Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΑΛΕΚΟ ΕΜΗΜΕΡΩΣΕ "ΤΟ ΓΚΥΡΙΖΙ" ΣΟΥ, ΟΤΙ ...


 ... "FINITO LA MUSIKA , PASSATO LA FIESTA" όπως μας έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη


Ες αύριον τα σπουδαία ...

Λοιπόν επανέρψχομαι σήμερα (9/8) Αλέκο και ξεξινάω και όπου κάνω λάθος σε παρακαλώ να με διορθώσεις , πολλοί θα διαβάσουν λίγοι θα καταλάβουν αλλά το μήνυμα αυτοί που πρέπει θα το πάρουν 

 Πάμε λοιπόν ... Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες, είναι ότι καταθέσεις μετόχων για μελλοντική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμης εταιρείας, πρέπει να πραγματοποιούνται, μετά την ημερομηνία της συνεδρίασης του ΔΣ, κατά την οποία πήρε την απόφαση για αυτή την αύξηση. Εφ’ όσον δε, απαιτείται και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, προκειμένου να εγκριθεί η αύξηση αυτή, πρέπει στο πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ να αναφέρεται και η ημερομηνία σύγκλησής της, η οποία σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να απέχει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους από την ημερομηνία της απόφασης του ΔΣ. 

Σε ότι αφορά τον λογιστικό χειρισμό των ποσών αυτών (των καταθέσεων), θα χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός 43.00 Καταθέσεις μετόχων, κάτω από τον πρωτοβάθμιο 43.ΠΟΣΑ ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Ο λογαριασμός αυτός θα πιστώνεται σε χρέωση των χρηματικών διαθεσίμων (βλέπε και σχετικές τροποποιήσεις που έγιναν στον Ν.2190/20, με τον Ν.3604/2007-άρθρο 11 παρ.6 Ν.2190/20).

Ανάληψη των παραπάνω ποσών που βρίσκονται στην πίστωση του 43.00, επιτρέπεται μόνο στη περίπτωση που η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν πραγματοποιείται, επειδή το ίδιο το ΔΣ σε μεταγενέστερη συνεδρίασή του, ανακαλεί την αρχική του απόφαση για αύξηση του ΜΚ, ή ακόμη επειδή η ΓΣ των μετόχων (η οποία ήταν απαραίτητη για να εγκρίνει την αύξηση), τελικώς δεν κάνει δεκτή την πρόταση-εισήγηση του ΔΣ. Σε αυτή την περίπτωση, τα ποσά που βρίσκονται στον 43.00, θα μεταφερθούν στον 53.92 Υποχρεώσεις προς μετόχους από ματαιωθείσα αύξηση κεφαλαίου.

Οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει αυτός ο (αυστηρός) τύπος για την διαδικασία αυτή, είναι ότι καταβάλλεται προσπάθεια να μην παραπλανηθούν όλοι όσοι σχετίζονται με την εταιρεία, η οποία σκοπεύει την αύξηση του κεφαλαίου της με αυτόν τον τρόπο. 

Συγκεκριμένα, θα μπορούσε η εταιρεία, για κάποιους λόγους, να «δείξει» αυξημένα τα Ιδια Κεφάλαιά της σε δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ αμέσως μετά να επιστραφούν τα ποσά στους μετόχους, χωρίς να πραγματοποιηθεί καμία αύξηση στο ΜΚ. Είναι σαφές ότι εφ’ όσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις κατάθεσης των ποσών στον 43.00 για την μελλοντική αύξηση του ΜΚ, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αύξησης αυτού, τότε μόνο μπορούν να υπολογισθούν ως Ιδια Κεφάλαια της εταιρείας. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν είναι βέβαιη η αύξηση του κεφαλαίου, τότε τα Ιδια Κεφάλαια περιορίζονται στο άθροισμα των υπολοίπων των λογαριασμών: 40+41+42. 

Επι πλέον τα χρήματα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά ειδικό λογαριαμό της εταιρείας που τηρείται σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργείνόμιμα στην Ελλάδα σύμφωνα με το άρθρο 11 § 6 του ν. 2190/1920. 

 Δηλαδή έχουμε μια εταιρεία εις το βουνό ψηλά εκεί που λειτουργεί τόσα χρόνια παράνομα με μια μαϊμού μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που δεν γίνεται ποτέ ... αλλά και δεν ματαιώνεται ποτέ ώστε να επιστραφούν τα μετρητά τους μετόχους ( φαίνεται τους περισεύουν 300.000 ευρώ) 

 Χρόνια τώρα κρατάει αυτή η κολώνια. Θα πάει μακρυά η βαλίτσα Αλέκο;

1 σχόλιο:

  1. ....και ποιών την ανάγκη φιλοτιμία
    (θες μεταφραση αβερελ ?)
    εκοψε λάσπη το κουνάβι...
    αλλωστε οι δεσμοί ειναι με βαρείς όρκους
    κόντρα στη δικαιοσύνη και κλπ κλπ
    ααα κ το σχολιάκι για τον ΕΟΣ
    κ τον Μαρμαρέλλη χαχαχα ολα τα λεφτα
    σε χαρτάκι γραμμένο θα στοδωσαν
    ε φρέον ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ