας τους ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ


      ΥΓ μην πεταχτει κανας γκότσης
      κ μας τα κάνει τσουρέκια πάλι ναι?

      Διαγραφή
  8. Γραψε να ξέρουμε άν ¨κοπρίτες¨ έχει η χρυσή αυγή;Πές μας αν ζητησαν εσωτερικό οικονομικο έλεγχο καποια μελη της χρυσης ομαδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΑΣ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΡΩΓΛΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ

      Διαγραφή
    2. Ο ΙΑΚΧΟΣ έχει έρωτα με τον Ζιγδαντώνη τώρα , την έχει αφήσει την Χ.Α. Μόνο κάτι πρώην χρυσαυγίτες ( π.χ. Βορίδης ) θα μείνουν να υπερασπίζονται την πολιτική του , κάτι γραφικοί τύπου μπουμπούκου , το Μητσοτακαίικο και τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ .

      Διαγραφή

    3. Ο ΙΑΚΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΕΡΩΤΑ" ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ , ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΓΡΑΦΩ ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ "ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ" , ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ

      Διαγραφή
    4. ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΠΟΤΑ !
      ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ , ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ !

      Διαγραφή
    5. Μην είσαι μαλάκας , κοίτα να πάρεις καμιά θεσούλα τώρα γιατί δεν τον βλέπω και για πολύ τον Ζιγδαντώνη πρωθυπουργό . Τον Θοδωράκη να τον προσέχεις σαν τα μάτια σου .
      Ο Μιχαλάκης έγινε Υποδιοικητής του ΟΓΑ , εσύ γιατί να μην πάρεις κάτι ?

      Διαγραφή
    6. "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕ" ΝΑΖΙαρη Ίακχε, διάβασε αυτό να "φτιαχτείς"!

      «Εφτά χρόνια αρπαχτή» Τα σκάνδαλα της δικτατορίας, τα οποία αποσιωπούν οι εχθροί της μεταπολίτευσης. http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100725.htm

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ