Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΟΣ Η ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

      ΚΑΤΑΡΡΕΙ Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ ;


Την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα αίρεται η βουλευτική ασυλία του Μιχάλη Ταμήλου (ΝΔ, Τρικάλων), Μενέλου Βλαχβέη (ΝΔ, Σέρρών) Δημήτρη Χριστογιάννη (ΝΔ, Πιερίας) και Ιωάννη Μιχελογιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ, Ηρακλείου).


Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μενέλαου Βλάχβεη είχε ζητηθεί για απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση, ως μέλους του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών από την οποία η περιουσιακή ζημιά υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.


4 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΛΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΕΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ.
    ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΑΙΖΕ ¨Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΞΥΝΗΣ?
    ¨Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ?
    ΛΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέχεια στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δίνει την Πέμπτη η εφημερίδα Αυγή.

    Σε άρθρο με τίτλο «Στήνεται προβοκάτσια με στόχο την Αριστερά και τα κινήματα», που υπογράφει «ειδικός συνεργάτης», αναφέρεται ότι «μικρή ομάδα 'σκληρών' του Μαξίμου» επιστρατεύει παρακρατικούς μηχανισμούς, για να επιβεβαιωθεί η θεωρία των δύο άκρων και κυρίως να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Η συγκεκριμένη ομάδα του Μαξίμου, όπως αναφέρει η Αυγή, έχει τριπλό σχέδιο: «να βομβαρδίσει την κοινή γνώμη με την τοξική προπαγάνδα κατά της αριστερής βίας», «την συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφή βίας» και «την κινητοποίηση των προθύμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την 'αντιεγκληματική' νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά».

    Με αφορμή το θέμα των Σκουριών, η εφημερίδα αναφέρει ότι «στο στόχαστρο της ΕΥΠ δεν είναι μόνο στοχοποιημένος λόγω δημόσια διατυπωμένων απόψεών του βουλευτής της Μακεδονίας, αλλά και βουλευτές της Θεσσαλονίκης, των οποίων επίσης τα τηλέφωνα και οι κινήσεις παρακολουθούνται».

    «Όπως επίσης» συνεχίζει το δημοσίευμα «υπό συστηματική παρακολούθηση είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας τουλάχιστον βουλευτής του ΚΚΕ και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

    «Η εξάρθρωση του μαύρου, δηλαδή της Χρυσής Αυγής, είναι πρόβα τζενεράλε για το 'συντριπτικό πλήγμα στο κόκκινο', δηλαδή την Αριστερά» σημειώνει η εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν η Χρυσή Αυγή ζητούσε οικονομική ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών με εγγυητικές επιστολές από το κράτος

    Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επιδείξει η ΚΟ της Χρυσής Αυγής για το μέλλον της ελληνικής ακτοπλοϊας, αφού, όπως προκύπτει από τη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικου Ελέγχου, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν καταθέσει περισσότερες από 140 ερωτήσεις, αναφορές ή ακόμη και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για διάφορα θέματα του κλάδου. Για την ακρίβεια, οι 18 βουλευτές της ΧΑ έχουν καταθέσει σχεδόν ίδιο αριθμό τέτοιων ερωτήσεων με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ...

    Ήδη ο Guardian έχει κάνει σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από μερίδα εφοπλιστών. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η εφημερίδα, "Εν μέσω φημών για στήριξη από εφοπλιστές, (η Χρυσή Αυγή) έχει καταφέρει να ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα". Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως η Χρυσή Αυγή είχε ταχθεί υπέρ της τροπολογίας- δώρο στους εφοπλιστές, σύμφωνα με την οποία δεν θα συμπεριλαμβανόταν στο πόθεν έσχες η συμμετοχή σε ναυτιλιακές εταιρείες. Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε για τη συγκεκριμένη τροπολογία ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση.

    «Κεφάλαια 6 δισ. ευρώ να πάνε στις ναυτιλιακές»

    Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει ερώτηση της Χρυσής Αυγής προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Αιγαίου και Οικονομικών για τη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών που κατατέθηκε στη Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο. Στην ερώτηση εκείνη ο βουλευτής Νικόλαος Κούζηλος ανέφερε ότι «τράπεζες όπως η Εμπορική, η Εθνική και η Marfin διαθέτουν ναυτιλιακά χαρτοφυλάκια αξίας 6 δισ. ευρώ που πρέπει να τα κατευθύνουν για την ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών».
    Ο βουλευτής ζητούσε «να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας οι ναυτιλιακές εταιρείες», ενώ πολλές ήταν και οι ερωτήσεις του με τις οποίες ζητούσε «να αρθούν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια για τον συγκεκριμένο κλάδο».
    Η ερώτηση του Λαγού για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

    Στις 25 Ιανουαρίου ο βουλευτής Γιάννης Λαγός κατέθεσε ερώτηση για την ανάπτυξη της Επισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα. Έθετε ως ζήτημα τη «μείωση των δικαιολογητικών και της γραφειοκρατίας» και «δημιουργία νέου σύγχρονου μητρώου ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, στο οποίο θα περιέχονται οι υγιείς επιχειρήσεις». Ο ίδιος βουλευτής, μαζί με τον Παναγιώταρο εμφανίζεται να καθησυχάζει τους επιχειρηματίες της Ζώνης και να μπαίνει ως εγγυητής-ανάχωμα στη συνδικαλιστική δράση. Πράγμα που τελικά προσπάθησε όντως να κάνει η Χρυσή αυγή με την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

    Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μίχος, Λαγός και Παναγιώταρος στη Ζώνη του Περάματος. Στις 8 Αυγούστου ο Ι. Λαγός αποκάλεσε «λακέδες» τα στελέχη του ΚΚΕ και απείλησε ότι θα εξαφανιστούν από το Πέραμα.

    (Οι βουλευτές Μίχος, Λαγός και Παναγιώταρος στη Ζώνη του Περάματος. Στις 8 Αυγούστου ο Λαγός αποκάλεσε «λακέδες» τα στελέχη του ΚΚΕ και απείλησε ότι θα εξαφανιστούν από το Πέραμα.)



    Πιο ευέλικτη και λειτουργική διαδικασία νηολόγησης ζητούσε και ο Νικόλαος Κούζηλος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2013. Ο ίδιος βουλευτής, με άλλη ερώτηση, ζητούσε να αναπτυχθούν οι διαθέσιμες εκτάσεις στον ΟΛΠ για τη χρήση του τομέα αυτοκινήτων (Car Terminal).



    Καθόλου τυχαία δεν είναι η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ιδρύσει... σωματείο στην περιοχή. Μάλιστα, εκείνο το διάστημα, σύμφωνα με το "Έθνος", οι βουλευτές, Λαγός, Μισιάκας και Παναγιώταρος είχαν γίνει μόνιμοι "θαμώνες" των γραφείων της ΤΟ Νίκαιας.



    Μένει μόνο να απαντηθεί πόσα ακόμα θα βγουν στην επιφάνεια για να... επιβεβαιώσουν την περίφημη φράση "αυτά τα χέρια είναι καθαρά" του Νίκου Μιχαλολιάκου.





    Πληροφορίες από ΑΜΠΕ
    - See more at: http://left.gr/news/hrysi-aygi-o-polytimos-synergatis-ton-efopliston#sthash.uhHZa8EA.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυβέρνηση και ανεξάρτητη (!) Δικαιοσύνη σε διακριτούς αλλά και συναφείς ρόλους μοιάζουν ως να μετήλθαν παιχνίδια περίεργων «ισορροπιών» και «σκοπιμότητας» σε σχέση με τις προφυλακίσεις ή μη (και όχι μόνο) των κατηγορούμενων στελεχών της ηγετικής ομάδας του νεοναζιστικού εκτρώματος της «Χρυσής Αυγής».

    Είναι αξιοπρόσεκτο και άξιο ερμηνείας ότι με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης προφυλακίζονται οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός ενώ αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος.

    Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι με αυτές τις αντιφατικές και σπασμωδικές αποφάσεις, αποτέλεσμα των εσωτερικών αντιφάσεων στον κυβερνητικό και δικαστικό χώρο, προκαλούνται ερωτηματικά κατά πόσο πλήττεται αποτελεσματικά η εικόνα και η προοπτική της «Χρυσής Αυγής».

    Η νεοναζιστική «Χρυσή Αυγή», με προφυλακισμένο το αρχηγικό της δίδυμο, θα μπορεί να εμφανίζεται ως διωκόμενη από το «σύστημα», ενώ, την ίδια ώρα, το πιο πολυπληθές τμήμα της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας θα συνεχίζει ελεύθερο να διαθέτει ισχυρή συγκρότηση και παρέμβαση στη Βουλή και την κοινωνία, με τα μέσα ενημέρωσης να μην παραλείπουν να φιλοξενούν κάθε σχετική της δραστηριότητα, έστω και αν της προσδίδουν αρνητική φόρτιση.

    Οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές υπογράμμιζαν ότι μια τέτοια διφυής κατάσταση μπορεί να αποδειχθεί ευνοϊκή όχι για την πολιτική περιθωριοποίηση του νεοναζιστικού μορφώματος αλλά, ενδεχομένως, για τη συγκράτηση της πολιτικής επιρροής του, πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση κλιμακώνει αυτήν την ώρα την επίθεσή της ενάντια στο λαό με ένα νέο προϋπολογισμό φοροεπιδρομής και μείωσης των κοινωνικών δαπανών.

    Οι εξελίξεις αυτών των ημερών επιβεβαιώνουν ότι η αντιμετώπιση του νεοναζισμού στη χώρα μας δεν μπορεί να γίνει από μια κυβέρνηση της οποίας ισχυρές πτέρυγες διαθέτουν εκλεκτικές συγγένειες και σχέσεις «αγάπης και μίσους» με τη Χρυσή Αυγή και πολύ περισσότερο από μια κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία, μετατρέπει τη χώρα σε «προτεκτοράτο» και εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές λεηλασίας και διάλυσης.

    Η περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής δεν χρειάζεται μόνο αποφασιστικά, συνεκτικά και αποτελεσματικά μέτρα διωκτικού και δικαστικού χαρακτήρα. Είναι πρωτίστως θέμα πολιτικό και απαιτεί εδώ και τώρα μια προοδευτική και δημοκρατική ανατροπή, την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και μια νέα πορεία διεξόδου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας χωρίς τρόικα, μνημόνια και κηδεμόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ