Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΕΥΔΑΠ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ... ΣΤΟ 5% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ

ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΤΑΝ ΤΟ 2012 ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΗ 48 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ !!!

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει στην κατοχή του το 61,33% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ με δικαίωμα να το πουλήσει αν και το κατά πόσο νομιμα το απέκτησε θα αποτελεσει αντικείμενο δικαστικής έρευνας. 

Η ΕΥΔΑΠ σύμφωνα με στοοιχεία της επίσημης ιστοσελίδας της διαθέτει πελατολόγιο 4,3 εκατομ. νοικοκυριών (2.020.000 συνδέσεις)  ενώ το μήκος των αγωγών της ανερχεται σε 9.500 χιλιόμετρα. Ο τομέας αποχέτευσης εξυπηρετεί 3,5 εκατομ. κατοίκους ενω το συνολικό μήκος των ναγωγών αυτών ξεπερνά τα 6.000 χιλιόμετρα. Εάν σε αυτά προσθέσουμε τρία μεγάλα διυληστήρια κι ενα τεράστιο δίκτυο δεξαμενών, έχουμε μια συνολική αξία που ανέρχεται με συντηρητικές εκτιμήσεις στα 6,5 δις ευρώ !!!

 Αυτή θα ήταν η δαπάνη εαν σήμερα οποιοσδήποτε επενδυτής (Δημόσιο ή ιδιώτης) αποπειράτο να κατασκευάσει εξ αρχής αυές τις πολύτιμες υποδομές με δυνατότηα διύλησης 1,5 εκατομ. κυβικών μετρων νερού ώστε να καταναλώνονται 1 εκατομ. κυβικά μέτρα νερού.

Με βαση όμως την σημερινή χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της ΕΥΔΑΠ που έχει διαμορφωθεί  στο πλαίσιο της ραγδαίας υποτίμησης των μετοχών του ΧΑ στην τριετία των μνημονίων το ΤΑΙΠΕΔ ευελπιστεί να εισπράξει περίπου 300 εκατομ. ευρώ από την πώληση του 61,33% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ που κατέχει.

Οταν το Δημόσιο χρέος μετά από την κατακρεούργηση του Ελληνικού λαού έχει εκτιναχθεί στα 320 δις ευρώ ή 180% του ΑΕΠ γίνεται σαφές ότι το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ έναντι 300 μόνο εκατομ. ευρώ ουδεμία αρωγή μπορεί να προσφέρει στην απόσβεση του χρέους παρά μόνο στην αύξηση της διαπλοκής με μια πώληση  προς το συμφέρον των τοκογλύφων δανειστών μας και μόνο ...
  

2 σχόλια:

  1. ΙΑΚΧΕ , ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ..................................................... ΠΛΑΚΩΘΚΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣΗΣ - ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ. ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΓΙΝΕ Η ΟΜΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΠΟΛΥ ΜΠΟΥΝΙΔΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΣΕ ΩΡΑΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΙ "ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΙ" ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ . ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ