Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ...

... ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΝ ΦΑΡΑ !!!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ , ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ;

3 σχόλια:

  1. Κανονικά συνεχίζει να παίρνει το μισθό του ο Επαμεινώνδας Κορκονέας παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια.

    Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, αν και το Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει συγκληθεί πέντε φορές, ο δικηγόρος του Κορκονέα επικαλείται αδυναμία να παρευρεθεί, με αποτέλεσμα να έχει καταφέρει απανωτές αναβολές στην απόφαση του συμβουλίου.

    Ως εκ τούτου, ακόμη και σήμερα -αν κι έχουν περάσει περισσότερα από 4 χρόνια από το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος- ο Κορκονέας εξακολουθεί να βρίσκεται εγγεγραμμένος στους καταλόγους προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και να λαμβάνει το 30% των αποδοχών του.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τον συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή 10ετούς κάθειρξης.

    Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο Νίκος Δένδιας είναι έξαλλος με την υπόθεση και αποφασισμένος να “τελειώνει ο παραλογισμός”.

    Την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου πάντως, έχει προγραμματιστεί η επόμενη σύγκληση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια περίπτωση επίορκων υπαλλήλων που ενώ κατάκλεψαν το Δημόσιο εμείς συνεχίζαμε να τους πληρώνουμε έρχεται στο φως της δημοσιότητας και είναι άκρως εξοργιστική!

    Πέρυσι είχε αποκαλυφθεί η περίπτωση επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας οι οποίες είχαν κατακλέψει το δημόσιο και είχαν φτιάξει βίλες με πισίνες με την λεία τους!

    Ήταν, 8 Μαρτίου του 2012 όταν έφτασε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το ενημερωτικό σημείωμα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις παρανομίες επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλλιθέας, που προκάλεσαν ζημία 11 εκατομμυρίων ευρώ.

    Όπως, όμως, προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στις 28 Φεβρουαρίου του 2013, δηλαδή 11 ολόκληρους μήνες μετά, επιβλήθηκε σε τρεις από αυτούς, η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

    Σε όλο αυτό το διάστημα οι επίορκοι υπάλληλοι που κατάκλεψαν το Δημόσιο πληρώνονταν κιόλας το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών τους!

    Όλα αποκαλύφθηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καράμπελα, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί αν έχουν βάση δημοσιεύματα, σύμφωνα με το οποία το πειθαρχικό συμβούλιο καθυστέρησε δραματικά να επιβάλει την πειθαρχική ποινή στη συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας, η οποία αμειβόταν με βάση τον νόμο με το 50% των μηνιαίων αποδοχών.

    Όπως ειδικότερα προκύπτει από το έγγραφο του υπουργού Εργασίας:

    - Στις 8.3.2012 υπεβλήθη στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ ενημερωτικό σημείωμα και στις 9.3.2012 υπεβλήθη και η δικογραφία της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τα οποία γινόταν γνωστή η προσαγωγή ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών επτά (7) ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι τριών υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας.

    - Στις 12.3.2012 διαβιβάστηκε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με το οποίο έγινε γνωστή η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των τριών υπαλλήλων.

    - Στις 11.4.2012, μετά από σύμφωνη γνώμη του Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με τις οποίες οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία, με καταβολή του 1/3 των μηνιαίων αποδοχών (κατ΄ εφαρμογή του Ν. 3528/07) και παράλληλα ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους.

    - Για την υπόθεση αυτή δεν διενεργήθηκε ΕΔΕ, καθώς με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, με θέμα «πειθαρχικός έλεγχος-λήψη διοικητικών μέτρων», έγινε γνωστό στη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ότι παρέλκει η διενέργειά της, καθόσον τα πραγματικά περιστατικά, όπως θα προέκυπταν από τα στοιχεία της ποινικής δίωξης, θα ήταν επαρκή. Παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη έλεγχος από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών Ασφάλισης Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε εκτέλεση εντολής του υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    - Ο υπουργός επικαλείται έγγραφο της 4ης ειδικής ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, με ημερομηνία 20.11.2012 από το οποίο προκύπτει ότι την περίοδο εκείνη η διενεργούμενη κύρια ανάκριση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, εν αναμονή του πορίσματος της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ασφάλισης ΙΚΑ, διότι από το περιεχόμενο του θα ήταν δυνατό να εξειδικευθούν οι κατηγορίες και το ακριβές ύψος τις ζημίας που προκλήθηκε. Την ίδια ημέρα, στις 20.11.2012 υποβάλλεται στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού η έκθεση ελέγχου από την οποία προέκυπτε ότι είχαν ταμειακά εκτελεστεί 7.991 αποφάσεις παροχών για 1.213 ασφαλισμένους με αποτέλεσμα οικονομική ζημία για το Ίδρυμα ποσού 11.058.540 ευρώ.

    - Μετά την υποβολή της έκθεσης αυτής, η υπόθεση εισάγεται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στις 21.12.2012 οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν σε απολογία. Όμως στις 28.01.2013 και στις 29.01.2013, η πρόεδρος και ένα μέλος του Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Στις 18 Φεβρουαρίου 2013 το ΔΣ του ΙΚΑ ΕΤΑΜ όρισε νέα μέλη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο δίκασε την υπόθεση και στις 28.02.2013 επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης στους τρεις επίορκους υπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλος κίνδυνος! Ο Καραμανλής μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής....

    Την απειλή ότι ο πρώην πρωθυπουργός του playstation Κώστας Καραμανλής είναι πιθανό να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές διατυπώνει το περιβάλλον του ή κάποιοι κύκλοι που χρησιμοποιούν το όνομά του.
    Αφού επί 5 χρόνια η επανίδρυση του κράτους παρέμεινε ένα σύντομο ανέκδοτο και τα ελλείμματα της χώρας εκτοξεύθηκαν επί των ημερών του, εδώ και 4 χρόνια ούτε μιλάει ,ούτε πράττει τίποτα.
    Η παρουσία του στο κοινοβούλιο είναι αθόρυβη και το μόνο που κάνει είναι να προσέρχεται και να ψηφίζει χωρίς να παράγει κοινοβουλευτικό έργο ή παρεμβάσεις στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση του κόμματός του και τη χώρα.

    Την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, βρεθεί σε ψηφοδέλτιο του κόμματος φέρεται να έχει πάρει ο Κώστας Καραμανλής.

    Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 13 χρόνια πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται χολωμένος για την κριτική που του ασκεί ανοιχτά ο υπουργός Οικονομικών για την περίοδο στην οποία κυβερνούσε τη χώρα.

    Οπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», ο Κώστας Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος εφόσον ο Γιάννης Στουρνάρας κατέβει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

    Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του κόμματος που δεν ανήκουν στο «καραμανλικό μπλο» αλλά εμφανίζονται επικριτικοί απέναντι στους χειρισμούς του κ. Στουρνάρα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα ονόματα των Μάκη Βορίδη, Προκόπη Παυλόπουλου, Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Από την άλλη πλευρά, ο κ. Στουρνάρας, όταν ερωτάται για το πολιτικό του μέλλον, δηλώνει ότι δεν έχει συζητήσει τίποτα τέτοιο με τον πρωθυπουργό γράφει το Iefimerida.gr και πως στην παρούσα φάση τον ενδιαφέρει η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

    To καλύτερο που έχει να κάνει ο Κώστας Καραμανλής είναι να πάει σπίτι του να απολαμβάνει την οικιακή γαλήνη , τη θάλασσα και τα ταβερνάκια της Ραφήνας και να μην έχει αυτό το βάσανο να πηγαινοέρχεται μέχρι το κέντρο της Αθήνας για να χάνει το χρόνο του στο κοινοβούλιο.
    Είναι καιρός να απαλλάξουν τον τόπο από την παρουσία τους οι πολιτικές οικογένειες που οδήγησαν εδώ τη χώρα. Είναι και η μόνη προσφορά που μπορούν να έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ