Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ...


ΑNOIΞE O AΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ

 Ο Πρόεδρος της Ενώσης Βορειοελλαδιτών Επενδυτών Χρηματιστηρίου Αξιών, συμπολίτης μας δικηγόρος Αθηνών Γιώργος Παλάζης, ο οποίος υπέβαλε την μήνυση ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών και την καταγγελία για την παράνομη σύνταξη του Ενημερωτικού Δελτίου και Δημόσια Πρόσκληση του επενδυτικού κοινού, στην Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς.
  



 Ο κ. Παλάζης ισχυρίζεται ότι εκτός του αδικήματος της απιστίας σε βάρος της Τράπεζας έχουν τελεστεί (και από το υφισταμενο Δ.Σ.) ταυτόχρονα και τα αδικήματα της απάτης ( άρθρο 386 ΠΚ) , της σύστασης και συμμορίας ( άρθρο 187 § 3 ... σημειώνω ότι με την § 1 του ιδίου άρθρου προσπαθεί το πολιτικό σύστημα να χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή, εγκληματική οργάνωση), περί καταχραστών του Δημοσίου (ν. 1608/1950) και της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριόλτητες (ν. 3691/2008) 

Το δελτίο τύπου της Ενώσης που λάβαμε στο e-mail μας  την 21-11-2013:

ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ
Ε.Β.Ε.Χ.Α.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1999

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Aρ.πρωτ: 1/2013


Η ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ενεργώντας στα πλαίσια του καταστατικού της σκοπού σε συνδυασμό με το άρθρο 40 ΚΠΔ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης κατά παντός υπευθύνου για πράξεις και παραλήψεις που διαπίστωσε ότι τελέσθηκαν κατά τη διαδικασία της Δημόσιας Πρόσκλησης του Σερραϊκού επενδυτικού κοινού για την συμμετοχή του στην Αύξηση του  Κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών  η οποία βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη.
Παράλληλα ενημερώθηκαν και οι κατά τον νόμο αρμόδιες εποπτικές αρχές ήτοι: η ΤτΕ ως αποκλειστικώς αρμόδια για την νομιμότητα λειτουργίας των πιστωτικών ιδρυμάτων εν Ελλάδι και το ΝΠΔΔ Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 3401/2005 ως αποκλειστικώς αρμόδια για το έλεγχο της αλήθειας, της ακρίβειας, της νομιμότητας σύνταξης του ενημερωτικού Δελτίου και τελικής έγκρισης αυτού.
Η Ε.Β.Ε.Χ.Α. ως θεσμικό όργανο μιας συντεταγμένης και ευνομούμενης πολιτείας με σκοπό την στήριξη και τη διάδοση της μετοχικής ιδέας στo ευρύτερο επενδυτικό κοινό στηρίζει και τις μορφές επένδυσης και στον θεσμό των συνεταιριστικών τραπεζών οι οποίες αναμφισβήτητα αποτελούν βασικούς συντελεστές και πυλώνες ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, υπό την προϋπόθεση ότι λειτουργούν νόμιμα με διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία.

 Συνημμένα: Δύο (2) ηλεκτρονικά αρχεία των συνεντεύξεων του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Χ.Α. κ. Γεωργίου Παλάζη και της παρέμβασης του Προέδρου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (Ε.Ι.Χ.Ε.) κ. Τάκη Χριστοδουλόπουλου.

https://www.youtube.com/watch?v=pKScJNIlsR0         ( A’ ΜΕΡΟΣ )


                       
                                                                                 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Β.Ε.Χ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ.  ΠΑΛΑΖΗΣ
 ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι, ένθεν και κείθεν πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Εκεί στον δρόμο για τον Αι' Γιάννη. Κάτι πήγε στραβά πριν από πολλά χρονια και κρατάει χρόνια η κολώνια. Οι καλά πληροφορημένοι απόφοιτοι ξέρουν. Από εκεί πηγάζουν πολλά από αυτά που έγιναν στο Επιμελητήριο, στην τράπεζα και αλλού, την δεκαετία του 2000 στιςΣέρρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ