Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ME ΑΡΩΜΑ ΛΙΑΠΗΔΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΕΣΕΡ ;

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ "ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΛΙΑΠΗ" ; 


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΒΙΛΕΣ

Εισαγγελική έρευνα «μαμούθ» ξεκινά σε όλη τη χώρα για να εντοπίσει εθνικές και κοινοτικές επιδοτήσεις που δόθηκαν παράνομα με το πρόσχημα των τουριστικών καταλυμάτων, μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Εθνους» για το «σαλέ Λιάπη» αλλά και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τη βίλα Καμμένου.

Το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» για το σαλέ του Μ. Λιάπη αποτελεί αντικείμενο της έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
 
Το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» για το σαλέ του Μ. Λιάπη αποτελεί αντικείμενο της έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη παρενέβη χθες ζητώντας από τους εισαγγελείς εφετών της χώρας να παραγγείλουν έρευνες από όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται ή όχι το έγκλημα της απάτης, ώστε να ασκηθούν στη συνέχεια οι κατάλληλες ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου έδωσε ήδη σχετική παραγγελία στην Εισαγγελία Ευρυτανίας για να διερευνηθούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τη βίλα Λιάπη σχετικά με την επιχορήγηση 10 εκατ. δρχ. που είχε δοθεί σε συγγενικό του πρόσωπο για να επανακατασκευαστεί το κτίσμα και να λειτουργήσει ως τουριστικό κατάλυμα, κάτι που όμως δεν συνέβη όπως υποστηρίζουν τοπικοί παράγοντες.

Με την πανελλαδική εισαγγελική έρευνα θα διερευνηθεί ποιοι «εισέπραξαν αχρεωστήτως πόρους που προέρχονται από τον εθνικό προϋπολογισμό ή τον γενικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης», γεγονός που φανερώνει ότι σε αμέσως επόμενη φάση, ακόμα και αν δεν μπορέσουν σε κάποιες περιπτώσεις να καταλογισθούν ποινικές ευθύνες (π.χ. λόγω παραγραφής κ.λπ.), είναι βέβαιο ότι θα κινηθούν διαδικασίες για επιστροφή όλων των σχετικών κονδυλίων και επιχορηγήσεων, αφού οι ιδιοκτήτες των κτιρίων δεν τα αξιοποίησαν για τον σκοπό για τον οποίο όφειλαν. Αλλωστε, παράλληλα θα κινηθούν και διαδικασίες για καταλογισμό ποσών σε βάρος των υπευθύνων.

Στο έγγραφο της Ευτ. Κουτζαμάνη τονίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα παραγγέλλεται με αφορμή την ειδησεογραφία στην οποία γίνεται αναφορά σε άτομα που με τη χρήση ή την υποβολή ανακριβών ή ελλιπών δηλώσεων ή εγγράφων εισέπραξαν αχρεωστήτως πόρους του κρατικού προϋπολογισμού και της ΕΕ. 

Εισαγγελικοί κύκλοι διευκρίνιζαν ότι αφορμή έδωσαν τα δημοσιεύματα για τη βίλα Λιάπη αλλά και όσα κατήγγειλε ο υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδης για την επιδότηση προς συγγενικό πρόσωπο του Π. Καμμένου για κατάλυμα στην Ικαρία, κάτι που επίσης θα ελεγχθεί από τις εισαγγελικές αρχές.

Με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να βρεθούν ποιοι εισέπραξαν επιδοτήσεις για να εγκαταστήσουν ή να βελτιώσουν ήδη υφιστάμενες υποδομές τους (για τη δημιουργία ξενώνων ή επιχειρήσεων, ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λπ.) χωρίς να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν κατά την είσπραξη των επιχορηγήσεων.

Σε επιφυλακή η OLAF
 
Το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα του «Εθνους» για την ανακαίνιση της βίλας Λιάπη με κοινοτικά κονδύλια τα οποία εγκρίθηκαν για τη διαμόρφωση τουριστικών καταλυμάτων. Η OLAF αποτελεί μία πανίσχυρη υπηρεσία της ΕΕ, η οποία διερευνά περιπτώσεις απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, διαφθοράς και σοβαρών παραπτωμάτων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής αρχής επεσήμαναν ότι η OLAF έχει επίγνωση των πρόσφατων αναφορών των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ στην Ελλάδα και θα εξετάσει τις πληροφορίες για να εκτιμήσει κατά πόσον εμπίπτει στη γενική της αρμοδιότητα να ενεργήσει.

7 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω άν έχει χρώμα Λιάπηδων η ΑΝΕΣΕΡ αυτό που ξέρω είναι ότι έγιναν τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα χωρίς κανένα προγραμματισμό και μόνο άν είχες μπάρμπα στη Κορώνη. Κατά τα άλλα μιλούσε η ΑΝΕΣΕΡ για ήπια τουριστική ανάπτυξη σαν δεν ντρεπόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νεο πετριτσι !τουριστικα καταλυματα που εγιναν κυριες κατοικιες !
    απο ποιους? απο

    Στο νεο πετριτσι να δεις παρτυ με τα τουριστικα καταλυματα!
    ΟΟΟλα κυριες κατοικιες!
    Γεια σου...αννα! Γεια σου...γιαννη! και ταλλα...παιδια!
    Λες να εφτασε η ωρα? Λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ e-mail iakxos.com@gmail.com ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ... ΗΔΗ ΞΗΛΩΘΗΚΕ Η ΚΑΛΤΣΑ

      Διαγραφή
  3. Αποκλείεται αυτό να έγινε στην Ανεσερ.
    Ο Γιάννης είναι κερβερος.
    Μη ρωτάτε (δήθεν) για να κάνετε εντύπωση, χωρίς στοιχεία, και να αφηνεται σκιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΕΡΒΡΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ "ΤΗΣ ΦΟΑΡΕΑΣ ΛΆΪΛΙΑ ΑΕ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 300.000 € ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ.

      ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ , ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

      Διαγραφή
  4. Δωσε εσυ τις απαντησεις ρε ιακχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΝΕΣΕΡ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΥ, ΑΥΤΟΠΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ