Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΣΩΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

Ασφαλείς οι καταθέσεις, μεταφέρονται στην Alpha Bank.


Ανάκληση αδείας για Συνεταιριστικές τράπεζες Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας. Τα απαραίτητα κεφάλαια συγκέντρωσαν οι Σερρών, Ηπείρου και Πελοποννήσου.

Τον διαχωρισμό των υγιών στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των συνεταιριστικών τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας και τη μεταφορά τους στην Alpha Bank αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος ανακαλώντας ταυτόχρονα την άδειαά τους.

Οι τρεις συνεταιριστικές δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την ενίσχυσή τους και μετά «την άπραγη παρέλευση και των τριών προθεσμιών που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας τους.

Αντιθέτως ικανοποιητικούς συντελεστές κεφαλαιακής επάρκειας διασφάλισαν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Ηπείρου, Σερρών και Πελοποννήσου μέσω συγκέντρωσης νέων κεφαλαίων.

Το σύνολο των καταθέσεων των τριών συνεταιριστικών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας μεταφέρεται στην Alpha Bank της οποίας η προσφορά ήταν η προτιμητέα βάσει της διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε από την Παρασκευή.

Οι τρεις συνεταιριστικές τίθενται σε ειδική εκκαθάριση από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος.

Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε. Τα κεφάλαια που είχαν κατατεθεί στους σχετικούς ενδιάμεσους λογαριασμούς για τους σκοπούς της αύξησης κεφαλαίου επιστρέφονται στους δικαιούχους τους.

Οι καταθέσεις όλων των πελατών των τραπεζών αυτών είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η οργάνωση της μεταφοράς τους στην Alpha Bank έχει ήδη ξεκινήσει. 

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την από 8 Δεκεμβρίου 2013 απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της κατ' άρθρον 63Δ Ν.3601/2007 διαγωνιστικής διαδικασίας, ανακηρύχθηκε ανάδοχος του συνόλου των καταθέσεων των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας.

Με την αναδοχή του συνόλου των καταθέσεων από την Alpha Bank διασφαλίζονται πλήρως όλες οι καταθέσεις.
H εν λόγω αναδοχή αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις και όχι σε άλλα στοιχεία ενεργητικού ή και παθητικού των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων των εν λόγω τραπεζών θα ενημερωθούν για την ημερομηνία που θα αρχίσει η εξυπηρέτησή τους από το δίκτυο καταστημάτων της Alpha Bank, αμέσως μετά την ενσωμάτωση των απαραίτητων δεδομένων των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών στα συστήματα της τραπέζης.

Η Alpha Bank θα διατηρήσει φυσική παρουσία μέσω καταστημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν οι εν λόγω Συνεταιριστικές Τράπεζες, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πληθυσμού των περιοχών αυτών.
Η τράπεζα προτίθεται να προσφέρει ευκαιρίες απασχολήσεως στο προσωπικό των Συνεταιριστικών Τραπεζών, μετά από διαδικασία επιλογής.

2 σχόλια:

  1. Αληθεύει ότι τα τηλεοπτικά κανάλια τον Σερρών δεν δεχτήκαν τον κύριο παλαζη να μιλήσει σχετικά με την συνεταιριστική τράπεζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΡΙΔΕΣ ;ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ