Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΥ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ "Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ" ;

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 


      "  ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ; "


Επειδή ακούστηκαν πολλές ασυναρτησίες στα τηλεροπτικά πάνελς για τα δρώμενα της Κυριακής και παρατήρησα μια ενορχιστρωμένη προσπάθεια συγκάληψης των ευθυνών από την παράνομη δράση των δύο εικονιζόμενων συνδικαλιστών, από τον δικηγόρο τους, επειδή κατι ακούστηκε για "παρεξήγηση" , "για την  εφαρογή ενός νέου νόμου τον οποίο θα διαμορφώσουν στην πράξη οι ανάγκες της αγοράς " ... επειδή διαπίστωσα "πολύ γλείψιμο και ευχαριστίες" προς την αστυνομία η οποία κινήθηκε ανορθόδοζα "χαϊδευοντας" τους παραβάτες αναγκάστηκα και πάλι να προστρέξω στις γνώσεις και την σοφία του θείου Βρασίδα  ο οποίος απάντησε πρόθυμα σε όλα τα ερωτήματα μου.

Είχαμε μια ευχάριστη και διαφωτιστική συζήτηση  κατά την οποία συνοψίζοντας ο θείος Βρασίδας κατέληξε :


"Ακουσε παιδί μου , από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος με τον τίτλο «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών», με τον οποίο καταργήθηκε επί της ουσίας, η κυριακάτικη αργία. 

Ο συγκεκριμένος νόμος είναι κρίκος στην αλυσίδα των χτυπημάτων που επιχειρούν εδώ και χρόνια κυβέρνηση - ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία στην Κυριακή Αργία, όπως ισχυρίζονται οι κομμουνιστές , παιδί μου,  άποψη που υιοθέτησαν και οι δικοί σας συνδικαλιστές " προσέθεσε με νόημα ο θείος Βρασίδας

Σύμφωνα με το νόμο:

  • Ολα τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ., μπορούν να λειτουργούν χωρίς κανέναν περιορισμό, όλες τις Κυριακές του χρόνου. Εφτά Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοιχτά και τα καταστήματα άνω των 250 τ.μ.
  • Καθιερώνονται τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων το χρόνο, από δύο που ήταν μεχρι πρότινος. Την πρώτη Κυριακή κάθε μίας περιόδου, θα μπορούν όλα τα καταστήματα, μικρά ή μεγάλα, να λειτουργούν κανονικά. Σε αυτές τις τέσσερις εργάσιμες Κυριακές θα προστεθούν οι δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και η Κυριακή των Βαΐων, ενώ όλες τις Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να λειτουργούν όσα καταστήματα είναι κάτω των 250 τ.μ. και δεν ανήκουν σε αλυσίδες, σε εκπτωτικά πολυκαταστήματα και «χωριά».
  • Δίνεται η δυνατότητα στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη - ή δήμαρχο για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά - με απόφασή του να καθορίζει τον ακριβή αριθμό των Κυριακών που θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι 250 τ.μ. Αν δεν υπάρξει τέτοια απόφαση, τότε θα ισχύει ο κανόνας των 52 Κυριακών το χρόνο, για όσα καταστήματα θέλουν να λειτουργήσουν. 
Στην προκειμένη περίπτωση  δυστυχώς παιδί μου , οι συνδικαλιστές σας αποδείχθηκαν ανεπαρκείς, κατώτεροι των περιστασεων αλλά και επικίνδυνοι, δίοτι ενέπλεξαν ανοήτως τους συναδέλφους τους σε δικαστικές περιπέτειες και τσουχτερές διοικητικές κυρώσεις"  

Γιατί το λες αυτό θείε Βρασίδα, ρώτησα, από που προκύπτει ; 

"Από το νόμο παιδί μου , όπως σου ανέφερα καμία αρμοδιότητα δεν έχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης ή ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας για τον καθορισμό των Κυριακών που θα λειτουργεί η τοπική αγορά προς τους οποίους απευθύνθηκαν οι συνδικαλιστές σας για την έκδοση της άδειας για την Κυριακή 29/12.

Και ενώ ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα υπήρχε αρνητική απάντηση , έσπευσαν από την Παρασκευή και δημόσια ανακοίνωσαν ότι η αγορά θα είναι ανοικτή πριν το Υπουργείο απαντήσει. Κουτουράδες και κουτοπονηριές, παιδί μου και αναρωτιέμαι εαν αυτές οι ενέργειες έγιναν και με την έγκριση του νομικού τους συμβούλου"

Και έπρεπε να κάνουν θείε μου;  ρώτησα 

 " Το αυτονήτο παιδί μου  ... να πούνε την αλήθεια τους εμπόρους το πρωϊ της Κυριακής να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους διότι δεν έχουν λάβει την σχετική άδεια που αιτήθηκαν και όχι εν γνώσει τους να τους ωθήσουν στην παρανομία και να τους αφήσουν έκθετους  στην επιβολή κυρώσεων"

 Και γιατί δεν το έκαναν αυτό θείε μου; ξαναρώτησα

" Προφανώς για δύο λόγους. Πρώτον για να καλύψουν την ανυπαρξία τους, καθόσον από τον νόμο τα καταστήματα κάτω των 250 τμ είχαν την δυνατότητα να λειτουργούν όσες Κυριακές επιθυμούν εφόσον είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη. Αυτοί οι κύριοι όταν κλήθηκαν να συναποφασίσουν  εκτός του ότι δήλωσαν ότι "είναι κάθετα αντίθετοι με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής" δεν δήλωσαν ότι επιθυμούν να είναι εργάσιμη η τελευταία Κυριακή του χρόνου αλλά αποδέχθηκαν τις επτά υποχρεωτικές Κυριακές που καθόρισε ο Μωυσιάδης.     

Και ο δεύτερος λόγος θείε μου ;

" Ο δεύτερος λόγος παιδί μου , είναι προσωπικός και αφορά τους δυο Προέδρους, οι οποίοι ανέξοδα εμφανίστηκαν ότι προασπίζουν τα συμφέροντα της αγοράς, ενώ στην ουσία την καταδίκασαν μαζί με 30 συναδέλφους τους οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τώρα  της κυρώσεις του νόμου".

Και γιατί ανέξοδα;  ξαναρώτησα τον θείο Βρασίδα

" Διότι οι δυο Πρόεδροι δεν είχαν καμία επίπτωση από το αλλαλούμ που δημιούργησαν , ενώ πέρασαν στην κοινή γνώμη ότι είναι οι "επαναστάτες popolaros"  όπως σωστά τους αποκάλεσες, "οι κοινωνικοί αγωνιστές"  αφού ο ένας είναι Εστιάτορας και ο άλλος με επιχείρηση VIDEO CLUB , οι οποίες νομίμως ήταν ανοικτά την Κυριακή". 

 Και τελικά σε ποιό ζήτημα υπήρξε "η παρεξήγηση" για την οποία έκανε λόγο κατά κόρον ο νομικός σύμβουλος, θείε μου ;

" Προφανώς θα αστειεύσαι  παιδί μου ... καμία παρεξήγηση δεν μπορούσε να υπάρξει  εξ αρχής, ο νόμος είναι σαφέστατος. Αυτά που ακούστηκαν είναι δικολαβίστικες δικαιολογίες στις οποίες συχνά καταφεύγουν οι δικηγόροι , όταν δεν έχουν τι να πούν ... και σε παραπέμπω στην πρόσφατη υπεράσπιση του Λιάπη για τις πλαστές πινακίδες"

 Τέλος κλείνοντας την συζήτησή μας, την αντίδραση της Αστυνομίας πως την κρίνεις θείε μου ;

" Την αντίδραση της Αστυνομίας δεν μπορώ να την κρίνω με υπευθυνότητα διότι δεν την γνωρίζω επακριβώς. Πάντως ο αξιωματικός υπηρεσίας που δεν εφήρμοσε την διαδικασία του αυτοφόρου κατά την διαπίστωση των παραβάσεων  δεν θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ άνετα σήμερα"  

6 σχόλια:

  1. IAKXE ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ; ΠΩΣ ΒΙΟΠΟΡΙΖΕΣΑΙ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΕΧΕ ΖΑΒΟ, "Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΓΑΤΑ" ΕΛΕΓΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΕΛΠΙΝΙΚΗ

      Διαγραφή
  2. O enas einai o apotiximenos --------------------------- apenanti apo ti dhmarxia kai den plhrose pote enoikio...eeeee....???? Ta lew kalla iakxe...!??????an mporeis bgale to sxoleio... σε ΠΟΥ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ "Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ" ;

    ANTZELINA JOLI ΠΡΟΣΕΧΕ . ΠΡΩΤΟΝ , "ΜΗΝ ΞΥΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ " ΕΛΕΓΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ GREEKLISH , ΓΡΑΨΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ , ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΨΑΝΧΕΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΒΙΖΕΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Prosexte eseis giati koukouloforemenos tha sas fitepsw............!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ : ΤΟ ΓΙΔΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ GREEKLISH ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ . ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ