Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

AΓΓΕΛΙΚΗ , ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙΣ...

    "Ο ΤΖΑΜΠΑΣ" ΠΕΘΑΝΕ ... 





'Ενας από τους λόγους που προχώρησαν σε καταλήψεις οι μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η εφαρμογή της ΚΥΑ ΦΕΚ 1449/14-06-2013 για τη μεταφορά μαθητών. Αν και τον τρόπο διαμαρτυρίας δεν τον βρίσκω ιδιαίτερα ευφάνταστο και αποτελεσματικό, είναι απίστευτο ότι για τους μαθητές που κατοικούν σε μικρές κοινότητες στην ύπαιθρο, δεν καλύπτεται το κόστος μετακίνησης με δημόσια ή αστική συγκοινωνία αν διαμένουν σε απόσταση μικρότερη των 3000χλμ για τα παιδιά του Γυμνασίου και 4000 χλμ για τα παιδιά του Λυκείου. Πρακτικά αυτό σημαίνει για την περιοχή μου ότι οι μαθητές που κατοικούν στην Ανθή, τα Θερμά, την Αγία Παρασκευή, την Τερπνή δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στη δωρεάν μεταφορά. 

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτοί που νομοθετούν δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, όταν θέλουν να επιστρέψουμε δεκαετίες πίσω, τότε που οι δικοί μας παππούδες μας περπατούσαν χιλιόμετρα για να έχουν πρόσβαση στην παιδεία. Εκτός αν πιστεύουν ότι είναι "ρομαντικό" ή συμβάλλει στην εκγύμναση τους να περπατούν 3 και 4 χλμ στο επαρχιακό δίκτυο για να φτάσουν στο σχολείο τους. Απ' την άλλη σε σχέση με την εποχή των παππούδων μας οι φόροι έχουν αυξηθεί και υποτίθεται ότι υπάρχουν για να μας εξασφαλίζουν πρόσβαση σε στοιχειώδη δημόσια αγαθά ( υγεία , παιδεία) , αν είναι ας τους καταργήσουμε .....


Την ευθύνη για την εφαρμογή της ΚΥΑ την έχουν οι περιφέρειες σε συνεργασία με τους Δήμους, δυστυχώς 4 μήνες μετά την έκδοση της σχετικής νομοθεσίας και ενώ τα σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη δεν είδα καμία δημόσια παρέμβαση από κανέναν αρμόδιο, καμία καταγγελία, προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί οι αιρετοί αξιωματούχοι της περιφέρειας ποιος είναι ο ρόλος τους. Ας αναλάβουμε λοιπόν την ευθύνη και ας δώσουμε άμεσα λύση , με πρωτοβουλία του Δήμου ο οποίος μπορεί νόμιμα να αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών.
Μου αρέσει! · · · 7 ώρες πριν ·

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ