Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙ ΕΚΑΣ ΕΙΣΕΠΡΑΤΕ Ο ΛΙΑΠΗΣ





Επίδομα Κοινωνικής αλληλεγγύης λάμβανε ο Μιχάλης Λιάπης το 2008, ενώ ήταν υπουργός Πολιτισμού, τουλάχιστον όπως φαίνεται στη φορολογική του δήλωση.


Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από τη φορολογική του δήλωση, για το οικονομικό έτος 2009, ο κ. Λιάπης εισέπραξε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) 6.434,49 ευρώ.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο πρώην υπουργός την περίοδο εκείνη έκανε λόγο για τυπογραφικό λάθος και αβλεψία του λογιστή του.

5 σχόλια:

  1. ΒΟΜΒΑ Πάγκαλου: O Καμμένος ήθελε να πληρώσει για να μπει στο ΠΑΣΟΚ το '90-Διαμεσολαβητής ήταν ο Οικονόμου-Εγώ τον «έκοψα»
    Ηταν 1990 όταν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος εξέφρασε την επιθυμία του να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές που θα ακολουθούσαν. Ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν ευδοκίμησε ποτέ, καθώς τότε έβαλε φρένο ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε ότι ήταν ο άνθρωπος-κλειδί για να μην προχωρήσει μία τέτοια συμφωνία, καθώς όπως εξήγησε «δεν θα μπορούσα να έχω ως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κάποιον που είχε μια φρασεολογία περίπου της σημερινής Χρυσής Αυγής».

    «Δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος», είπε μεταξύ άλλων, ενώ ανέφερε συγκεκριμένα:

    «Το 1990, στις "μεσαίες" εκλογές, είχαμε κάνει μια επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ηταν ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Παντελής Οικονόμου και εγώ. Κάποια στιγμή, ο Οικονόμου, που ήταν τότε στη νεολαία, ήρθε και μου είπε ότι υπάρχει ένας νέος που λέγεται Καμμένος, από τη γνωστή οικογένεια με τα αυτοκίνητα και θέλει να κατέβει με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Και θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλλει αισθητά και στον οικονομικό αγώνα του κόμματος» τόνισε.

    Ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στον κ. Καμμένο έκανε λόγο για ένα παιδί, το οποίο απείχε πάρα πολύ «από την άκρη της άκρας Δεξιάς και δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Το είπα στον Οικονόμου, ο οποίος το απεδέχθη και έτσι δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος», πρόσθεσε.

    «Μετά, νομίζω, έβαλε υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. και δεν βγήκε στις πρώτες εκλογές, αλλά στις επόμενες. Ήθελε πάση θυσία να πολιτευτεί, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω ως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κάποιον που είχε μια φρασεολογία περίπου της σημερινής Χρυσής Αυγής», είπε.

    Όταν ρωτήθηκε για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τα σπίτια του Μιχάλη Λιάπη στο Καρπενήσι και του Πάνου Καμμένου στην Ικαρία, ο πρώην υπουργός είπε: «Νιώθω μεγάλη απογοήτευση και αηδία».


    Πηγή: Θεόδωρος Πάγκαλος: O Καμμένος ήθελε να μπει στο ΠΑΣΟΚ το '90 -Εγώ τον «έκοψα» | iefimerida.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανούλη πιάσε μια αγωγή και για τον Καράμπελα! Πως τολμάει και ρωτάει αν χτίστηκε με λεφτά ΕΕ η βίλα σου στην Ικαρία;
    ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Καράμπελα

    ΘΕΜΑ: «Κοινοτικά χρήματα που κατέληξαν σε εξοχικές κατοικίες»

    Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, φέρνουν στην επιφάνεια περιπτώσεις κοινοτικών κονδυλίων που ενώ προορίζονταν για επενδύσεις στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων, κατέληξαν σε ανέγερση ιδιωτικών εξοχικών κατοικιών. Χαρακτηριστικές είναι οι δύο υποθέσεις που φέρονται να σχετίζονται με μέλη του πολιτικού συστήματος, έναν πρώην υπουργό και έναν αρχηγό κόμματος.

    Η ύπαρξη τέτοιου είδους παράνομων ενεργειών θα λέγαμε ότι αποτελεί κοινό μυστικό σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και παρά τις όποιες εξαγγελίες έχουν κατά καιρούς γίνει για πιο αυστηρούς και σε βάθος ελέγχους, οι έλεγχοι μάλλον χαρακτηρίζονται ως «χαλαροί», αφού δεν έχουν υπάρξει ποτέ σχετικές ανακοινώσεις για την τύχη των αποτελεσμάτων τους.

    Αρνητικοί πρωταγωνιστές στη διαδικασία έγκρισης και ελέγχου των επιδοτήσεων υπήρξαν ανέκαθεν ορισμένες «αναπτυξιακές εταιρίες», Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, των Νομαρχιών στην προ Καλλικράτη εποχή και Περιφερειών από το 2009 και μετά. Οι Διοικήσεις των οποίων δεν κατάφεραν ν’ ανταποκριθούν στο ρόλο τους που ήταν η στήριξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και η χρηστή διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αντιθέτως τις μετέτρεψαν σε μέσο εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων.

    Επειδή πρέπει να σταματήσουν οι φορολογούμενοι πολίτες, να γίνονται μάρτυρες κατάχρησης των χρημάτων τους από διάφορους επιτήδειους,

    Επειδή δεν είναι δυνατό μεμονωμένες περιπτώσεις, να υποθάλπουν για άλλη μια φορά την αξιοπιστία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος,

    Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

    Προτίθενται να προχωρήσουν σε εκ νέου έλεγχο όλων των επιχειρήσεων που επιδοτήθηκαν την τελευταία 15ετία για ενίσχυση της τουριστικής τους δραστηριότητας, μέσα από κοινοτικά προγράμματα όπως Leader, ΟΠΑΑΧ και ΕΣΠΑ και να καταλογιστούν ευθύνες σε όλους όσους εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους;

    Προτίθενται να πραγματοποιήσουν έλεγχο όλων των παραστατικών που έχουν εκδώσει οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως φιλοξενούν τουρίστες ή συγγενείς και γείτονες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φημολογείται τώρα που η χώρα μας ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ε. ο Σαμαράς θα ενισχύσει το Υπουργείο τύπου .
    Θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του ΜΠΡΑΒΩΡΟΥΛΑ με τον Άνθιμο Θεσ/νικης για να έχει πιο Ευρωπαϊκό και σύγχρονο προφίλ το συγκεκριμένο Υπουργείο .
    Έχει ακούσει κανείς τίποτα ?

    πάπα - Σούρας ο Σερραίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμμένος: Ο Βύρων Πολύδωρας ας έρθει στο κόμμα μου... ταιριάζουμε... εγώ με τη βίλα, αυτός με την κόρη στη Βουλή... μια χαρά
    Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Βύρωνα Πολύδωρα ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν τον ενδιαφέρει να κτίσει ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα, ενώ αναφερόμενος σε πιθανές συμμαχίες ενόψει εκλογών είπε ότι δεν θα συνεργαστεί με Νέα Δημοκρατία, ΠαΣοΚ και Χρυσή Αυγή.

    «Δεν μας ενδιαφέρει να χτίσουμε ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει με τον Βύρωνα Πολύδωρα για ενδεχόμενη συνεργασία λέγοντας: «τον αγαπώ και τον ψήφισα για πρόεδρο της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές . Εκανε τη σύγκρουσή του, λίγο αργά για μένα. Παραμένει όμως ακόμη μία σημαντική προσωπικότητα. Με το Βύρωνα πάντα συζητούσα, συζητώ και θα συζητάω. Θα έχουμε συνάντηση τις επόμενες μέρες», είπε ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1.

    Πολύδωρας: Θα δούμε

    Με την σειρά του, ανοιχτό άφησε ο Βύρων Πολύδωρας το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρόεδρο τον Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, καθώς σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πιθανότητα πραγματοποίησης μίας τέτοιας συνάντησης απάντησε «θα δούμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για πες μας τώρα, εσύ λαλίστατε πρασινογάλαζε μνημονιακέ παπαγάλε των σχολίων 7 ΙΑΝ. 4.02, 4.04 μ.μ. και 8 ΙΑΝ. 1.59 μ.μ., μήπως έχει πάρει τίποτα το αυτάκι σου για τα εργοστάσια μαίμούδες (κουφάρια) με τα οποία γέμισε η Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια, επί των κυβερνήσεων των εκλεκτών σου και πόσα κοινοτικά και όχι μόνον χρήματα φαγώθηκαν σε αυτά τα έργα "ανάπτυξης" από τα διάφορα κομματικά λαμόγια; Για να μην πάμε και στο "πάρτυ" με τις ψεύτικες δηλώσεις γεωργών και κτηνοτρόφων (κατά κανόνα ψηφοφόρων της γαλαζοπράσινης συγκυβέρνησης) και τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων που κατέληξαν στα "πολιτιστικά κέντρα" και τα καζίνο των ελληνικών κάμπων. Τουλάχιστον, να τα λέμε όλα, έτσι φίλε μου; Κι όχι επιλεκτικά. ανάλογα με του τι μας συμφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ