Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Η ΣΙΝΤΙΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ...

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΕΝΑΣ "ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ" , Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΟΥΜΤΖΙΔΗΣ

Τεταρτη, 26 Σεπτεμβριου 2012 10:15    E-mail
Η επιστολή - φωτιά Μουμτζίδη προς Καρύδα

Με μία επιστολή - φωτιά, γεμάτη αιχμές και βολές κατά του δημάρχου Σιντικής Απόστολου Καρύδα, ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ ο Λάμπης Μουμτζίδης, σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος το απόγευμα της Δευτέρας (24/7). 
Στην επιστολή του, ο έως πρότινος στενός συνεργάτης του δημάρχου Σιντικής, κατηγορεί ευθέως τον Απόστολο Καρύδα, για "απαξίωση" του Δημοτικού Συμβουλίου και για αδιαφανείς διαδικασίες στην υπόθεση Λιανάκη.
Αναλυτικά η επιστολή Μουμτζίδη, που δημοσιοποιεί αποκλειστικά το infoserres.gr, έχει ως εξής :
Κύριε Δήμαρχε, αξιότιμοι συνάδελφοι, 
Μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό και αφού εκτίμησα όλες τις παραμέτρους μια τέτοιας απόφασης, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Σιντικής. 

Παρακαλώ δε, όλους τους συναδέλφους να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου, να σεβαστούν την απόφασή μου, διότι δε θέλω η ενέργειά μου αυτή να δώσει αφορμή σε πολιτικά παιχνίδια, τα οποία δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα μου.
Αγαπητοί συνάδελφοι, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και ιδιαίτερα από το δήμαρχο Σιντικής, με πόσο πάθος και πόσο σκληρά εργάστηκα, ώστε ν’ αναλάβει τη δημοτική αρχή για το καλό του τόπου μας. Κόπιασα εγώ όπως και πολλοί άλλοι για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τόπο μας, να αποκαταστήσουμε τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη νομιμότητα και να προφέρουμε στους συνδημότες μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν σωστές υπηρεσίες και να βλέπουν το δήμο μας να προκόβει. Ακόμη, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν πως έκανα τα πάντα για να βοηθήσω μέχρι και σήμερα την καλή λειτουργία του δήμου προς όφελος των δημοτών. 
.
Δυστυχώς, κ Δήμαρχε, μετά από 20 μήνες συνεχούς προσπάθειας και καθημερινής ενασχόλησής μου με τις δημοτικές υποθέσεις, τα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν τη μάταια προσπάθειά μου. Πήρα αυτήν την απόφαση:
  •  1. Διότι στο πρόσωπό μου απαξιώθηκε η θέση και το αξίωμα τόσο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου 
  • 2. Η υπόθεση Λιανάκη και ο τρόπος χειρισμού της από τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο και από τις υπηρεσίες του dήμου. Πού είναι η διαφάνεια και η νομιμότητα στην υπόθεση Λιανάκη, κ. Δήμαρχε; Τι είχατε να κρύψετε εσείς από τους δημότες μας και τη χειριστήκατε με τόση αδιαφάνεια; Γιατί δεν ενημερώσατε ποτέ την παράταξη, τους δημοτικούς συμβούλους, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν πηγαίνατε στην Αθήνα με τον κ. Λιανάκη, όταν διαπραγματευόσασταν με τον κ. Λιανάκη κ.λ.π. κ.λπ.
Λειτουργείτε, ως Ναπολέων, εκβιάζοντας και απειλώντας του Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας στην περίπτωση που δεν συμφωνούν με τις θέσεις σας, για καταστάσεις τελείως αδιαφανείς πράττοντας ενάντια σ’ αυτά που υποσχεθήκαμε στους δημότες. Την παράταξη τη χρησιμοποιείτε μόνο για ίδιον όφελος. Δε συνεκλήθη ποτέ, δε ρωτήθηκε ποτέ, δεν αποφάσισε ποτέ για οτιδήποτε.
.
Οι δημότες, μας αποκαλούν «πολιτικούς μασκαράδες» διότι ανεχόμαστε όλη αυτήν την κατάσταση. Ακόμα και σήμερα συνεχίζετε την ίδια καταστροφική τακτική για το Δήμο. Δεν ενημερώνετε το Δημοτικό Συμβούλιο για το ότι ο κ. Λιανάκης έφερε και πρωτοκόλλησε τη μελέτη του έργου, την οποία μελέτη δεν την έχει υπογράψει ο επιβλέπων μηχανικός, δεν την έχει υπογράψει και θεωρήσει η επιβλέπουσα αρχή και εσείς δεν έχετε ορίσει επιτροπή παραλαβής του έργου. 

Εφαρμόζετε την ίδια καταστροφική τακτική με τον προκάτοχό σας κ. Σπάση, αδιαφορώντας, έτσι ώστε να παρέλθει ο χρόνος μέσα στον οποίο ο Δήμος και η επιβλέπουσα αρχή να μπορέσουν ν’ αντιδράσουν, με κίνδυνο να καταστούν όλες οι πράξεις τελεσίδικες. Όμως, η υπόθεση αυτή έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Τα έγγραφα της ΤΥΔΚ αποδεικνύουν, τα ατέλειωτα λάθη στο χειρισμό της υπόθεσης και τίποτε δεν έχει τελειώσει. 
.
Οι συνδημότες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν. Ενδιαφέρονται και αγωνιούν. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων βάζουν από την τσέπη τους για να αγοράσουν λάμπες για τα χωριά τους, οι επαγγελματίες αγωνιούν για το πότε θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλουμε, έργα δε γίνονται, ανάπτυξη δεν υπάρχει, προγραμματισμός δεν υπάρχει και η δημοτική αρχή πληρώνει 800.000 ευρώ στον κ. Λιανάκη. Δεν μπορώ, λοιπόν, να παραμείνω θεατής σε όλη αυτήν την κατάσταση. Δεν γίνομαι τυφλός και βουβός αποδέκτης. 
.
Ο χαρακτήρας μου και η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, τις οποίες ποτέ μα ποτέ δεν αποδέχτηκα. Και δεν είναι μόνο αυτό. 20 μήνες τώρα προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις, καταθέτοντας προτάσεις, για την καλή λειτουργία του Δήμου, μα όλες πέφτουν στο κενό. Κάθε φορά που μπαίνω στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θυμάμαι πως η θέση αυτή δεν είναι μόνιμη. Κρίνεται, συγκρίνεται, αξιολογείται. Ο χρόνος θα δείξει και θα κριθώ από τους συνδημότες μας, εάν πράττω σωστά που παραιτούμαι. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στην νομική υπηρεσία του Δήμου. Εδώ σε αυτήν την αίθουσα ο νομικός σύμβουλος του δήμου μίλησε για τις παγερές αίθουσες των δικαστηρίων, για το πόσο γνώση έχει ο κάθε άνθρωπος Και τα τριάντα τρία (33) χρόνια δικηγορίας του. Δεν μίλησε καθόλου για την ταμπακέρα.
.
Εγώ ο επί τριάντα τρία χρόνια (33) Γουρουνάς και έχοντας την γνώση ένα στο άπυρο κατάλαβα ότι η Διευθύνουσα Αρχή έπρεπε να ερωτηθεί (όπως και έκανα) να κληθεί στην Δικαιοσύνη να καταθέσει. Να ζητηθεί από τον Δήμαρχο να γίνει επιτροπή παραλαβής του έργου από τους μηχανικούς του Δήμου και τις Τ.Υ.Δ.Κ. Και να εξεταστεί πόσο τοις εκατό της μελέτης έχει υλοποιηθεί και παραδοθεί. 
.
Κύριε Δήμαρχε, δεν μου ταιριάζει ο ρόλος της γλάστρας, γι’ αυτό και σας διευκολύνω- απελευθερώνω με την παραίτησή μου. Την αυτοδιοίκηση, την αντιλαμβάνομαι ως τόπο συζήτησης και πολιτικής παραγωγής, γι΄αυτό και ασχολήθηκα. Και σ΄αυτό με μυήσατε, εσείς κ. Δήμαρχε, ως δάσκαλός μου. Στήσαμε, εσείς, εγώ και πολλοί άλλοι μια παράταξη που τιμήθηκε από τον κόσμο. Και εδώ ισχύει το αρχαίο ρητό: «Δάσκαλε που δίδασκες…».
.
Λυπάμαι πολύ, ζητώ συγγνώμη από τους συνδημότες μας που πίστεψαν στο πρόγραμμα μας, στο οποίο έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι, καθώς ανήκω στα ιδρυτικά στελέχη της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ» Ευχαριστώ όλο το σώμα για τη μέχρι τώρα συνεργασία. Εύχομαι η παραίτησή μου να προβληματίσει και να αποτελέσει μια νέα αρχή για να επιστρέψει η δημοτική αρχή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. 
.
Με τιμή
Μουμτζίδης Χαράλαμπος
Δημοτικός Σύμβουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ